Resultats de la cerca


23/06/2010: El camí del mig

Categoria: General
Escrit per: L'ofici de viure
LA VIRTUT DEL PUNT MITJÀ

“Quan t'embriaguis, fes-ho sempre a mitges;
la flor mig oberta és més bonica,
les veles a mig desplegar voguen bé les naus
i amb les regnes mig agafades troten els cavalls.

Qui sobrepassa la meitat afegeix angoixes,
Si tot a la nostra vida és agredolç,
Prendre la via del mig és la saviesa.”

LI-MI-AN, poeta xinès

» Veure més

15/07/2010: La cobdícia

Categoria: General
Escrit per: L'ofici de viure
JOAN ANTONI MELÉ “L’altra economia possible”“Hem de començar a preguntar-nos per l’economia individual. ¿Què compres, per què ho compres i on ho compres? Són tres preguntes i tres oportunitats per canviar el món. La primera pregunta consisteix a saber si el que comprem és ecològic o no. Si no, estem col•laborant a la destrucció del planteta. L’agricultura intensiva és responsable del 60% del canvi climàtic. La resposta ha de ser clara: consum ecològic.
La segona pregunta té a veure amb la nostra responsabilitat planetària i amb la nostra pròpia existència ¿El que compres és realment necessari? ¿Per què ho compres? ¿Què et falta en el fons? ¿Respon a una necessitat verdadera o a un buit insaciable? La resposta a aquesta pregunta és “consum responsable”. Compraràs menys, i per tant et sobraran més diners.
Pel que fa a la tercera pregunta, si compres només on és més barat, llavors estàs participant en un sistema d’explotació. La resposta seria “comerç just”. Pel que fa a l’estalvi: la banca ètica, és a dir que els teus diners, mentre no els fas servir, no serveixin a finalitats que no estiguin d’acord amb els teus principis. A través de la banca ètica, els nostres estalvis es converteixen en un instrument de transformació social.
Per acabar, el que et sobri, destinar-ho a donació, una donació conscient i responsable”.

» Veure més