Tota l'actualitat del bàsquet El blog de Nacho Solozabal

04/03/2018
22
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Una pregunta complicada. Després de la desfeta de l'Eurolliga, no sembla fàcil. L'equip està "tocat" anímicament. Tot i que van guanyar la Copa, no es senzill variar la dinàmica negativa amb la que han conviscut durant tota la temporada.
Ara, per acabar-ho de complicar tot, arriben les lesions. Tres peces fonamentals estan aturades. Sembla que Seraphin i Sanders estarien a punt per reaparèixer aviat. Malgrat que en el cas del pivot encara hi han incògnites a desvetllar. Però Hanga en té per gairebé dos mesos.
Per tant, el camí serà tortuós. Davant del Múrcia, els blaugrana van guanyar anotant 61 punts. Poc bagatge. Si bé hem d’entendre que, sense tres jugadors fonamentals, l'atac està molt limitat. Va dir Pesic després del partit que tot ha de començar per defensar bé. Cert, però no tots els jugadors que té són d'aquest perfil. També caldrà sumar en atac. Un equilibri que no sé si els blaugrana seran capaços d'assolir.
Si el Barça pot jugar amb tots els seus homes, té nivell per arribar a la final, si abans no es creua amb el Madrid. Això sí, s'ho han de creure i treballar molt per aconseguir-ho. Segurament la plantilla de Laso és, ara mateix, superior a la del Barça. Penseu el mateix? I a cinc partits serà important tenir el factor pista, tan a quarts com a semis. Això implica quedar segons de la Lliga regular. Veieu capacitat al Barça per obtenir aquesta segona plaça?
.
11/02/2018
39
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Estem a tocar de la Copa. I Pesic diu que no dóna res per perdut. Com veieu el nou tècnic? Ha arribat a l’equip marcant territori. Ja ha comentat que entrenarà el que calgui. I que definirà rols. Si hi ha algun jugador damnificat... doncs res a fer. “He vingut a guanyar”, ha dit. “La resta no m’interessa”.
Creieu que realment serà capaç de millorar el rendiment del grup? Pesic ha insistit en que la defensa és prioritària per a ell. De moment, davant del Bilbo ha estat així.
Aquest perfil de duresa, serà acceptat pel vestidor? És cert que els jugadors estan en el focus mediàtic. Després de l’acomiadament de Sito, no poden badar ni inventar-se excuses.
Divendres espera el Baskonia. Hi ha opcions? Crec que, evidentment, sí. Estaria bé que el Barça fes una bona Copa. Com a mínim arribar a la final. Seria un bon cop a la ratxa dolenta de resultats i joc. Què és el que en penseu vosaltres?
.
21/01/2018
46
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Què penseu que pot passar ara? Arribaran els fitxatges? Les derrotes són constants, i hi ha jugadors que estan tocats. Perdre a Andorra, després de guanyar el dijous al Brose al Palau, no entrava en el guió.
No sé si la Directiva farà moviments. Però la decepció és enorme. El divendres viatgen a Fenerbahce. Una pista gairebé impossible. Crec que, ara mateix, tot és factible. De tota manera, és evident que alguna cosa s’hi haurà de fer. Potser estan esperant a la Copa, però encara resta molt. Sembla un malson.
.
07/01/2018
31
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Després d'aquests cinc partits consecutius guanyats, creieu en la recuperació del Barça? Sembla que Sito ha aconseguit que els seus homes es tornin a endollar. Quina ha estat la clau d'aquest canvi? Encara estan a temps de poder classificar-se per l'Eurolliga?
El tècnic segueix descartant Sanders, i Pressey és testimonial. Creieu que aquestes decisions han influït en la transformació de l'equip? D’altra banda, Sito continua fent jugar de titulars Ribas, Navarro, Hanga, Moerman i Tomic. És a dir, sense un base pur. I, des de la banqueta, Heurtel està jugant molt motivat. El mateix podem dir de Vezenkov que, jugant de tres, ho està brodant.
La sensació ara és la d'un equip compacte, sacrificat i ambiciós. La pregunta és si aquesta imatge la mantindran fins a final de temporada. Què en penseu?
