null

Sabies que l'enginyer de pista de Marc Márquez, Santi Hernández, no veu cap sortida d'una cursa de MotoGP? Una superstició que li ve de l'època en què treballava amb Àlex Crivillé com a tècnic de suspensions el 1999; es va perdre la sortida i el de Seva va guanyar i d'ençà que no en veu cap. Aquest català, 6 vegades campió del món amb el cerverí, considera que l'actual campionat és envejable: "Ha crescut i s'ha professionalitzar tant que per a qui agraden les motos és increïble (...) A través del reglament, la diferència entre marques no és tan gran i això afavoreix que es vegi un grup de pilots més nombrós".

null

Santi Hernández no veu les sortides, però la seva proximitat amb Marc Márquez el converteix en un interlocutor perfecte per saber més coses de l'actual campió. El servei de premsa Repsol ens serveix algunes respostes:

Santi Hernández: "El Marc em va sorprendre des del primer dia que vam estar junts, per un comentari que ens va fer de com anava la moto i com es va expressar. Però sempre dic el mateix: el Marc em sorprèn cada dia. No soc jo qui li ha de dir on ha de millorar. És un pilot que aprèn constantment i és capaç d'aprendre dels seus errors. De vegades, aprenc jo més d'ell que no pas ell de mi, i això és molt bonic també".

“Normalment parlem un cop per setmana (quan no hi ha cursa), però al grup de Whatsapp de l'equip hi ha gairebé cada dia algun missatge. La comunicació que tenim és bona i simpàtica. És bo també parlar d'altres coses que no siguin les motos".

"He estat prudent quan m'han demanat a quin nivell seria el Marc a la primera cursa, però per dins no dubtava que pogués fins i tot lluitar per la victòria (a Qatar). El Marc ens demostra cada dia que és un lluitador i que creix davant les dificultats. Per dins no tenia dubtes, sabia que el Marc podria fer una gran cursa com així va ser".