null

Márquez surt avui des de la “pole” a Spielberg. El Tro de Cervera ja és en solitari el pilot que més n'ha fetes a la classe reina: 59. Això vol dir un 49,6% de “poles” sobre sortides a MotoGP. Si l'estadística l'agafem globalment de totes les categories en què ha corregut, el percentatge és del 44,2%. Márquez és “el refotut Houdini”, com va dir ahir Cal Crutchlow, però no per les estadístiques, sinó per haver rebentat el rècord del Red Bull Ring amb 0,4 s d'avantatge sobre el segon, en un circuit de 4,3 km.

Cal Crutchlow: “Està clar que (el Marc) té un avantatge clar sobre la resta. Però no sé per què. Si pogués anar com ell, ho faria. I la diferència la marca a cada revolt, a cada frenada, a cada acceleració. Aquesta és la realitat. El meu temps de la classificació, ell l'havia repetit 15 vegades al tercer lliure. I no és que em faci sentir vulgar... Sé que portem la mateixa moto, però t'asseguro que si poses qualsevol altre pilot a sobre de la meva moto, no seran més ràpids que jo. Crec que tothom dona el seu màxim, tothom intenta imitar-lo, especialment jo, perquè pilotem la mateixa moto, però ara mateix això no és possible. I per tant el que haig de fer és el meu camí, mirar la meva posada a punt i provar de millorar-me a mi mateix.”

null

Nakagami diu que Márquez té un truc per al tercer sector: “No sé de quin truc parla, jo crec que té trucs arreu. És com el ‘puto’ Houdini. Es fa fonedís en un no res, el tens al davant i al moment ha desaparegut. (...) El seu pilotatge és espectacular, és així de simple. I com a pilot el cert és que has de reconèixer que, amb la moto que té, el que fa és molt especial.”