El presentador i director del programa “Concurs d’idees”, de Catalunya Ràdio, Xavier Solà, és la veu del Doc, el protagonista del vídeo divulgatiu de “La Marató”. Si l’heu vist, probablement molts de vosaltres l’heu reconegut.
Solà va voler participar en “La Marató” d’enguany i no s’ho va pensar gens quan la direcció del programa li va demanar la seva veu per al protagonista del vídeo.
“Per mi va suposar un honor, pel fet de poder arribar a molts alumnes —entre els quals hi ha també les meves filles—, que inesperadament em van descobrir sense saber-ne res. Formar part d’aquesta gran iniciativa ja consolidada que és ‘La Marató’ i també en aquest àmbit íntim em fa sentir orgullós de fer la feina que faig; posar-la al servei de les persones i rebent fruits positius com són els de posar el meu esforç al servei de les persones.”
Aquesta és la primera vegada que Xavier Solà posa veu a un personatge de ficció. “Va ser una experiència interessant que mai m’hauria imaginat viure. Em vaig deixar portar pels professionals que ho portaven i per la inspiració que generava el format animat amb molta creativitat. No m’hauria imaginat mai posar veu a uns dibuixos animats!”
Pel que fa a “La Marató”, Solà afirma que valora molt positivament que es realitzin espais creatius a la tele al servei de les persones necessitades. “Em sembla una iniciativa molt bona. Aprofito aquest blog per donar les gràcies a tota la gent que hi participa, des de l’organització o l’anonimat, fent-hi qualsevol tipus d’aportació.”

Xavier Solà