JULIA ATANASOPULO: "Tenir temps per a nosaltres no vol dir sumar hores sinó disfrutar amb el que fem"

WITTGENSTEIN: "La salutació entre filòsofs hauria de ser dóna’t temps"

Què vol dir tenir temps per a un mateix? L’escriptor i “coach” Raimon Samsó ho defineix com l’espai de valor que utilitzem per fer el que sentim que és important per a nosaltres, i hi donem prioritat. La psicòloga Begoña Odriozola explica a “L’ofici de viure” que per buscar aquest espai propi caldria trobar un equilibri entre el treball, el descans i el temps que dediquem als altres i a nosaltres. Però també assegura el següent: "Hem d’entendre que la nostra energia és limitada i que necessitem concedir-nos un temps per recuperar força, per tornar-nos a centrar i per revisar el que estem fent, però sobretot per descansar". Ella mateixa també creu que una altra manera d’aconseguir el nostre espai és prendre temps per aturar-nos i per reflexionar sobre el que fem, sense deixar-nos endur per les presses ni per les pressions. Així, Odriozola diu que podrem destriar el que és important per a nosaltres. "És fonamental aquest espai propi, ja que, sense temps per a tu no et recuperes i, per tant, treballes pitjor, ajudes pitjor i funciones pitjor en tots els àmbits", assegura la psicòloga.

STEVE TAYLOR: "Creando el tiempo" (Ediciones La llave)
"Després de fer l’esforç deliberat de viure l’ara, començarem a dedicar-hi més atenció de manera natural i espontània i ja no necessitarem distreure’ns del moment. Llavors és possible que ens quedem asseguts simplement a la nostra habitació sense veure la televisió ni llegir un llibre, que esperem en una cua sense estar impacients o que treballem en una feina monòtona sense sentir avorriment ni frustració"

Aquestes són algunes de les qüestions de què hem tractat al programa. Podeu descarregar-vos-el, juntament amb més de 300 programes d’aquesta temporada i de la passada.

Si voleu escoltar el programa sencer feu un clic AQUÍ