70 equips investigadors treballaran els pròxims tres anys en la cerca de noves vies de prevenció, diagnòstic i tractament d’aquestes malalties

Mònica Terribas i Quim Masferrer presentaran l’acte de lliurament

La Fundació La Marató de TV3 farà públics els 43 projectes de recerca sobre les malalties del cor que rebran els fons de La Marató del 2014. Els investigadors premiats rebran els guardons en un acte que es farà aquest dijous, 5 de novembre, a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

L’acte de lliurament d’ajuts el conduiran els presentadors de l’edició 2014 de La Marató, els periodistes Mònica Terribas i Quim Masferrer, i hi assistiran l’honorable Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut, el Sr. Àlvar Net, president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, i Sr. Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3.

Els fons que La Fundació destina a la recerca en malalties coronàries suposen un impuls extraordinari per a la investigació en aquest camp. Un total de 70 equips de recerca dels principals centres de Catalunya, en alguns casos coordinats amb equips espanyols i internacionals, duran a terme els 43 projectes premiats, durant els pròxims tres anys. Del conjunt de treballs, 22 són unitaris i 21 coordinats entre dues o més institucions de recerca.