Escrit per: Fundació La Marató de TV3

Escrit per: Fundació La Marató de TV3
La 24a Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la diabetis i l’obesitat, ha tancat definitivament el marcador amb 9.469.226 €. Des del dia del programa, el 13 de desembre, fins al 31 de març, quan s’han tancat definitivament els donatius d’aquesta edició, el marcador ha crescut 2,4 milions d’euros. Un resultat excepcional fruit de la solidaritat de milers de ciutadans, entitats i empreses que permetrà sensibilitzar i impulsar la recerca sobre les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya.

Al voltant de La Marató 2015 es va desplegar tot un moviment social de gran magnitud amb unes xifres que han superat les d’edicions anteriors. Un milió de persones va participar en les 2.289 activitats populars organitzades per entitats i col•lectius d’arreu del territori. Aquest és el nombre més alt d’actes celebrats per La Marató en les seves 24 edicions. Des de les seus telefòniques, 2.330 voluntaris van oferir el seu temps per atendre els milers de trucades de donatius durant les més de 15 hores d’emissió de programa de tele i ràdio. I, un any més, les edicions del disc i del llibre van renovar l’habitual èxit de vendes amb una atractiva proposta musical i literària.

Si la recaptació final de La Marató 2015 és excepcional, també ho va ser l’acció divulgativa i de sensibilització prèvia al programa, que va acostar la realitat de la diabetis i l’obesitat al conjunt de la societat i, molt especialment, als joves. Més de 223.000 estudiants de secundària, d’un miler de centres educatius, van rebre una de les 4.772 conferències fetes, el nombre més elevat de sessions que s’han fet mai en una campanya de La Marató.

"Telenotícies migdia"
"Els Matins""Divendres"
Impuls a la recerca biomèdica en diabetis i obesitat

Els 9,4 milions d’euros recaptats suposaran una notable injecció de recursos per a la investigació i sensibilització sobre la diabetis i l’obesitat. La Fundació finançarà els projectes de recerca científica d’excel•lència que resultin més ben valorats d’entre els 136 que s’han presentat a la convocatòria d’ajudes.

Científics experts en diabetis i obesitat d’àmbit internacional revisen actualment els projectes candidats a rebre finançament mitjançant un procés d’avaluació coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada treball serà puntuat per dos avaluadors en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Un comitè ad hoc tancarà el procés amb l’elaboració d’una llista dels treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i aprovada pel Patronat de la Fundació. La resolució sobre la distribució dels fons de La Marató 2015 es farà pública al mes de novembre.


El cicle de La Marató 2015

25 anys de La Marató

Amb aquest nou resultat, els fons recaptats per La Marató de TV3 des del 1992 pugen a 151.725.901 €. Aquest 2016, el projecte arriba als 25 anys, convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en un estímul de la participació ciutadana.

En la seva trajectòria, La Marató ha proposat als ciutadans un repte doble: conèixer la realitat de malalties greus i cròniques i impulsar la seva recerca per millorar la qualitat de vida dels qui les tenen i arribar a curar-les en el futur. Un exercici de responsabilitat, esforç, esperança i solidaritat que s’ha traduït en 723 projectes impulsats sobre un ampli conjunt de malalties i en una societat més sensibilitzada. Els resultats obtinguts situen aquesta iniciativa dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3 al nivell dels teletons internacionals de més prestigi.


La Marató 2016

El programa del 2016 es farà el diumenge 18 de desembre i estarà dedicat a l’ictus i les lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques.Evolució de les recaptacions de La Marató de TV3 (1992 - 2015)Evolució del nombre de conferències divulgativesEvolució del nombre d'activitats populars


Escrit per: Fundació La Marató de TV3
A partir d’avui i fins al 21 de març, els grups de recerca en diabetis i obesitat poden presentar projectes d’investigació biomèdica d’excel•lència a la convocatòria d’ajudes de la Fundació La Marató de TV3. Els treballs que resultin seleccionats es finançaran amb els fons recaptats a La Marató 2015 que, provisionalment, se situen en 7 M €. La xifra s’incrementarà fins al 31 de març, quan es tanqui definitivament aquesta edició del programa.

La Fundació La Marató de TV3 obre una convocatòria d’ajudes adreçada a treballs de recerca d’excel•lència, enfocats a avançar en el coneixement de les causes, el diagnòstic, el tractament i la curació de la diabetis i l’obesitat, les dues malalties metabòliques més freqüents a Catalunya. Els projectes es podran desenvolupar en un únic centre de recerca o bé de forma coordinada entre equips de diferents institucions científiques.

Quan es tanqui el període de recepció de projectes s’iniciarà un procés d’avaluació de provada transparència i rigor que duran a terme científics d’àmbit internacional, experts en diabetis i obesitat. La revisió dels treballs candidats, coordinada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), determinarà quins seran finançats amb els fons de La Marató 2015, atenent a la seva excel•lència científica.

El Patronat de la Fundació farà públics els resultats del concurs d’ajudes al mes d’octubre.


Notícia emesa al TN migdia
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
L’1 de gener a les 18.30 TV3 recuperarà un dels ingredients essencials de La Marató: amb l’especial “La música de la Marató”. En aquest programa especial es reviuran les cançons més marxoses, les més emblemàtiques i les que més van emocionar el dia de La Marató.

Els temes escollits són de gèneres i autors ben diversos: el pop de grups mítics com Sopa de Cabra, balades de cantants com Black o Carlos Baute o musicals de gran èxit com “Mamma Mia!” i “El petit príncep”. Altres que també hi apareixen són Estopa, la família del Super3 o el Quartet Mèlt.

Però “La música de La Marató” també recull moments memorables com el número “Ets genial” on Toni Cruanyes i Ana Boadas van sorprendre tothom amb les seves dots pel cant i el ball. D’altra banda, tornaran a pujar dalt d’un cotxe on presentadors com Albert Om, Lídia Heredia o Antoni Bassas, entre altres, van adoptar noves personalitats i van ballar al ritme de grans èxits del rock.
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Acabat el programa, la Fundació La Marató de TV3 inicia un cicle de més de 5 anys de durada que permetrà que els fons recaptats es transformin en millores en la qualitat de vida de les persones afectades per diabetis i obesitat.

El pas que posa en marxa el cicle és el concurs d’ajudes a la recerca, que s’obrirà al febrer i en el qual participaran científics dels principals centres investigadors de Catalunya amb projectes que tenen com a objectiu avançar en el tractament i el pronòstic de la diabetis i l'obesitat.

Et convidem a conèixer aquest cicle, perquè la Marató de la recerca d'aquestes dues malalties metabòliques tot just acaba de començar.       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   gener 2020   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Sindica aquest blog - RSS