A les 10.00 del matí s’ha donat el tret de sortida de “La Marató” d’aquest 2008 dedicada a recollir fons per lluitar contra les malalties mentals greus. El programa, que durarà més de 15 hores, el presenten Lídia Herèdia i Raquel Sans que s’encarregaran d’entrevistar malalts i metges al plató i d’anar donant pas a les actuacions, les sorpreses i les connexions en directe arreu del país amb l’ajuda d’Artur Peguera.

lídia herèdia i raquel sans

La principal novetat d’aquest any és que el programa durarà dues hores. Però també destaca el fet que hi ha més seus telefòniques que en edicions anteriors i més línies perquè ningú no es quedi sense poder fer el seu donatiu. Des de l’organització també s’ha volgut destacar que, per primer cop, en aquesta edició s’ha arribat a la xifra de 1.000 activitats organitzades per la societat civil per recaptar donatius.

Entre les activitats que s’organitzen a l’exterior aquest diumenge 14 de desembre destaca el globus aerostàtic, que viatjarà per Catalunya durant el màxim temps possible i anirà enviant la seva ubicació per GPS. També, una cantata solidària al parc de la Muntanyeta de Sant Boi on 500 persones interpretaran el tema de Sau “Boig per tu” amb la presència de Pep Sala.

També destaquen les “Voltes solidàries” en què els amants del motor podran fer voltes pel Circuit de Catalunya pagant 20 euros i l’enlairament de 1.000 globus que es farà des de La Molina. Altres punts de connexió durant el programa seran Soses, on s’organitza un pessebre vivent; L’Hospitalet de l’Infant, on l’ajuntament ha muntat activitats lúdiques, o Quart, on s’hi fa una quina solidària.

Pel que fa al plató de “La Marató”, s’entrevistaran testimonis i professionals de la medicina per tal de divulgar i sensibilitzar la societat sobre les malalties mentals greus. També es comptarà amb la presència de nou entitats que han organitzat activitats per a “La Marató”. Finalment, com que “La Marató” també és entreteniment, per l’escenari passaran per l’escenari una vintena d’artistes.