.
10/12/2017
58
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Com veieu el Barça a l'Eurolliga? L'equip sembla bastant tocat. La derrota davant del Tenerife a l’ACB demostra que hi ha nervis.
Massa derrotes sense opcions a Europa, i un calendari terrorífic. Les desconnexions segueixen estan presents i, lògicament, els rivals no perdonen. No sembla que, a curt termini, aquesta dinàmica pugui canviar.
Tampoc els jugadors estan molt fins. Puntualment sí, però no de manera continuada. Quins jugadors penseu que no estan rendint al seu nivell?
M’imagino que Sito ha d'estar preocupat. No troba la manera de solucionar els problemes. No sé quines decisions prendrà el tècnic, però alguna cosa ha de fer. Veieu nerviós el Sito?
Dijous, l’equip jugarà a Madrid. Tampoc els blancs estan jugant bé. Un duel entre dos conjunts que necessiten guanyar. Hi ha opcions? Serà una de les darreres oportunitats per l’equip?
.
26/11/2017
23
Escrit per: Nacho
Categoria: General
El Barça s'enfrontarà a l'Eurolliga en les properes tres setmanes al CSKA, Fenerbahce i Madrid. Uns partits que poden marcar les possibilitats de l'equip a la competició. Ens diran si els blaugrana són capaços de competir davant dels grans, i si la reacció dels últims partits té continuïtat.
D'altra banda, ja podem percebre com mou l'equip en Sito. Aposta per un cinc inicial poderós físicament. Això fa que Hanga jugui minuts de dos, en detriment del temps de joc de Koponen, Pau i Navarro. També hem comprovat que Hanga defensa sempre al rival exterior més perillós. Què n’opineu d’aquesta opció de Hanga de dos?
De retruc, això ha permès que Sanders hagi aparegut d’una manera brutal. Us agrada aquest jugador? No cal dir que estem davant d'un home sense por i de gran qualitat. També és cert que té un punt d’anarquia perillós en segons quins moments, però tot va en un mateix pack.
Darrerament la parella Pressey-Heurtel està funcionant. Però quan no és així, Sito ha situat en Pau de base. Què en penseu? Creieu que davant dels partits complicats que venen, tant Heurtel com Pressey jugaran bé?
Malauradament, el damnificat en la posició de quatre està sent Vezenkov. No hi ha dubte que és un lloc atapeït de jugadors, amb Claver, Moerman i minuts d'Oriola. És cert que Claver està jugant a vegades de tres. Vosaltres també deixaríeu fora Vezenkov? Suposo que Sito pensa que els punts els aporta Moerman, i és més dur que ell. I Claver és també més dur darrere i controla més rebots.
Seraphin o Tomic? Sens dubte, el millor és que els dos estiguin fins. És un lloc on la competència està sent dura. I crec que Tomic està jugant amb més contundència aquest any. El comodí Oriola sempre suma.
Us agrada aquest Barça?
.
12/11/2017
36
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Com veieu l'equip? El Barça ens està acostumant a veure com fa partits interessants, barrejats amb altres incomprensibles. Una sensació de manca de regularitat. Hi esteu d’acord?
Crec que el grup s’està acoblant, i això és complicat, però cal que els jugadors sempre juguin al 100%. No pot ser que ja hagin perdut dos partits d’Eurolliga al Palau.
Continua el Barça amb problemes en la seva direcció. Hi ha moments en els que Sito aposta per Ribas per jugar de director. Una situació anòmala, però que té un significat clar. Què en penseu, dels dos bases?
També hi ha moments en els que el perímetre té problemes per anotar. Com veieu aquesta posició? És fonamental que arribin els punts de fora per deixar més espais als interiors.
És necessari que l’equip comenci a estar sempre endollat. No serveix ser competitiu un dia, i al següent no. Si es vol estar lluitant per tot, cal treballar sempre al límit.
Després d’un inici dubitatiu del Barça, quin futur li veieu a l’equip?


.
