THICH NHAT HANH: “El miracle de mindfulness”“La ment és com un mico saltant de branca en branca pel bosc. Per no perdre de vista al mico per si aquest es mou de sobte, hem d’observar-lo constantment i fins i tot ser una unitat amb ell. La ment contemplant a la ment és com un objecte i la seva pròpia ombra: l’objecte no pot alliberar-se d’ella. Els dos són una sola cosa. Allà on vagi la ment, la mateixa ment segueix enganxada a ella.(...) En quant la ment és conscient de sí mateixa de manera directa i contínua, ja no és com un mico. No existeixen dues ments, una que vagi saltant de branca en branca i una altra que la persegueixi per lligar-la amb una branca”.

Aforismes
THICH NHAT HANH: “El secret de l’èxit és ser tal com som: és el que ens permet viure la vida en el present”
THICH NHAT HANH: “Si l’amor és viu dins el nostre cor, cada pensament, mot i acció pot obrar un miracle”
THICH NHAT HANH: “Els sentiments no ens han d’ofegar ni causar terror, i tampoc no els hem de rebutjar. Aquesta actitud de no aferrar-nos-hi ni rebutjar-los implica deixar-los fluir, una part molt important de la pràctica de la meditació”
THICH NHAT HANH: “L’origen d’un somriure autèntic és una ment desperta”
THICH NHAT HANH: “Cadascun de nosaltres tenim la necessitat de pertànyer a algun lloc en què cada tret del paisatge, cada so de campana i cada construcció ens recorda que hem de viure de forma conscient”