null

Àlex Márquez, campió del món de Moto3 al 2014 i campió del món de Moto2 al 2019, arriba com a flamant fitxatge d'Honda per al seu equip oficial. Primera vegada a la història que dos germans corren junts al mateix equip del Mundial de motociclisme. Són els dos germans més importants de la història del Mundial, amb 10 títols plegats, 8 del Marc i 2 de l'Àlex. Honda ha aguantat fins a aquesta tarda l'oficialització del fitxatge per no interferir en la retirada de Jorge Lorenzo, que ahir va disputar la seva darrera cursa a MotoGP.

El d'Àlex Márquez per Honda és un fitxatge que s'ha gestat en pocs dies. Dijous passat vam saber que Jorge Lorenzo plegava, i aquell mateix dia Marc Márquez ja anunciava que el seu germà era a la llista de futuribles. El seu únic rival per a la cadira ha estat el francès Johann Zarco, que ha quedat fora de joc les darreres hores, si bé Marc Márquez i Honda asseguren que es tracta d'una decisió professional i gens sentimental.
Aquest fitxatge torna a incrementar la nòmina de catalans a la categoria reina fins a 7, com va passar les temporades 2017 i 2018.

Àlex Márquez debuta demà a Xest amb una unitat 2019 de la RC213V, al garatge de l’equip LCR. Al garatge del Repsol Honda hi haurà Marc i Stefan Bradl provant les unitats 2020. A Bradl el dirigirà l’equip de Jorge Lorenzo, capitanejat per l’enginyer Ramon Aurín, però aquest serà l’equip que acabarà heretant l’Àlex.

null

null

(Aquestes dues fotos són del dilluns post València del 2014, quan l'Àlex va rebre com a premi del títol de Moto3 poder provar la MotoGP del seu germà)

"Annus fantasticus"
Ha estat un any brillant per al motociclisme català. 2 títols mundials, els dels germans Márquez a MotoGP i Moto2. A més, Marc Márquez ha establert a la classe reina un nou rècord històric de punts, 420, i de podis, 17, i pràcticament tot sol ha donat a Honda els títols de constructors i equips.

Han estat 22 victòries i 19 podis per als catalans en les tres categories. 16 victòries a MotoGP: 12 per a Marc Márquez i dues per a Maverick VIñales i Àlex Rins. Viñales, a més, ha acabat com a tercer del campionat.

A Moto2, Alex Márquez s'ha proclamat campió amb 5 victòries.

I novament hem pogut gaudir de victòries a les tres categories, amb la de l'Albert Arenas a Tailàndia en Moto3, cosa que no passava des del 2014.

Evidentment, la notícia que culmIna aquesta temporada és l'arribada d'Àlex Márquez a l'equip Repsol Honda per fer tàndem amb el seu germà. 10 títols mundials plegats, en una opció propiciada per la retirada de Jorge Lorenzo. I la temporada que ve tenim confirmats ara mateix 11 pilots: 7 a MotoGP (Àlex/Marc Márquez, Aleix/Pol Espargaró, Viñales, Rins i Rabat), 2 a Moto2 (Xavi Vierge, i Èdgar Pons) i 2 a Moto3 (Albert Arenas i Jeremy Alcoba).

I és que, com diuen als “Minuts escombraria” del “Tot gira”, Honda ha fitxat el "Bro de Cervera".

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/tot-gira/honda-fitxa-el-bro-de-cervera/audio/1055178/