29/10/2017
34
Escrit per: Nacho
Categoria: General
S’encenen els llums d’alarma. Cinc derrotes consecutives són una llosa que serà difícil de redreçar. A l’ACB hi ha temps per remuntar, però actuacions com les de la pista de l’Estu, o al Palau davant del Múrcia, són inexplicables. Una de les bases del joc de l’equip hauria de ser la defensa. I darrerament els rivals anoten amb molta facilitat. Penseu igual?
L'Eurolliga, per la seva part, s'està posant molt complicada. Una victòria en quatre partits és un balanç preocupant. És cert que resten moltes jornades, però una dinàmica així no serà fàcil d'aixecar. L'equip està encara fent-se i, per tant, és difícil tenir els mecanismes per capgirar la situació.
Cal que els jugadors no es posin nerviosos i entenguin que la pressió al Barça és molt alta. S'han perdut partits a l'Eurolliga per no tenir el control del ritme. Però també per no estar prou concentrats o no tenir continuïtat en certs moments de l'encontre.
Crec que és evident que un dels aspectes a millorar és la posició de base. Heurtel, amb intermitències, està aportant en atac, malgrat que pateix molt en defensa. Però el seu relleu, Pressey, encara no està donant minuts de qualitat. De fet, el veiem nerviós i en moltes ocasions superat per l'escenari. Penseu que Pressey serà capaç de superar aquesta situació?
La resta de posicions estan ben cobertes. Malgrat que, per exemple, la parella Seraphin i Tomic no ha estat capaç, fins ara, de completar a l’uníson un bon partit. I podríem dir el mateix de Moerman-Vezenkov, o Ribas-Koponen. Si un dels dos juga bé, l’altre no acaba d’estar endollat.
Què en penseu, de com està jugant el Barça? Teniu confiança en la reacció de l’equip?
.
22/10/2017
16
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Què us ha semblat que el Barça no hagi guanyat cap dels dos partits d’aquesta setmana fora de casa? No cal dir que un equip com el Barça ha de ser competitiu lluny del Palau. Hem estat lloant la bona imatge de l’equip aquest inici de temporada. Però ara, després d’aquestes derrotes, pot instal·lar-se una certa decepció entre els seguidors.
És cert que estem començant la temporada. Però segur que més d’un ha recordat el que va succeir ara fa un any. Cal trencar amb aquesta sensació. Dimarts el Barça juga a casa contra el Zalgiris de Jasikevicius. I dijous a pista del Milà. Creieu que l’equip pot guanyar-los tots dos?
Esteu preocupats? Quines raons creieu que tenen a veure amb aquestes derrotes?
.
15/10/2017
21
Escrit per: Nacho
Categoria: General
Diuen que sempre és millor començar guanyant. El Barça ha fet cas a aquesta dita i està tenint un començament de temporada molt bo. A la Lliga ACB segueix invicte, i en el primer partit de l'Eurolliga va demostrar que pot aspirar a estar a dalt de tot.
Hi ha aspectes que Sito ja està definint. Per exemple, vol que tothom estigui implicat defensivament. Hem vist a uns jugadors molt sacrificats darrere i que, per exemple, es llencen a terra per recuperar pilotes. Heu trobat que la mentalitat blaugrana ha variat molt respecte a la temporada passada?
També sembla que el tècnic blaugrana vol que el seu equip tingui molt ritme i capacitat ofensiva. Sou partidaris d'un bàsquet alegre i directe? La línia de tres serà un aspecte destacat aquest any en tots els sistemes del Barça.
Per descomptat que està sent en l'aspecte mental on estem veient més novetats. La incorporació de jugadors amb un perfil dur i competitiu ha transformat la imatge de l'equip. Hi esteu d'acord?
Sens dubte que els nous jugadors han començat molt endollats l'any. I tots ells estan jugant a un bon nivell. Com valoreu el joc d'homes com Seraphin, Heurtel, Hanga, Moerman o Pressey? I d'Oriola, què n’heu de dir? Un jugador que "transmet" i arrossega al seguidor.
Sou optimistes amb el futur de l'equip?

.
| Entrades anteriors

Enllaços patrocinats