Escrit per: Fundació La Marató de TV3
La Fundació La Marató de TV3 ha repartit més d’11M€ entre 42 projectes de recerca sobre el càncer gràcies a la xifra rècord que va obtenir el programa en la seva última edició. Avui s’ha fet l’acte de lliurament d’ajudes als 79 científics, procedents de 54 centres de recerca, que duran a terme els treballs guardonats en els pròxims 3 anys.Els investigadors premiats han assistit a l’acte de lliurament d’ajudes que s’ha fet avui al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (UPF) que ha comptat amb la participació de la comunitat científica i personalitats del món social i polític.Òscar Dalmau i Ariadna Oltra, presentadors de La Marató 2012 han conduït l’acte, en el qual ha intervingut el conseller de Salut, Boi Ruiz, el rector de la UPF, Jaume Casals, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Brauli Duart.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha declarat que “La Marató de TV3 és fruit del talent i de la generositat”. D’una banda hi ha “el talent dels qui saben fer d’un programa televisiu un esdeveniment amb repercussió social que desperta la generositat” i, de l’altra, “el talent del científics que fan un ús excepcional dels fons recaptats”. Amb aquesta suma de talent i de generositat, ha destacat el conseller “aconseguirem guanyar la lluita contra el càncer”.

Per la seva banda, el rector de la UPF, Jaume Casals, ha destacat que l’acte d’avui “diu molt del país i de la seva gent” perquè és fruit “del paper d’unió social que du a terme La Marató i que implica la societat en un projecte conjunt”.Un equip de l'informatiu "Catalunya Vespre" també va assitir a l'acte. Escolteu la notícia emesa.

“Amb aquest acte”, ha explicat Brauli Duart president de la CCMA i de la Fundació, “passem la responsabilitat dels fons que ens va confiar la societat als investigadors i obrim d’aquesta manera un nou camí d’esperança que portarà avenços importants en la prevenció i el tractament del càncer”. Duart ha destacat “la transparència i el rigor del procés d’avaluació dels projectes, que ha permès seleccionar els 42 premiats.”

Finalment, la Dra. Susanna Puig, una de les investigadores premiades, ha agraït en nom de tots els investigadors les aportacions rebudes i ha destacat que si bé els investigadors sempre treballen amb responsabilitat, si els fons que reben “provenen d’un projecte com La Marató de TV3 i, per tant, de la societat, aquest sentiment és més potent”.

"El Cafè de la República" va entrevistar la Dra. Núria López Bigas, de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida UPF, que va parlar sobre el seu projecte, un dels 42 guardonats. Escolteu l'entrevista aquí.

42 projectes de recerca sobre càncer

L’èxit de recaptació de La Marató 2012 ha permès finançar 42 projectes de recerca sobre el càncer, destinant-hi més d’11 milions d’euros. Es tracta del nombre més elevat de projectes finançats d’una mateixa convocatòria de la Fundació i, alhora, la inversió en recerca més important que s’ha fet en 21 anys d’història del programa.

Un total de 79 equips de recerca treballaran en els pròxims 3 anys en la creació de nous mètodes de prevenció i diagnòstic del càncer i en el disseny de teràpies més eficaces basades en la medicina personalitzada.

Dels 42 projectes que seran finançats, 19 són unitaris i 23 coordinats entre dos o tres centres d’investigació, estimulant d’aquesta manera el treball en xarxa dels diferents grups de recerca. Els projectes es duran a terme en 54 centres d’investigació: 41 són catalans, 10 de l’estat espanyol i 3 d’àmbit internacional, d’entre els quals cal destacar el prestigiós centre Mount Sinai School of Medicine, de Nova York.

L’any 2018, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.

Entre el 1992 i el 2013 s’han destinat més de 104M€ a la investigació científica d’un ampli grup de malalties mitjançant el finançament de 636 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència.

A la convocatòria d’ajudes en càncer que la Fundació La Marató va obrir el mes de febrer s’hi van presentar 318 projectes, que van ser avaluats per 257 experts en càncer procedents de 37 països diferents.

El procés d’avaluació ha estat coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), que ha revisat els treballs amb un procediment per consemblants (peer review), de contrastada transparència i rigor, a partir del qual s’ha valorat la qualitat, el rigor metodològic i la viabilitat dels projectes.
Categories: 2012: Càncer , Recerca
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els treballs seleccionats es finançaran amb els fons de La Marató 2012

La Fundació ha reunit un comitè de 10 experts en càncer que elaboraran un rànquing dels projectes que han resultat més ben valorats en el procés d’avaluació que tot just ha acabat ara.

A la convocatòria d’ajuts en càncer que la Fundació La Marató va obrir al mes de febrer s’hi van presentar 318 projectes, fet que el converteix en el concurs que més participació ha registrat.

Els projectes candidats han estat avaluats per 257 experts en càncer procedents de 37 països. La revisió dels treballs s’ha fet seguint un procediment d’avaluació per consemblants (peer review), de contrastada transparència i rigor, que ha permès determinar la viabilitat dels projectes, un cop valorada la seva rellevància científica i sociosanitària, així com la qualitat, rigor metodològic i possibilitats d’aplicació.

El procés d’avaluació ha estat coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS)

El rànquing derivat de la reunió d’experts serà presentat als òrgans de govern de la Fundació, la Comissió Assessora Científica i el Patronat, que determinaran quins projectes es finançaran amb els fons obtinguts en La Marató del 2012. La decisió sobre l’adjudicació dels ajuts es farà pública al mes de novembre.


Categories: 2012: Càncer , Recerca
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
El Festival Iberoamericà de Publicitat (FIAP), que se celebra anualment a l’Argentina, premia amb una Concha de plata l’espot de La Marató 2012 en la categoria de “Bien público”.

