Resultats de la cerca


27/01/2010: Música i inconscient

Categoria: General
Escrit per: L'ofici de viure


Llegim al llibre “Diez minutos para sentirse zen” (Ed.Paidós) que “la musicoteràpia és una eina molt útil per aconseguir un estat de calma. És per això que s’utilitza amb dones embarassades amb ansietat o nens autistes. No es tracta d’escoltar música. Sinó que tal i com han constat els especialistes hi ha certes notes que amb instruments concrets, o certs tipus de veu que estan dotats de freqüències (entre els 41 Hz i els 300 Hz) que se senten per tot el cos i aporten sensació de calma. Cada freqüència pot aportar una virtut terapèutica concreta. Per exemple, la freqüència de 50 Hz és estimulant mentre que la freqüència de 110 Hz és més aviat relaxant”. “L’instrument més utilitzat en musicoteràpia és el contrabaix però algunes veus també s’usen per la seva qualitat terapèutica”

» Veure més

Categoria: General
Escrit per: L'ofici de viure
MERCÈ CONANGLA & JAUME SOLER “Corazón que siente, ojos que ven”“7 principis de la gestió emocionalment ecològica de les relacions:
1. Principi d’autonomia: ajuda’t a tu mateix i els altres t’ajudaran (Nietzsche)
2. Principi de la Prevenció de Dependències: no facis pels altres allò que ells puguin fer per ells mateixos (Bhagavad Gita)
3. Principi del boomerang: tot el que fas als altres t’ho fas a tu mateix (Erich Fromm)
4. Principi del Reconeixement de la individualitat i la Diferència: no facis pels altres el que vulguis per tu... Ells poden tenir gustos diferents (Bernard Shaw)
5. Principi de la Moralitat Neutral: no facis als altres allò que no vulguis que et facin a tu (Confuci)
6. Principi d’Autoaplicació prèvia: no podràs fer ni donar als altres allò que no ets capaç de fer ni de donar-te a tu mateix.
7. Principi de la Neteja Relacional: tenim responsabilitat de fer neteja de les relacions fictícies, insanes, que obstaculitzen el nostre creixement personal”.

» Veure més

01/07/2010: L'altruisme

Categoria: General
Escrit per: L'ofici de viure
RICARD ROTLLAN “Aprenent a estimar”“El desenvolupament de la ment altruista destrueix completament totes les accions negatives i ens permet obtenir virtuts supremes. Realitza tots els nostres desitjos de ser feliços i de dur tots els éssers a la felicitat. Quan fem créixer la ment altruista destruïm l’egoisme i passem a ser éssers benèvols plens d’amor, i transformem tot el cos i la ment com si fóssim l’elixir que transforma el metall en or pur.
Els resultats de la ment altruista augmenten sense parar. És la protecció que ens fa recórrer sense perill la sendera de l’alliberació.
Podem aspirar a tenir la ment altruista, la qual cosa és com preparar-nos per emprendre un llarg viatge, pensant en tot allò que necessitarem per dur a terme aquest objectiu de la millor manera possible, però el primer pas és el conreu d’aquesta ment altruista, implicar-nos en totes les actituds virtuoses que acumulen l’energia positiva que causa la felicitat de tots els éssers”.

» Veure més

Categoria: General
Escrit per: L'ofici de viure
CONSTANZA GONZÁLEZ: “Psicologia de la senzillesa”“La vida és senzilla, si romanem atents i en contacte amb les nostres emocions. La claredat resultant ens permetrà prendre decisions encertades i aprendre a fluir-hi. No és possible tenir una actitud senzilla davant les dificultats i la vida en general, si les solucions o camins que escollim per assolir-ho se’ns presenten tècnics, sofisticats o màgics (...).

El camí de la senzillesa en la teràpia no es tradueix en termes d’immediatesa en els resultats; tampoc està associat amb un procés absolutament plaent. És senzill en la mesura que està desproveït d’interpretacions innecessàries, i perquè se centra, en termes generals, a aprendre i cultivar les qualitats d’observació, acceptació i coherència com a nuclis que possibiliten el canvi de perspectiva, sense importar la situació que sigui: un dol, una malaltia, problemes en les relacions, una fòbia...”

» Veure més