Arxius

Estas veient: desembre 2008
Escrit per: Serveis Interactius
El 3alacarta continua ampliant la seva oferta de continguts. Després d’obrir tot l’arxiu i fer-lo d’accés gratuït, ara ha incorporat una pàgina de continguts en alta definició (HD). Ja s’hi poden veure resums i fragments d’“Els Pirineus des de l’aire”, “Km33”, “Els diaris de Pascal” o "El tresor del setè camió", així com els tràilers promocionals de “Serrallonga”. Al llarg del 2009 s'incorporaran progressivament més programes.

L’HD suposa un augment substancial tant de la qualitat de vídeo —fins a sis vegades més de resolució d’imatge— com d’àudio. És, doncs, una nova experiència en el consum de productes audiovisuals. El “3alacarta” permet l’usuari escollir entre els dos sistemes d’alta definició: 720 o 1080.

» Veure més

Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
codi qrEl programa del 33 “Hat-Trick Barça” posa en marxa per primera vegada a Televisió de Catalunya un concurs que té com a protagonistes els codis QR. Durant l’emissió del programa es mostrarà un d’aquests codis. Els espectadors tindran aproximadament uns 2 minuts per capturar-lo fent-li una fotografia amb el mòbil. Després, tan sols l’hauran d’enviar al 7045. Cada setmana el codi amagarà noves sorpreses i sempre algun premi.

Un codi QR és un codi de punts en dos dimensions, semblant als tradicionals codis de barres, capaç d’emmagatzemar informació. Poden amagar o contenir dades diverses: des d’un gràfic o un text fins a una adreça d’internet. Per llegir-los només s’ha de disposar d’un mòbil amb càmera i d’un programa (n’hi ha molts de gratuïts, com el Kaywa Reader) que serveix de lector.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: Serveis Interactius
Molts experts opinen que els continguts per a dispositius mòbils són el futur real de les noves tecnologies. La generalització de la connexió 24/7 i mòbils cada vegada més potents en són les claus. Només falta disposar d’una oferta sòlida en matèria de continguts. I és precisament aquest l’objectiu dels nous portals per a mòbils que posa en marxa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb l’estrena dels nous llocs de TV3, Catalunya Ràdio i Elsesports.cat: m.tv3.cat, m.catradio.cat i m.elsesports.cat, respectivament.

La idea és que els usuaris puguin consultar la informació de TV3, Catalunya Ràdio i Elsesports.cat en qualsevol lloc i moment, només connectant el mòbil a internet. I per a això s’han preparat tres complets portals optimitzats per a cada mòbil: el servei reconeix automàticament el dispositiu de cada usuari i li serveix el contingut que s’hi adapta millor depenent de les seves característiques.

Així, el ciutadà pot veure des del seu telèfon vídeos del 3alacarta, que es publiquen simultàniament al web i al portal mòbil; consultar la programació de Televisió de Catalunya, o obtenir informació dels programes que s'hi emeten, entre altres serveis.

» Veure més

Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Avui fem un pas més cap a la interacció entre televisió i internet: el nou web de “Volta món” arriba per donar suport i facilitar la participació dels espectadors en el nou concurs interactiu de TVC Internacional, que té com a objectiu fer la volta al món en menys d’un any passant per tots els països que tenen comunitats catalanes.

Però tot i que el full de ruta està traçat, aquest viatge és molt especial perquè, un cop el programa surti de Catalunya, el rumb que prengui dependrà dels espectadors. A cada país es plantejarà una pregunta, i si la majoria de respostes són correctes, el viatge continuarà. Però si no...


» Veure més

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Els llocs web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han superat el seu propi rècord d’audiència i han sumat, durant el mes de novembre, 1,1 miliions d’usuaris únics, i s'han consolidat com la presència en català més important d’internet. Entre els portals que incrementen la seva audiència destaca especialment elsesports.cat, que suma un 21% més d’usuaris únics gràcies a les retransmissions en directe dels partits de bàsquet de l’Eurolliga del Regal FC Barcelona i el DKV Joventut de Badalona. El 3alacarta, per la seva banda, ha augmentat un 20% la seva audiència des que el dia 1 de novembre es va convertir en un servei gratuït.

D’acord amb les estadístiques que mensualment audita l’OJD, els webs de la CCMA van obtenir el mes passat una xifra d'1.119.961 visitants, i van superar en més de 9.000 els registrats el mes anterior. A més, els usuaris dels portals tenen una estada mitjana de 8’20” a cada web, una de les xifres més altes d’Espanya.

El portal elsesports.cat és el que presenta un augment més significatiu d’audiència. El lloc esportiu de referència en català passa de 67.758 a 81.923 usuaris únics, un 20,9% més. Aquest increment es deu, en gran part, a l’aposta de retransmetre en directe els partits de l’Eurolliga dels equips catalans, que el 33 ofereix en la modalitat de carrusel.

» Veure més

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Com sabeu, aquest diumenge 13 és el dia més solidari de l'any, almenys pel que fa a la Televisió de Catalunya. És el dia de La Marató, que enguany està dedicada a les malalties mentals greus, com ara l'esquizofrènia, la depressió o l'angoixa, entre d'altres. La programació de TV3 girarà al voltant d'aquest gran esdeveniment al llarg de tota la jornada, amb un espai conduït per Lídia Heredia i Raquel Sans, que inclourà connexions amb els diferents esdeveniments que La Marató organitza per tot Catalunya.

