null

Què pensa la premsa internacional de Marc Márquez? Estan avorrits de veure'l guanyar? Pensen que és el millor indiscutiblement o que només té sort? Què és el que valoren més del 8 vegades campió del món de motociclisme?

Frank Weeink, de la divisió holandesa del canal de televisió Eurosport: "És algú capaç de sortejar les dificultats. Crutchlow diu que Márquez és ràpid fins i tot amb motos que no són perfectes. És ràpid en qualsevol condició. No és només ell, és l'equip que té al voltant, fa anys que estan junts i innoven sovint. La combinació del Marc i un equip excel.lent és la raó perquè són ràpids, i ell és més ràpid que la resta. Per a mi no és avorrit. Hem d'aprendre a entendre que tenim curses emocionants i tant me fa que de moment sempre guanyi el títol el mateix".

Marco Masetti, col.laborador del Corriere dello Sport italià: "El secret és una sola cosa: És el millor, el més ràpid i el més fort. I una altra cosa que em sembla fonamental: ell és capaç de pilotar tot i tenir problemes. Mira els altres pilots Honda, que tenen por d'aquesta moto i no li saben treure profit. Ell la controla fantàsticament. És el número u indiscutible, no sé si d'aquesta època només, o també de tota la història del motociclisme.

Steve Day, britànic, narrador de les curses de MotoGP del senyal internacional de Dorna: "Per a mi és com si el Marc conjuminés el talent de Freddie Spencer i Casey Stoner, tot en un. És un dels pilots més llestos que he vist, pensa les coses abans que ningú. No se li escapa res. És el millor pilot de la graella amb una moto que no és la millor. No sóc capaç de dir una cosa que el fa diferent, és la seva preparació personal i com prepara els caps de setmana. És un pas per davant de la resta. És un geni absolut".

Thomas Baujard, periodista francès de la revista Moto Journal: "El seu secret és la seva educació. Hi ha molts pilots amb talent al padoc, però per brillar has de conjuntar totes les peces del trencaclosques. Quan ets tan bo i tot el món et mira, has de ser llest, i l'entorn del Marc l'ajuda molt. A més a més, el seu talent és irreal. Té el do del pilotatge que tenia Stoner i té l'ètica del treball que té Rossi. Johann Zarco em va dir que Márquez és el pilot més preparat físicament. Em costa trobar-li defectes, i amb els mitjans de comunicació és molt professional, perquè encara que li facis preguntes estúpides ell fa respostes intel.ligents. Un periodista no hauria d'admirar mai ningú, però jo admiro el Marc i dono gràcies que m'hagi tocat viure aquesta època".