null

Aquest serà un cap de setmana emotiu. El dorsal 69 de Nicky Hayden serà retirat divendres oficialment al Circuit d'Austin. En una cerimònia que presidiran el nou president de la FIM, Jorge Viegas, i el CEO de Dorna, Carmelo Ezpeleta. El mateix divendres a la tarda, al revolt 18 del Circuit de les Amèriques, es farà una foto amb l'Honda guanyadora del títol mundial el 2006, amb comissaris de pista, i amics i família. Aquesta moto també lluirà a la pista diumenge abans de la cursa quan soni l'himne dels Estats Units.

Hayden va passar per MotoGP i va deixar empremta. L'arribada el 2003 del "Kentucky Kid" venia precedida pel fet d'haver-ho guanyat tot als Estats Units, després que el seu pare creés una família de curses, en què fins i tot la germana corra amb els tres germans (una vida de sacrifici que pocs pares al món serien capaços d'emprendre, crec). En tres anys a MotoGP, i amb el suport de la divisió d'Honda als EUA, el nord-americà va guanyar el títol, un campionat ben guanyat i no exempt de sobresalts. Tots recordarem que va ser un títol guanyat amb regularitat, per 5 solitaris punts que Toni Elias li va regalar quan va guanyar aquella cursa de Portugal. Un títol que va estar en perill per aquella topada i caiguda a Estoril per l'impacte de Dani Pedrosa, i que miraculosament es va redreçar quan Rossi cau a la cinquena volta de la cursa de València.

Al llibre que el patriarca Earl Hayden va publicar el 2014, ell mateix explica que durant una època va preguntar als seus fills si eren conscients del risc que corrien, després que alguns amics seus havien mort a les curses. El Nicky li va respondre: "digues a la mare que si em passa res vull que m'enterrin amb la granota de pell". L'Earl li va replicar: "digue-li tu, no voldria que es pensessin que estic boig si hagués passat res i la gent et vingués a veure a casa de cos present i amb la granota posada".

Poc podia pensar l'Earl que el seu fill moriria jove, víctima d'un accident de trànsit (30/7/81-22/5/2017). El 69 el duia, segons el pare, perquè així podia saber que era el seu fill si queia, ja que a l'inrevés es llegeix igualment el 69. Tot i les connotacions sexuals del número en una família de l'Oest mitjà nord-americà, on la religió marca tant la vida de la gent. Nicky Hayden va ser nomenat llegenda de MotoGP a finals del 2015.