null
(Foto, d'esquerra a dreta Jordi Castellà, Carlos Liñán i Santi Hernández)

Com viuen els membres del Repsol Honda el talent i els èxits de Marc Márquez? Com el defineixen els seus més estrets col·laboradors? Tres catalans que l'acompanyen i el protegeixen a les curses: Santi Hernández, enginyer de pista; Carlos Liñán, cap de mecànics, i Jordi Castellà, mecànic.

El secret de Marc Márquez

Santi Hernández: "S'ho passa bé, gaudeix, és molt intel·ligent, sap aprendre de les errades. No pensa en el futur, només en el dia a dia, a millorar tot el possible. Sembla que quan guanyes tantes curses i mundials ja ho saps tot, i admiro d'ell que també es fixa en els pilots que no van ràpid. Perquè de qualsevol cosa se n'aprèn i això et fa veure que té l'ambició d'aprendre. No es limita a dir que ja ho sap tot perquè ha guanyat, no, ell es fixa sempre en els altres per millorar ell".

Carlos Liñán: "És una màquina de guanyar curses i de combatre en cursa. És una combinació de la tècnica més avançada de pilotatge que hi ha actualment amb un nivell de punt d'honor increïble. És un apassionat del que fa i no deixa d'evolucionar, no es conforma, i cada dia prova coses noves".

Jordi Castellà: "No en té mai prou, li agrada guanyar. Guanyar, guanyar i guanyar, i nosaltres només estem per fer-ho realitat. Hi ha vegades que no sabem si ho fem bé o malament, com aniran els entrenaments i la cursa. De vegades pot caure, de vegades arrisca molt. És la seva manera de fer i de ser. Ens agrada com és i per molts anys".

null

Quin futur li veus?

Santi Hernández: "És un esportista que pot escriure moltes coses amb lletres molt grans. Esperem que tingui sort amb les lesions. Recordem que després de Valentino no hi havia hagut ningú capaç d'arribar als 8 mundials. Tenim un dels nostres amb 8 mundials".

Carlos Liñán: "El dubte que tenim tots és fins a on pot arribar. Perquè el seu nivell de tècnica és altíssim. I no solament la tècnica d'avui, que demà la millorarà. Quan els altres se li acostin, com ell prova tantes coses i es reinventa cada poc temps, no té límit. Amb tantes ganes que té cada dia d'entrenar..., perquè per a ell no és una feina, per a ell el seu dia a dia és apassionant. Per tant, crec que no té límit".

Jordi Castellà: "Té molta gana, li agrada molt guanyar. Més que guanyar, lluitar per la victòria, és el que li agrada. El conec des que era petit, i gaudeix guanyant i superant-se a ell mateix".