El meu fill gran, el Xavier (13 anys), té una minusvalidesa i és diabètic tipus 1. El control del Xavier ha estat difícil des del seu debut, als 11 mesos d'edat.
En moltes ocasions, el Xavier no és conscient d'estar tenint una baixada o una pujada de sucre, i això dificulta el seu bon control metabòlic i posa en perill la seva vida.
L’Hospital de Sant Joan de Déu, on el Xavier és pacient, creu que amb l’ajuda d’un gos d’alerta mèdica es podria millorar el seu control metabòlic i la seva qualitat de vida.
Aquests gossos es fan servir regularment als Estats Units i a la resta d'Europa. Estan entrenats per detectar les hipoglucèmies fins i tot 30 minuts abans que els mesuradors actuals. Els gossos indiquen amb un senyal, al nen o a la família, que una hipoglucèmia està passant, i així es poden prendre les mesures necessàries (ingesta de sucre o insulina, segons el cas).
Aquests gossos ja estan sent entrenats a Catalunya per l'associació Argus Detection Dogs (www.perrosdedeteccion.com). Ensinistrament, alimentació, revisions anuals, vacunes i assegurances ... tot va a càrrec de la família, sense rebre cap ajuda per part del govern o altres institucions.
Des de fa 3 mesos, tenim la Lluna (Retriever del Labrador de 6 mesos), que està sent ensinistrada per Argus Detection Dogs. Tenir la Lluna ja ha marcat una diferència en la qualitat de vida del Xavi, l'ajuda moltíssim a concentrar-se, ha millorat la seva coordinació i li ha fet pujar l’autoestima. El nostre fill ara se sent més segur, i això ha millorat seva qualitat de vida. És per això que busquem patrocinadors per al Xavi i la Lluna.
Moltíssimes gràcies per la seva atenció,

Ana M. Bueno Julve