Pinzellades del programa d’avui.
Què pensen els convidats que ens han acompanyat al programa sobre la manera com Arthur Schopenhauer concebia la felicitat?

Arthur Schopenhauer
El filòsof Francesc Torralba diu el següent: "Schopenhauer ens mostra com superar l’enveja, les comparacions i com extingir determinats desitjos"

Un dels nostres convidats, la filòsofa Begoña Roman,explica el següent: "Schopenhauer afirmava que, tot i que una persona tingui facilitat per ser alegre, si no és intel·ligent, no serà feliç"

L'escriptor Francesc Miralles, diu: "Per ser feliços, hem de conrear la intel·ligència pràctica, que és aquella que ens permet organitzar la vida perquè ens allunyi del dolor"

Les aportacions que els nostres convidats han fet sobre Schopenhauer s’han basat en una sèrie de regles que ell mateix va escriure i que es poden trobar al llibre "El arte de ser feliz" publicat per l’editorial Herder. Aquí en teniu algunes:

Sobre l’ALEGRIA (Regla 13):
"Quan algú és ric, jove, ben plantat i famós s’ha de preguntar si també és ALEGRE per tal de jutjar la seva felicitat. A la inversa, si és alegre, no importa si és jove, vell, pobre o ric: és feliç. Per això hem d’obrir totes les portes a l’alegria quan sigui que arribi".

Sobre LA FELICITAT (Regla 49)"La definició d’una existència feliç seria: una existència tal que, vista objectivament, o segons una reflexió freda i madura, seria decididament preferible al no ésser. Del concepte d’una existència d’aquesta manera es desprèn que la volem per ella mateixa i, per tant, la voldríem que fos de durada infinita".

Si voleu descobrir més regles de la felicitat d’Schopenhauer i què en pensen els tres filòsofs que ens han acompanyat al programa, us convidem a escoltar-lo fent un clic AQUÍ. Podeu descarregar-vos-el, juntament amb més de 300 programes d’aquesta temporada i de la passada.

També podeu dir-hi la vostra i participar al nostre blog!