- La investigació en malalties del cor rebrà un fort impuls amb els fons recaptats en La Marató del 2014

- Es van organitzar 2.235 activitats populars arreu del territori que van mobilitzar 1.000.000 de persones

- En 23 edicions, La Marató ha recaptat més de 142 milions d’euros

- Un total de 680 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència s’han finançat amb els donatius aportats per la ciutadania a La Marató des del 1992
Els resultats continuen sent espectaculars després de 23 edicions. Un cop tancat definitivament el marcador de La Marató de TV3 del 2014, els milers de donatius de ciutadans, entitats i empreses han tornat a fer possible un nou èxit d’aquest projecte solidari: 11.403.593 €. La xifra de tancament del programa del 14 de desembre s’ha vist incrementada en 2,5 milions d’euros, un cop tancat el període de donatius el 31 de març.

Han contribuït a assolir aquest marcador les diferents fórmules de participació social al voltant del projecte, que es van mostrar amb gran intensitat en l’última edició. Així, entitats i col·lectius de tot tipus van organitzar 2.235 activitats populars arreu de Catalunya, que van fer-hi participar un milió de persones i van sumar més de 2M€ al marcador final. Un total de 2.312 voluntaris es van mobilitzar per atendre els prop de 70.000 donatius telefònics el dia del programa. El disc i el llibre de La Marató van tenir també una gran acollida: de la desena edició del compacte se’n van vendre gairebé 170.000 exemplars, i de la setena del llibre, 10.000.

La Marató 2014 va desplegar també una extensa campanya de sensibilització i divulgació social a l’entorn de les malalties del cor, que va arribar a 210.000 joves d’entre 12 i 18 anys mitjançant les 4.412 conferències impartides per 358 professionals de la salut. Aquestes sessions van arribar a un miler de centres educatius.

La gran implicació social a través de la mobilització i l’èxit de la recaptació aconseguida continuen situant La Marató de TV3 al nivell dels teletons internacionals de més prestigi.

Des de la seva primera edició, el 1992, els fons obtinguts per La Marató ascendeixen a 142.256.675 €. En la seva trajectòria, La Marató de TV3 s’ha convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.

Convocatòria de projectes de recerca biomèdica d’excel·lència sobre les malalties del cor

La recaptació aconseguida amb La Marató 2014 suposarà una injecció de recursos decisiva per a la recerca sobre les malalties del cor. La Fundació distribuirà els fons aconseguits als projectes de recerca científica d’excel·lència que resultin més ben valorats d’entre els 121 que s’han presentat a la convocatòria d’ajudes.

Experts en malalties del cor d’àmbit internacional avaluaran els projectes candidats a rebre finançament mitjançant un rigorós procés de revisió coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. En aquesta revisió, dos avaluadors puntuaran cada treball en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Una representació d’aquests experts avaluadors es reunirà per posar punt final al procés amb l’elaboració d’una llista amb els treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i aprovada pel Patronat de la Fundació. La resolució dels treballs premiats es farà pública al mes d’octubre.

L’objectivitat, el rigor i la transparència d’aquest procés d’avaluació estan garantits per l’expertesa dels revisors en el camp de la convocatòria, la doble revisió de cada projecte, la seva assignació al perfil adequat dels revisors i l’anonimització dels treballs.

Des del 1992, els fons recaptats en La Marató de TV3 han permès finançar 680 projectes de recerca biomèdica sobre un ampli conjunt de malalties incurables.


Notícia emesa al TN migdia del 15 de maigNotícia emesa al TN vespre del 15 de maig