null

Àlex Rins ha perdut després de dues curses la seva condició de pilot opositor al títol de MotoGP 2019. Si recuperarà aquesta condició el temps ho dirà. De moment, ell pensa que encara pot lluitar pel subcampionat, cert, però marxa de vacances amb menys 40 punts, que són els que hauria pogut sumar a Assen i Sachsenring. En les seves paraules es troba a faltar alguna autocrítica.

Suzuki té una molt bona moto, els rivals la lloen. D'errades sempre se'n poden cometre, però diumenge a Suzuki l'empipament era palès.

Impactant
-Ha estat una mica complicat -explicava Rins a Catalunya Ràdio-, perquè són dos zeros en dues curses i és una mica impactant. Però cal treure la part positiva, que a les dues curses lluitava pel podi i ens sentíem forts. He fet un bon cap de setmana aquí a Alemanya i a Holanda, on teníem una assignatura pendent.
-Les dues caigudes han tingut alguna cosa en comú, ha fallat alguna cosa en aquells moments?
-No, no ha estat cap distracció ni cap pressió del pilot del darrere. Són caigudes que, com he parlat amb el meu tècnic, passes deu cops i caus dues vegades. Són caigudes difícils d'entendre i d'explicar, perquè passar dos o tres quilòmetres per hora més ràpid a l'apèndix del revolt..., per això poques vegades cauràs. Ens ha tocat i ha estat una llàstima.
-Amb què et quedes d'aquesta primera part de temporada.
-Amb diverses coses: amb els dos podis, amb la victòria i amb tot el que hem après posant la moto a punt i sent més competitius en les sessiones lliures.

null

Rins és el líder del projecte Suzuki a MotoGP i ha de donar exemple al seu company i rookie Joan Mir. El mallorquí ha comès errades de pes aquest any, com anar per terra en una volta d'escalfament d'una cursa, però per la seva condició de debutant podrien ser disculpades, i en canvi ha acceptat que s’ha equivocat.

null

Espectacle
“He estat l'únic que avui ha donat una mica d'espectacle, segons sembla –feia broma Mir després d'una cursa liderada de principi a fi per Marc Márquez-. Aquesta cursa la valoro molt bé, cada vegada em sento més aprop dels de davant, amb cada cop més confiança per fer avançaments. No ens queda gaire. Sortir endarrerit m'ha condicionat, i avui hauria pogut estar més endavant lluitant prop del podi. El 7è és una bona posició”. A Holanda també va fer un bon paper.