El cartell elaborat per la classe de de 4t ESO A de l’Escola Brianxa de Tordera ha resultat guanyador del Pinta La Marató 2014. En la 16a edició, el concurs ha donat als joves l’oportunitat d’interpretar artísticament conceptes que han après en les conferències divulgatives sobre les malalties del cor.Sobre el fons d’un quadern, un cor dibuixat amb un bolígraf de tinta vermella de gran intensitat protagonitza l’obra guanyadora. Es tracta d’una proposta de “gran valor visual i d’una modernitat excepcional”, que funciona com a “poesia visual”, segons ha valorat Joan Pere Viladecans, membre del jurat de la 16a edició del concurs, reunit avui. Xavier Mariscal, que també n’ha format part, ha posat de manifest “l’execució impecable de l’obra” i la “força del concepte”.


Cartell guanyador del Pinta La Marató 2014. Escola Brianxa de Tordera, 4t ESO A

Els cartells presentats pels alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres Daina Isard d’Olesa de Montserrat i de l’IES Canigó d’Almacelles han estat els finalistes d’aquesta edició. Del primer cartell, el jurat n'ha destacat la força del treball coral per mostrar la creativitat dels alumnes participants a través dels diferents cors dibuixats a les mans. Del cartell de l’IES Canigó se n'ha valorat la simbologia de les carreteres que surten del cor.Cartell finalista. Escola Daina Isard d'Olesa de Montserrat, 3r ESOCartell finalista. IES Canigó d'Almacelles, 4t ESO

Han format part del jurat del Pinta La Marató, els artistes Pepa Poch, Pilarín Bayés, Xavier Mariscal i Joan Pere Viladecans; la coordinadora de Roca Umbert- Fàbrica de les Arts, Teresa Llobet; Carles Checa, director creatiu de Màrqueting de TV3; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Benestar Social i Família; Francesc Romero, director del programa La Marató i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.


El jurat del Pinta La Marató 2014


El nivell general de les propostes que han participat en aquesta edició ha estat molt alta, segons ha valorat la dibuixant Pilarín Bayés, que ha destacat el “domini de les tècniques plàstiques” que demostren els alumnes autors dels cartells.

El concurs Pinta La Marató 2014 ha aconseguit superar la xifra rècord de participació del darrer any: s’hi han presentat 321 els cartells, davant dels 249 de l’edició 2013, procedents de 146 centres educatius d’arreu de Catalunya. S’ha convertit, d’aquesta manera, en l’edició més participativa de la història del concurs.

Ja podeu visitar tots els cartells que han participat en la 16a edició del concurs.