null

“El pilot més ràpid de Moto2 és ell, el pilot més consistent i el pilot que traça millor. I crec que això és el més important. Per exemple, Quartararo no va guanyar gaire, però l'any passat era el qui traçava millor. I després passes a MotoGP i es nota. Per exemple, hi ha pilots que guanyen a Moto2 però ja els veus que no tenen tanta tècnica. I ara l'Àlex està demostrant les darreres curses que és el més consistent”.

Paraules del germà gran, el Marc Márquez, que ahir una vegada més estava més content pel seu germà petit que per ell mateix. “Sobretot perquè després d'Holanda va tenir una baixada de moral, perquè era una cursa de la qual podria haver obtingut més avantatge, i ell deia que a Alemanya tocaria perdre punts.”

-Per què toca perdre punts?
-Perquè tots els anys m'ha anat malament.
-Aquest any estàs diferent, aquest any ets capaç de tot.

null

“Ell té la capacitat de reaccionar i quan està convençut és capaç de tot”, afegeix el líder de MotoGP sobre el seu germà. “El meu germà és capaç de girar full ràpid, i jo soc bastant així, en un dia o dos girem full.” Però amb aquesta atmosfera, tots dos líders i tots dos lluitant pel campionat, aquesta intensitat hi ajuda. I ara marxen tots dos de vacances junts.

null

Dissabte, després de la roda de premsa de les poles, l'Àlex feia broma sobre els consells fraterns: “Després de l'FP3 ens hem trobat i m'ha omplert el cap... Aquí talles gas, cap a dins, vigila...”
-I serveix? -li demanem els periodistes
-De vegades no -riures-, perquè són motos diferents... Quan ell em diu "frena aviat", és que haig de frenar tard, l'"aviat" és per a ell.