El periodista Antoni Bassas ha posat veu al “Marat”, l’ordinador que protagonitza el vídeo divulgatiu de “La Marató”. Si heu seguit aquest blog des del primer dia, potser ja l’heu vist. Si no, us recordem que el vam penjar el 3 de novembre sota el títol “Comença la campanya de difusió”.
Fa uns quants dies ja us vam presentar la veu d’en Doc, en Xavier Solà, i avui hem tingut una conversa amb l’Antoni Bassas perquè ens expliqui com va anar aquesta experiència de posar veu a un dibuix animat. En aquest cas, posar la veu a l’ordinador d’en Doc, el Marat. «Va ser molt divertit i interessant pel tipus de material de què es tractava. El vídeo divulgatiu em sembla una eina pedagògica provada i contribuir a “La Marató” des d’aquest cantó era del poc que em quedava per fer en aquest programa». Fa molts anys que l’Antoni col•labora amb “La Marató” de TV3, i valora de manera mot positiva el programa. «Crec que “La Marató” aconsegueix fer sortir el millor de les dues bandes. El millor de la televisió pública i dels espectadors que dipositen la seva confiança en aquesta tele. És un dia en què tothom vol que el programa surti bé. També l’actitud davant de la televisió és diferent, es mira d’una altra manera, no només per l’entreteniment».
Per cert... una curiositat. Us heu preguntat per què l'ordinador d’en Doc es diu Marat? No té res a veure amb cap revolucionari francès... L'equip de persones que va preparar el vídeo divulgatiu de seguida ho va tenir molt clar. Va ser una decisió unànime de tot l’equip i des del primer moment. S’havia de dir “Marat” per “Marat-ó”!

Antoni Bassas, la veu de "Marat"