14/12/2014: LESIONS

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Sembla una bogeria, però és cert. Ni en el pitjor dels somnis en Xavi Pascual es podia esperar una situació semblant. Tots els jugadors que poden ocupar la posició de dos estan tocats. Per vosaltres, això té solució? De moment el problema és important, tot i que no sigui el moment clau de la temporada. Si hagués succeït cap al mes de gener o febrer...Ara, els tècnics blaugrana hauran d'esperar que els lesionats es vagin recuperant. I sort que la plantilla és àmplia. Moltes vegades ens hem queixat que els equips poderosos tinguin banquetes amb tants jugadors.

En aquest moment, el Barça podrà aprofitar tot el seu potencial. Malgrat això, vosaltres fitxaríeu un reforç? O, per contra, creieu que és millor fer equip i no tocar el grup?.
Penseu que pot afectar mentalment a l'equip? No hi ha dubte que qui jugui per fora tindrà molts minuts. I això, sens dubte, afavorirà el seu rendiment. Per exemple, Mario Hezonja està tenint actuacions estelars en els darrers partits. Però si s'allarga molt aquesta situació, les coses seran complicades de resoldre.

Mario Hezonja

No podem oblidar que divendres juguen al camp del PAO, i a l'ACB, després de la derrota del Madrid a Bilbo, el primer lloc està més a prop. Caldrà doncs anar sumant victòries, atès que l'Unicaja és l'actual líder, i sembla que no vol afluixar. .

08/12/2014: LÍDERS

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Després d'una jornada on han perdut tant Barça com Madrid, podríem parlar dels noms propis d'aquesta ACB.
Ja sabeu que moltes vegades les estadístiques no acaben de reflectir exactament el rendiment d'un jugador. Però ens serveixen per fer-nos una idea de com van les competicions.
A l'ACB, tres dels màxims anotadors són Sakic, Sikma i Panko. Personalment, m'ha sorprès positivament Sikma. Malgrat que no va fer un gran partit davant del Manresa, és un home que fa de tot, seriós i efectiu. De fet, és el MVP de la Lliga. Com sempre, els jugadors dels equips grans no acostumen a estar entre els grans canoners. Teniu alguna preferència? Ha entrat en les vostres travesses Hernangómez després del partit contra el Barça? O potser Nacho Martín, que va fer un partidàs en el duel davant del Madrid?
Un altre jugador que està destacant és Lima. Primer en rebots, segon en taps, tercer en esmaixades, cinquè en tir de dos... Una garantia pel Múrcia. El fitxaríeu? És baralla, esportivament parlant, amb Tomic, Tavares, Jelovac i Vázquez, per veure quin és l'interior més contundent i eficaç. Per qui us decanteu? I Todorovic?
Entre els bases tot queda, teòricament, entre Heurtel i Sergio Rodríguez. Veieu als bases del Barça a la seva alçada? I Llull? Els triplistes, per la seva banda, es mouen entre Abrines, Corbacho, Mallet, Bertans, o el mateix Llull. El més fiable? I entre els 3 alts, qui creieu que està en millor forma? La veritat és que podríem estar ampliant aquestes dades fins a l’infinit. Per tant, millor que en digueu la vostra, i ho anirem comentant.
.

30/11/2014: REIAL MADRID

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Com veieu aquest any a l'equip de Pablo Laso? No cal dir que, malgrat que està guanyant gairabé tots els partits, no ofereix el mateix joc de la temporada anterior. Creieu que la marxa de Mirotic està influint? O penseu que Rivers no és Darden, i que aquí els blancs tenen un problema? Ja veiem que els està costant molt més guanyar amb solvència. No és allò d’arrasar a cada partit.

Pablo Laso

Per exemple, a l'Eurolliga va perdre a casa amb el Kazan. I fora està patint, ja que no va poder superar al Efes, i tant a Kazan com a Zalgiris no han estat capaços de guanyar per més de dos punts. Els falta ritme? I Rudy? La seva baixa és fonamental? D'altra banda, la incorporació d’Ayón pot ser important. El voldríeu al Barça? Pot ser un jugador que sumi molt al llarg de l'any.

De totes maneres, potser Laso s'estima més no ser l'equip de moda, i arribar millor al tram important de la temporada. Poden tenir menys pressió, i això sempre ajuda per poder jugar tranquils. O no és així?
.

23/11/2014: ELS NOUS

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Com veieu el rendiment de les noves incorporacions del Barça? Sembla que, de mica en mica, van aprofitant els minuts que tenen, i comencen a entrar en la bona dinàmica de l'equip.
L'experiència de Justin Doellman fa que sigui una peça segura però, malgrat tot, encara ens ha de demostrar la seva vàlua en partits importants. Creieu que va ser un bon fitxatge? Per la seva banda, Tomas Satoransky completa actuacions il·lusionants amb altres de més fluixes. Crec que ha d'assumir mentalment que ha de perdre el respecte que suposa jugar al Barça, i això no és senzill. També ha de mirar més a cistella. Un aspecte vital per l'equip.

