Oxitocina Famílies i altres animals

18/09/2018
2
Escrit per: Mireia Izard
Hem passat junts gairebé un mes: nit i dia, nit i dia, nit i dia... Des de la baixa maternal que no passàvem tant temps junts. I arriba el moment de separar-nos: drama per les dues parts. Un expressat amb tots els decibels possibles i l’altre, silenciat però igual de dolorós. Però no és només que s’ha de tornar a treballar, és que s’ha de començar l’escola bressol. No és que ja no ens encarreguem de tu la teva família sinó que, a més, t’haurem de deixar a un lloc nou, amb persones noves, i envoltat de 10 nens més amb tots els seus plors, mocs, virus, bacteris... Tothom sap que és qüestió de temps però... per favor: algú pot fer que passi ràpid?

null


Des de l’Oxitocina us recomanem algunes pautes perquè aquestes setmanes siguin una mica més fàcils:

Continua llegint

22/08/2018
Escrit per: Montse Barcon
Juguem a ser artistes del vitrall

null


Primer, ensenyeu als vostres fills unes quantes imatges de vitralls modernistes o, fins i tot, si us ve de gust, visiteu alguna casa que ho sigui i fixeu-vos en tots els detalls de les finestres.
Un cop a casa, enganxeu en una finestra de casa un tros de paper d’aironfix al revés, és a dir, amb la cola cap a vosaltres. El paper, el podeu fixar al vidre amb una mica de cinta adhesiva. Tingueu preparats tot de retalls de paper de seda i cel·lofana de colors i feu totes les composicions que us vinguin al cap.
Podeu fer-ne una versió més natural i enganxar-hi sorra, fulles, pètals de flors…

Continua llegint

15/08/2018
Escrit per: Montse Barcon
Mar Domènech i Alba Arnau, de Mammaproof, ens proposen dues experiències sensorials per gaudir de la natura amb els petits de casa.

null


El cel més net de Catalunya: anem al Parc Astronòmic del Montsec!
El Parc Astronòmic del Montsec es troba a la població lleidatana d’Àger. De fet, el cel del Montsec és dels més nets del món, és la tercera Reserva Starlight del món i la segona d’Europa. Hi organitzen visites diürnes i nocturnes, segons si voleu contemplar el Sol i alguns planetes, o la Lluna i les estrelles.

Si hi aneu en família, dins del Centre d’Observació de l’Univers trobareu un planetari multimèdia 3D digital amb una cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre, on es projecta un espectacle audiovisual. També podreu fer una visita guiada pel parc de telescopis, on hi ha diversos instruments i des d’on es fan les observacions.

A l’edifici central, hi ha una exposició permanent que parla dels diversos àmbits destacats del centre: es parla d’astronomia, però també de la geologia, la fauna i flora de l'entorn, que hi tenen un paper primordial.

Continua llegint

08/08/2018
Escrit per: Mireia Izard
Qui no voldria tornar a gaudir d'un gelat com aquest nen?

null

Doncs avui us donem recursos per fer-ho d'una manera sana, fàcil i ràpida!

Continua llegint

01/08/2018
Escrit per: Mireia Izard
Com que ja som a ple estiu, recomanacions cinèfiles per a aquests mesos de calor intensa segons l'especialista dels serveis informatius de Catalunya ràdio, Marc Garriga. Per què l'estiu també és per refrescar-se dins una sala de cinema!

null

Continua llegint

25/07/2018
Escrit per: Mireia Izard
Avui us donem els detalls per a fer les manualitats que us vam explicar en el programa de l'onze de maig: collarets de pasta i slime. És a dir, el blandi blu de tota la vida!

null

Continua llegint

13/07/2018
Escrit per: Mireia Izard
Sílvia Comet i Cristina Bordas, les Serioses d'iCat, ens han fet dues recomanacions per fer patir pares i mares. Ens animen a veure "The Handmaid's tale" (acaba de rebre moltes nominacions als Emmy 2018) i "The missing".
null

Continua llegint

12/07/2018
Escrit per: Mireia Izard
La Mar Domènech i l’Alba Arnau de Mammaproof ens fan dues noves recomanacions. Són ben diferents: una proposta activa i a l’exterior i l’altra per a qui es quedi uns dies a Barcelona.
null

Continua llegint

09/07/2018
Escrit per: Montse Barcon
La Míriam Tirado treballava a la ràdio fins que va ser mare i va decidir dedicar-se a ser consultora de criança. Es va adonar que molts mals del món parteixen de la mancança primera: l'educació. Aquí un resum del que ens va explicar quan va venir al programa.

null


El que més preocupa els pares amb fills d' entre 0 i 7 anys, segons les consultes rebudes, és saber gestionar els conflictes que es generen entre pares i fills: "ens cridem", "no em fa cas", "fa rebequeries"... No cal que ens trenquem molt la closca buscant la manera idònia de fer-ho ni que això tingui una etiqueta: ni criança respectuosa, o disciplina positiva... No calen etiquetes, tot és molt més senzill: tracta els nens com ens agradaria que ens tractessin a nosaltres. O sigui: bé.

Hem d'atendre a l'infant: en les seves necessitats bàsiques i ajudant que es desenvolupin en un marc segur i això vol dir posar límits. Uns límits clars i segurs. I cal posar-los de manera respectuosa. Han de ser pocs, però importants. Han d'anar fins al final ("No és no") hem de ser molt coherents, els nens no entenen la incoherència. Aquests límits no els hem de posar renyant, enfadant-nos o cridant. Està demostrat que NO FUNCIONA! Ni els càstigs, ni les recompenses, ni les amenaces...No aporten cap benefici, només empitjoren les coses: disminueixen l'autoestima del nen, fan que desconnectin de l'adult. És la solució fàcil perquè el nen actua per por però si sempre faig servir aquest recurs, per efectivitat.

Continua llegint

05/07/2018
Escrit per: Montse Barcon
La Mariona Carbó és treballadora social i ens va fer una guia per navegants de totes les entitats públiques que podem necessitar. Aquí van!
null


CDIAP (centre de desenvolupament infantil i atenció precoç)
Són centres adreçats a la població infantil de 0 a 6 anys i a les seves famílies i entorn. Servei públic especialitzat de la Generalitat de Catalunya.

OBJECTIU
Prevenir, atendre i acompanyar les necessitats, transitòries o permanents, que poden presentar. Sigui d'origen social, biològic, psicològic o físic.

QUI HI TROBEM?
Per aquesta raó, l’equip d’atenció està format per psicòlegs, treballadores socials, logopedes, fisioterapeutes i neuropediatre.

QUI HI POT ANAR?
Es poden adreçar al servei totes les famílies i professionals interessats, amb dubtes o preocupats per algun aspecte que creguin que es pot relacionar amb el desenvolupament de l'infant.

ATENCIÓ, NO CAL QUE HI ANEM NOMÉS SI ENS HI DERIVA EL PEDIATRE o l’ESCOLA! PODEM DEMANAR-HI HORA NOSALTRES MATEIXOS!

Continua llegint

| Entrades anteriors