Escrit per: Marc Crehuet
"Avions, passen a l'hora de sopar, amb les seues llums enceses..." Més que a l'hora de sopar, alguns membres de l'equip han escoltat sovint aquesta cançó gairebé a l'hora d'esmorzar o, dit d'una altra manera, a altes hores de la matinada en alguna casa convertida provisionalment en un after. Ens referim concretament al Xesc Cabot (actor que interpreta l'Òscar i baixista de Fred i Son) i al Marc Crehuet (guionista i director de la sèrie). Sembla que, en una d'aquestes "hores d'esmorzar", el Xesc li va descobrir al Marc la cançó “Avions”, de Juli Bustamante, i aquest se'n va enamorar. Tant que va decidir que el Bustamante havia de tocar-la en persona a “Pop ràpid”. Quan la Iria, la nostra directora de producción, s'hi va posar en contacte, el Juli no entenia res: per què volien que anés a Barcelona a tocar per la tele i, a més, que toqués precisament el tema “Avions”, d'un disc dels anys 80? El Marc va haver de trucar-li per explicar-li: "És que el Xesc i jo som fans d'aquest tema i ens faria molta il·lusió...". El Juli va acceptar, però no hi havia prou pressupost perquè l'acompanyés la seva banda, així que al Marc se li va acudir demanar al Xesc si volien acompanyar-lo amb Fred i Son. Els membres del grup no només van dir que sí, sinó que, a més, van decidir muntar-li un concert a l'Heliogàbal, un dia abans, on ja vam poder gaudir d'aquesta curiosa col·laboració. Aquí us deixem l'actuació sense talls a la sèrie.

"I qui no ha caigut de dalt?"

Categories: General , Vídeos musicals
Escrit per: Pop Ràpid
Mishima són un d'aquests grups que són tan grans que et fan una mica de respecte. Van escollir tocar "tot torna a començar" que ja és un himne per a molts fans del grup. Amb aquest títol tan eloqüent vam pensar que formarien part de l’últim capítol. Té un nom perfecte per fer un punt i a part de “Pop Ràpid” primera temporada.

Categories: General , Vídeos musicals
Escrit per: Pop Ràpid
The Suicide of Wester Culture són l'únic grup de música electrònica que té actuació en directe i no com a DJ a la sèrie. Van muntar el seu equip amb tots els aparells imaginables, des dels plats i sintetitzadors fins a les projeccions. Van muntar una camereta petita que va enregistrar tot el procés… si voleu saber com ho van fer, ho teniu aquí.Categories: General
Escrit per: Pop Ràpid
Volíem comptar amb Love of Lesbian des del principi de la sèrie i només els vam aconseguir quan va acabar la seva “petita” gira, una que va durar, DOS anys… Realment estem molt agraïts que vinguessin a tocar. Jo em trobava preparant tot el vestuari en la part de baix de l’Estraperlo juntament amb altres departaments, ja que començaven a rodar l’endemà… i quan van sonar els primers acords d’“El Club de Fans de John Boy” vam pujar de seguida TOT l'equip, per formar part del públic real que ja hi havia allà. Mil gràcies, Love of Lesbian, per venir a tocar!!!


Categories: General , Vídeos musicals
Escrit per: Marc Crehuet
"Les coses s'acaben, Toni, tot s'acaba." Això és el que diu el Fede tot plorós en el tercer capítol de la sèrie, quan se li acaben els fruits secs xinesos. I té tota la raó: tot s'acaba i també “Pop ràpid” (almenys aquesta temporada). I si bé sabem que les coses s'acaben, la majoria de vegades no sabem com s'acabaran. I això és el que va passar amb l'últim capítol: ningú tenia ni idea de com acabaria (ni tan sols jo mateix) fins la setmana abans de la gravació.

Albert i Gina

Foto: Vivian Vázquez

» Text complet

Escrit per: Pop Ràpid
Aconseguirà la Laia alliberar-se de la seva "addicció" al Dani? Continuarà la relació de parella impossible de la Gina i l'Albert? Aconseguiran els The Frederics fer un concert al local?
Bandes

Mishima "Tot torna a començar" (Sones)

Juli Bustamante + Fred i Son "Avions"

Dj's

Fur Voice

Expo

Sonia Pulido
Categories: General

22/06/2011: Making of capítol 12

Escrit per: Marc Crehuet
Segurament era la primera vegada que un tercet de música clàssica tocava a l'Estraperlo. Tant al bar de ficció com a la sala real, la de Badalona, on normalment hi actuen grups de punk, hardcore o trash metal. Alguns dels que estaven al rodatge el dia que van venir a gravar -i no s'havien llegit el guió- no entenien què hi pintaven una soprano, un violoncel·lista i un pianista a l'escenari interpretant un tema barroc de Herny Purcell. I encara menys quan l'escena en qüestió no semblava tenir cap punt de comèdia, quan els personatges anaven vestits de negre i ploraven i tot plegat tenia un to tràgic, gràcies a la gran interpretació dels actors i la solemnitat de la música. I al final, tot allò que semblava un funeral es redueix al robatori de l'iphone de la Gina, la gent esclata a riure i es tranquil·litza, no tant perquè no hagi mort ningú sinó, sobretot, perquè tornem al to de comèdia, que és el que coneixem de la sèrie.

Tercet del funeral

Foto: Vivian Vázquez

» Text complet

Escrit per: Pop Ràpid
Per respondre grans preguntes n’hi ha prou, a vegades, amb una cançó. Amb un sentit gairebé religiós, El Petit de Cal Eril furga el moll de l’os de les emocions més íntimament humanes i se’n surt amb l’equilibri just de nostàlgia i optimisme, de serenitat i d’esperança.


Categories: General , Vídeos musicals
Escrit per: Pop Ràpid
Es produeixen una sèrie de misterioses desaparicions d'iPhones en el bar. Un dels mòbils que desapareix és de la Gina, que es posa a investigar pel seu compte el cas ajudada per l'Albert, a qui han fet "segurata" del local per evitar més robatoris.

Bandes

Love of Lesbian

The suicide of western culture


Dj

Mr. K!


Expo

Crajes
Categories: General

16/06/2011: Making of capítol 11

Escrit per: Marc Crehuet
La Iria C. Martínez, directora de producció de la sèrie, em volia matar quan va llegir el capítol 11. Després d'haver acceptat que hi hagués efectes de maquillatge, vestuaris especials, ampolles que es trenquen i nous personatges episòdics a gairebé cada capítol (a part de la feinada d'aconseguir dos grups per episodi, etc), no es podia creure que, a sobre, li plantegés un rodatge amb nens: "¿Cómo que niños gemelos? -em va dir. ¿Es que no sabes que los niños y los animales traen problemas en los rodajes?” És veritat: no és fàcil rodar amb nens. Excepte si tens sort i els nens són com l'Aitana Blanco i el Jan Bailo.

L'Albert i els bivitel.lins
Foto: Vivian Vázquez

» Text complet