Dr. MIQUEL MASGRAU “No als règims dictatorials!”“Gairebé totes les dietes són bones, però no n’hi ha cap que sigui bona per tothom; cadascú ha de trobar la que millor li escau, tenint ben present que no són els resultats immediats els que la fan bona, sinó que aconsegueixi canviar els hàbits cap a una millor alimentació.
El segon precepte d’una dieta original és no combatre, en cap cas, el sobrepès; en cap circumstàncies es justifica anar contra un mateix, ni tan sols contra el propi greix, doncs és una batalla perduda de la que sempre se sortirà perjudicat. S’ha d’acceptar el propi cos. La clau per aprimar-se no està en el plat sinó en la ment; no està en la voluntat, sinó en l’enteniment, que fa possible canviar la submissió als règims per una bona alimentació.
El tercer és no renunciar de cap manera a l’associació entre el menjar i el plaer. I, per últim, hem de tenir en compte que el fet de menjar és, en els humans, quelcom més que la supervivència; entorn del menjar s’ha creat el llenguatge, i l’home s’ha fet sapiens”.
.

» Text complet