El quart disc de La Marató de TV3 surt a la venda aquest diumenge, dia 7 de desembre. Les càmeres de Televisió de Catalunya han enregistrat un “making off” del disc, que es veurà aquesta nit, després de “Ventdelplà”, i que vol ser testimoni directe de l’esforç i la solidaritat que ha suposat la seva gravació.
A “...Musicalment – El disc de La Marató” es comprovarà com la rapera Arianna Puello i el seu amic Flavio Rodríguez composen una cançó especialment per La Marató. O com Estopa, Lolita, Manolo Escobar o el marroquí Abdeljalil Kodssi s’atreveixen amb cançons en català. I també s’escoltaran Shuarma, Josep Thió, Pastora, Chenoa, Manu Guix, Duquende, Tomeu Penya, Sidonie, Love of Lesbian, La Carrau, Abús o Ivette Nadal adaptant clàssics de tota la història de la música.
Tots ells parlaran de la seva aportació a La Marató de TV3, de què saben de les malalties mentals, de les seves experiències personals, i de com la música pot ajudar donant esperança a qui pateix.
Mostres de la seva implicació són declaracions com la de Shuarma: " no sé si pots descriure realment que se’t mori un amic d’un suïcidi, sobre tot sabent, evidentment cada persona que es suïcida és perquè no ho passa bé, i perquè està vivint un infern, no?",
Duquende: “lo he pasado bastante mal con una depresión ..., de meterme en casa y no querer comer, no querer salir, y nada más llorar y llorar...”,
Manu Guix: " jo crec que la música és una transmissió directa amb el sentiment, és una transmissió directa amb les persones i sempre que poses música a una iniciativa solidària, la gent es mostra més receptiva" ”,
Estopa: " tenemos más de una personalidad todos, y que simplemente se tienen que llevar bien"
Sidonie: "tenemos casos de amigos que han sufrido esquizofrenia por culpa de las drogas,... intentas comunicarte y no hay manera no es posible”
Lolita: “yo creo que el cerebro, es una calle... oscura y aparte que no se sabe bien, cuales son las callejuelas que hay que seguir para poder salvar a alguien de una depresión”
Manolo Escobar: "Para paliar el sufrimiento de la gente, todo lo que hagas es poco"
Aquí teniu un petit avanç del Making off...