Aquest any el web de l'espai publicarà els vídeos i les fotografies que enviïn els assistents a aquestes activitats. S'ha habilitat una secció on tothom que vulgui pot fer-nos arribar de manera fàcil la imatge que li vingui de gust (relacionada amb La Marató 2008, esclar) o l'enllaç del vídeo de YouTube. També es poden enviar enllaços de webs interessant sobre malalties mentals greus. Tot plegat, evidentment, és gratuït.

I és que participar a La Marató i ser solidari és enguany més senzill que mai.

12/12/2008: TV3 obre l'"embed"

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius


Els vídeos del 3alacarta, el servei de vídeo per internet de TV3, ja es poden inserir en altres webs i blogs. El portal de Televisió de Catalunya, tv3.cat, incorpora des d'avui una nova opció per difondre els seus continguts. El sistema és l'estàndard que ja s'ha imposat a internet: un botó amb un codi que permet inserir arreu el reproductor de Televisió de Catalunya amb el contingut escollit.

Els vídeos, que continuaran allotjats al servidor de TV3, es distribueixen en "streaming". Això vol dir que l'usuari que els consulti els pot mirar, però no descarregar-se'ls.

Hi ha dos llocs des d’on es pot obtenir el codi per publicar el vídeo a internet: o bé en l'esmentat botó, que es troba en els comandaments del reproductor, o bé des de la mateixa pàgina del vídeo, sota l'apartat “Insereix vídeo”. Només cal copiar-lo i enganxar-lo allà on el vulguem inserir, igual que es fa amb els vídeos de YouTube, Vimeo, etc.

» Veure més

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Els portals de la CCRTV Interactiva segueixen recollint guardons per la seva qualitat. Els darrers han estat les mencions d’honor als prestigiosos Interactive Media Awards (IMA), que cada any reconeixen les millors iniciatives en disseny i desenvolupament web. El recentment remodelat elsesports.cat ha estat premiat en la categoria d’Esports, mentre que Super3.cat guanya per segon any consecutiu una menció d’honor a la categoria d’Infantils.

El portal elsesports.cat, que recull l’actualitat esportiva de TV3 i Catalunya Ràdio, ha obtingut una menció d’honor per la seva interactivitat i per les innovacions en el seu disseny. El web, remodelat aquest estiu, és tota una aposta pels continguts multimèdia, per la interactivitat amb l’usuari i per l’oferta d’informació esportiva de qualitat i adaptada al format web.

» Veure més

09/12/2008: Un "club" 2.0

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
el clubLes entrevistes ho tenen, això. Per molt bo que sigui el periodista, segur que moltes vegades has desitjat posar-te en el seu lloc per plantejar una pregunta que, finalment, queda sense resposta. El nou web d'"El Club", que s'estrena el dimecres 10, posa remei a tot això. Els internautes podran enviar les seves preguntes a l'equip del programa amb una setmana d'antelació mitjançant un espai especial que s'ha habilitat al nou web.

Aquesta no és l'única via d'interacció que permet el nou espai a internet d'"El Club". El nou web aposta per la comunicació amb els usuaris. Amb aquest objectiu s'han posat en marxa nous serveis que permetran als internautes enviar les seves aportacions. Per exemple, podran fer arribar les seves queixes en format text, foto o vídeo a l'espai "El català emprenyat", responsabilitat del polifacètic Carles Flavià.


També es posarà en marxa un xat en directe quan al programa s'enceti la tertúlia d'esports, els dilluns. Un membre de l'equip podrà comentar en directe les aportacions dels internautes sobre la tertúlia, en que participen Òscar Nebreda, Pilar Calvo, Joan Maria Pou, Bernat Soler, David Balaguer, Pere Escobar i Maria Canalda.

» Veure més

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
directesEl que hagueu vist algun programa en directe a través del servei 3alacarta haureu notat una considerable millora en la qualitat de la imatge. La velocitat de transmissió de dades ha fet un gran salt endavant i ha passat dels 190 kbps que havia ofert el servei des dels seus inicis a 500 kbps.

A pantalla completa (només heu de fer doble clic sobre el player), el canvi és espectacular. L'augment de la definició de les imatges és més que notable. Les escenes d'acció, els primers plans o els grafismes, per exemple, es poden veure ara amb una definició nítida, sense cap àrea pixelada. Recordem que si teniu algun dubte sobre el servei, el podeu resoldre a la plana de preguntes més freqüents.

» Veure més

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
tempsdeneuAmb el fred arriba també a les graelles un dels programes emblemàtics del departament d'Esports de TV3, "Temps de neu". I enguany ho fa amb una important novetat en el seu vessant a internet: el nou blog col·lectiu que permetrà els seguidors del veterà espai conèixer molt millor algunes de les persones que el fan possible.

Al nou espai a internet, batejat com a "Blog sota zero", ja s'hi poden trobar fotografies, anècdotes i impressions dels equips de TV3 i d'Interactiva que hi col·laboren. Els usuaris de Facebook, per la seva banda, també es poden apuntar al grup que ha obert el programa.

A més, l'estrena del blog i del grup de Facebook arriba en una temporada molt especial: l'estació catalana de La Molina serà la seu de la Copa del món femenina 2009, la primera vegada que el Pirineu acull una competició d'aquestes característiques.

» Veure més