Tomas Satoransky

Tibor Pleiss està jugant com era previsible. És un intimidador, i sap finalitzar jugades. Veurem si compta amb molts minuts. De tota manera no és un Dorsey i, per tant, tampoc el complement de Tomic. Què n'opineu? I, sens dubte, DeShaun Thomas es mostra valent, descarat, treballador i transmet la sensació que anirà cap amunt. Pot ser un home que ajudi molt a l'equip.

I Maciej Lampe? No és un jugador nou, però està jugant molt bé i cal recordar que l’any passat va tenir poc protagonisme. Creieu que té recorregut a aquest nivell o, per contra, baixarà a mesura que avanci la temporada?
.

16/11/2014: SORPRESES

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Aquest inici de temporada, tot i que portem encara poques jornades tant a l'ACB com a l'Eurolliga, hi ha equips que estan marcant tendències, i m'agradaria saber quins us han sorprès, tant negativament com positivament. Per exemple, crec que conjunts com la Penya estan generant molta il·lusió. Alguna cosa semblant transmeten plantilles com el Bilbo, Obradoiro, Unicaja, CSKA, Efes, Estrella Roja o PAO. Més enllà de les victòries o derrotes puntuals, són plantilles que sembla que al final estaran a dalt. Ja veieu que barrejo ambdues competicions, però crec que vosaltres també ho seguiu tot.

Goran Suton - FIATC Joventut

Per contra, hi ha equips que m'estan decebent. És el cas del València, que sembla haver perdut molta força. Però tampoc estan jugant gens bé el Milà, Baskonia, Fenerbahce, Estu o el mateix Manresa, que continua en estat crític. Què n'opineu dels homes d'Obradovic?

Sens dubte, tant Barça com Madrid, que aspiren a tots els títols, van fent el seu camí. Potser els blancs més tranquils que l’any passat, però igual d’eficaços. De fet, només l'Efes ha estat capaç de guanyar-los. I el Barça fent equip i traspuant bones vibracions.

Quins són els vostres candidats? Espereu que d'aquí poc hi hagi conjunts que variïn radicalment les seves prestacions?
.

09/11/2014: BARÇA

Categoria: General
Escrit per: Nacho
No portem massa jornades de competició però, si més no, ja podem fer un petit resum del que han fet els blaugrana fins al moment. Esteu satisfets del que heu vist? Trobo que, pel munt de canvis que s'han produït a l'equip, les coses estan funcionant prou bé. És cert que no sempre aconsegueixen mantenir la continuïtat en el seu joc, però hi ha uns mínims que sempre assoleixen. Fins i tot en el partit que van perdre davant de la Penya, van lluitar fins al final.

Destacable el rendiment a l'Eurolliga. El grup és complicat i, de moment, els resultats acompanyen. I és en aquesta competició on els jugadors semblen estar més motivats. Són conscients de les dificultats, i això provoca que juguin amb molta concentració. Hi esteu d'acord?

En general, els "nous" s'estan adaptant força correctament. Pleiss, Thomas i Satoransky, de mica en mica juguen més còmodes i van guanyant confiança. Com era previsible, Doellman se sent més segur, malgrat que ha de ser encara més important en els partits transcendents.

Potser el jugador que fa patir més és Huertas. Li està costant molt agafar el ritme. I sense uns bases que rutllin... pocs èxits aconseguirà l'equip. També Nachbar, amb menys minuts, està passant desapercebut. D’altra banda, sembla que Abrines ja aixeca el cap, Tomic com sempre, Oleson... sense paraules. I Navarro continua sent imprescindible. Lampe, que ho té complicat, aprofita el temps quan trepitja la pista i, de moment, té protagonisme. I, per acabar, què n'opineu d’ Hezonja?

Mario Hezonja .
Categoria: General
Escrit per: Jordi
Hi ha gent que no hi està del tot d’acord, però jo crec que no hi ha discussió possible: l’NBA és, de llarg, la millor lliga del món. Hi ha qui diu que allà, al país dels "gringos", no es defensa. I jo a tots aquests els diria que si tenen oportunitat de veure un partit in situ –que no sigui l’All Star, És clar-, a peu de pista, veuran com les gardeles van que volen i els contactes són constants. No és endebades que fa poc Memphis va guanyar a Charlotte amb un ridícul 69 a 71. El que passa és que el talent és tan gran que, a vegades, fins i tot el millor atacant del món pot arribar a ser el millor defensor, cas de Michael Jordan.

Però em diu el Natxo que aquest és un blog per participar i que fóra bo que jo, en comptes de sentenciar –com a mi m’agrada- deixés en l’aire una sèrie de reflexions per a que tots vosaltres pogueu dir la vostra i, si tant convé, tenir una controvèrsia.

Crec que en el que sÍ que hi estarem tots estarem d’acord que aquesta lliga planteja un repte fenomenal: serà capaç Lebron James de portar els Cavaliers a guanyar el títol? La primera derrota a casa davant dels Knicks ens va deixar a tots sorpresos, però 24 hores més tard l’equip ja s’havia rescabalat a Chicago.