La Marató 2012 va estar dedicada a la lluita contra el càncer, sota el lema: “La mort hauria de ser el final de la vida. El càncer, no”.

L’espot de la Marató 2012 que ha estat premiat amb la Concha de plata en l’edició del FIAP, que se celebra anualment a l’Argentina, imaginava com hauria estat fins ara la vida d’una persona real que va morir el 1960 a l’edat de 22 anys. Era Diego Parra, jugador de futbol del Badalona, que tenia al davant una carrera esportiva prometedora. Quan un càncer de pulmó va estroncar tot el seu futur, estava a punt de casar-se.

Aquest viatge el trobava als 85 anys, i anava tirant endarrere, imaginant com hauria estat la seva vida personal, la seva carrera esportiva i com hauria viscut els fets històrics que haurien passat en aquests 50 anys. Probablement hauria tingut fills i néts, hauria portat la torxa olímpica el 92, hauria anat a Wembley, hauria jugat a l’equip del mític 0-5 del Reial Madrid-Barça... I acabava quan ell va morir, als 22 anys.

La idea era posar-se dins la pell de les famílies que han perdut algú a causa del càncer, i mostrar que, si això hagués passat més tard, probablement hi hauria hagut l’oportunitat de viure.

La cançó de l’espot és “Mai caminaràs sol” (Christine Johnson, “You’ll never walk alone”, himne del Liverpool), interpretada per Glaucs i Menaix a Truà.

L’enregistrament es va fer a diverses localitzacions catalanes, entre les quals Badalona, Barcelona i la comarca del Garraf. Hi va col·laborar la nòvia de Diego Parra.


Equip
Equip creatiu Bassat: Camil Roca, Carles Patrís, Manuel Cárdenas
Director creatiu TV3: Carles Checa
Realitzador: Ramsés Albiñana
Producció: Albiñana FilmsCategories: 2012: Càncer
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Una avaluació d’àmbit internacional permetrà seleccionar els millors projectes, que seran finançats amb els més de 12 milions d’euros de La Marató 2012

El concurs d’ajudes a la recerca oncològica de la Fundació s’ha tancat amb un total de 318 projectes, que opten a ser finançats amb els fons obtinguts en la 21a edició de La Marató de TV3, celebrada el mes de desembre del 2012.

Dels projectes candidats, 186 són unitaris, és a dir, que es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 132 són coordinats entre diverses institucions catalanes i d’àmbit espanyol o internacional. Així, dels projectes que impliquen un treball en xarxa a fora de Catalunya, 55 provenen de centres d’investigació de l’estat espanyol, 19 de centres europeus – 5 de França i 3 d’Anglaterra, per exemple – i 11 d’altres països – 6 dels Estats Units, 4 del Canadà i 1 d’Israel.

Un cop registrats i revisats per la Fundació, els projectes seran lliurats a l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) que coordinarà el seu procés d’avaluació. Així, en els pròxims mesos, científics d’àmbit internacional revisaran els treballs presentats al concurs d’ajudes seguint un procediment d’avaluació d’experts (peer review), de provada transparència i rigor. Els projectes que, atenent a la seva rellevància, qualitat, rigor metodològic i aplicabilitat, resultin més ben valorats en aquest procés, rebran el finançament de la Fundació gràcies als fons obtinguts en La Marató 2012.

Al mes de novembre, la Fundació donarà a conèixer els treballs premiats en un acte públic de lliurament d’ajuts.

Els projectes guanyadors es desenvoluparan en un període de 3 anys i permetran avançar de manera decisiva en la creació de nous mètodes de prevenció i diagnòstic del càncer i en el disseny de teràpies més eficaces basades en la medicina personalitzada. Durant aquest període, la Fundació i l'AQUAS duran a terme el control econòmic i científic anual dels projectes finançats.

Finalment, l’any 2018, la Fundació exposarà els resultats obtinguts en aquests treballs en un simposi científic.Categories: 2012: Càncer
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els “I Guardons Aecc - Catalunya contra el càncer” reconeixen el foment a la recerca oncològica que representaran els 12,4 M€ recaptats i la tasca divulgativa de la campanya prèvia al programa.

En la primera edició dels “Guardons Aecc-Catalunya contra el Càncer”, que ha creat l’associació del mateix nom, la Fundació La Marató de TV3 ha estat reconeguda, dins de la categoria d’Institució, pel foment a la recerca oncològica que significaran els 12,4 milions d’euros recaptats en l’edició 2012. El premi també reconeix la tasca de divulgació i sensibilització social que es va dur a terme en la campanya prèvia al programa i que va arribar a tota la ciutadania de Catalunya.El president de l’Aecc-Catalunya contra el Càncer, Juli de Miquel, valora la creació d’aquests guardons com “una forma d’agrair i reconèixer organitzacions, entitats o empreses que estan realment compromeses amb una causa en què nosaltres portem lluitant ja 60 anys”. “És molt encoratjador”, afegeix el president, ”la quantitat i qualitat de projectes afins als nostres objectius d’impulsar la recerca, la prevenció i l’acompanyament dels que pateixen directa o indirectament un càncer”.L’Institut Català d’Oncologia (ICO) i el Hard Rock també seran premiats; el primer com a institució que lluita contra el càncer des d’un vessant social i assistencial, i el segon dins de la categoria d’empresa solidària, pels seus programes de filantropia i el compromís amb la lluita contra el càncer de mama.

La directora de la Fundació La Marató de TV3, Carme Basté, ha estat l'encarregada de recollir el guardó en un acte que s'ha celebrat avui a l'hotel Barceló Sants.
Aquesta és la notícia emesa en el TN migdia d'avui


Categories: 2012: Càncer


       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   abril 2020   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Sindica aquest blog - RSS