I ja que parlem dels Bulls: podrà competir en Pau –entre sessió d’òpera i sessió d’òpera- per ajudar a la històrica franquícia a guanyar un anell que no obtenen des de fa 17 anys?

Pau Gasol

Creieu que el Ricky s’ha guanyat aquests 55 milions de dòlars en quatre anys que cobrarà?

Penseu que en Marc hauria de canviar d’equip quan sigui agent lliure?

Seran capaços els Spurs, amb un equip superveterà, de revalidar el títol?

I els Lakers, i els Celtics? Quin futur els espera a les dues franquícies més famoses del món del basquetbol?

Aquestes i moltes altres preguntes esperen les vostres respostes. El que sÍ que podem dir és que l’NBA ha començat amb molta força, pavellons plens i partits enormement disputats. És com si ja haguéssim deixat enrere l’oprobi del tanquin de l’any passat.
.

26/10/2014: ENTRENADORS

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Crec que mai hem fet un tema sobre els tècnics. Si més no, jo no me’n recordo. I no hi ha dubte que són una part necessària i imprescindible de l'espectacle. O no? Teniu preferències? Què us agrada més en la seva forma de fer? Ja sabeu que n’hi ha que són més temperamentals, com Obradovic, o bastant tranquils, com l'Aíto. En general, penseu que deixen poc marge d'actuació als jugadors? Si parles amb ells, molts et diuen que han de ser controladors atès que, si no fos així, el joc no funcionaria. És a dir, no acaben de confiar en el criteri dels seus. Joc lent, velocitat, prioritat de la defensa, o més aviat punts a dojo. Sens dubte, tots aquests conceptes depenen en gran mesura dels entrenadors. I també, per suposat, del perfil i qualitat dels seus homes.

Svetislav Pesic

Un altre aspecte seria la remuneració que perceben. Suposo que tots som conscients que el seu salari, el de la gran majoria, ha anat clarament a la baixa. Pot suposar una pèrdua de motivació? Per cert, us agrada la normativa que prohibeix que un tècnic de l'ACB pugui ser el seleccionador?
.

19/10/2014: NAVARRO

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Una temporada més per l'escorta blaugrana. Què n'espereu d'ell? Aquest inici de curs ens està mostrant a un jugador que, pel moment en que estem, assumeix molt protagonisme. I sembla, per la seva part, que el capità té moltes ganes de demostrar que encara està en forma. Trobeu que està jugant massa? Ho dic atès que davant del Granca s'ha hagut de retirar una mica "tocat".

Cal dir que la baixa de Satoransky i la fluixa actuació de Huertas l'obliguen a fer de base. El reservaríeu una mica? Us fa por que arribi sense benzina al tram final de l'any? Qui penseu que ha de ser el seu futur substitut? Veieu a Abrines amb prou entitat ara mateix? I Oleson?

Navarro és un home que té una ascendència brutal sobre els seus companys i la competició. Fins quan? Encara el veig amb prou capacitat i mentalitat per arrossegar a l'equip. Pocs jugadors tenen la seva ambició i competitivitat.

Joan Carles Navarro .

12/10/2014: L'EUROLLIGA

Categoria: General
Escrit per: Nacho
Comença aquesta pròxima setmana la millor competició de la temporada. L'Eurolliga s'ha consolidat com un torneig fiable, competitiu, rendible, i que apropa el bàsquet a un munt de seguidors. Opineu així? Jordi Bertomeu, el seu Comissionat, diu que encara han de fer un pas més donant consistència al seu sistema de competició, aplicant ascensos i descensos. I probablement fent també que les diferents lligues deixin pas a una macro lliga europea de major abast. Veurem. Quin tipus de competició europea us agradaria veure?

Maccabi Campió 2014

Esportivament, els equips importants s'han reforçat bé, i en molts casos fitxant dels mateixos rivals. Teniu favorits? Crec que els dos conjunts grecs, Olympiacos i Panathinaikos, sempre es faran notar. Els d’El Pireo, han incorporat Lafayette i Darden. I, malgrat tot, tampoc podem deixar de banda el CSKA. Els russos, amb De Colo, tornaran a intentar entrar a la FF. Creieu en aquest equip? D’altra banda, evidentment, el Fenerbahce d'Obradovic torna a ser un dels conjunts elegits. El fet de fitxar Hickman-ex-Maccabi- i Vesely, els fa ser un grup compensat i temible. Ara cal que el seu tècnic els converteixi en un equip de veritat.

Finalment, sens dubte, tant el Barça com el Madrid tenen tots els números per optar al títol. Són per a vosaltres dos clars candidats? Segur que tenen dues de les plantilles més sòlides d'Europa. Com ja va succeir l'any passat, crec que tots dos arribaran a Madrid. Teniu més equips amb possibilitats? He deixat el Maccabi fora del llistat perquè no el veig amb prou solidesa. Però també ho vaig fer la temporada anterior, i ja veieu què va passar. Altres opcions? Equips italians?
.