Escrit per: Fundació La Marató de TV3
La Fundació La Marató de TV3 repartirà dilluns, 5 de novembre, més de 8.000.000 € de La Marató 2011 a 56 investigadors que posen en marxa 29 projectes en regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits.

L’acte de lliurament d’ajuts serà conduït pels periodistes Xavi Coral i Espartac Peran, presentadors de l’edició 2011 de La Marató de TV3, i comptarà amb la presència de Boi Ruiz, conseller de Salut, Dídac Ramírez, rector de la UB i Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3.

Dels 29 projectes que rebran finançament, 8 són unitaris i 21 coordinats entre dos o tres centres d’investigació, fet que implica el treball en xarxa d’institucions de recerca catalanes amb altres d’àmbit espanyol i internacional.

A la convocatòria d’ajudes s’hi van presentar un total de 209 projectes, que van ser avaluats en funció de la seva qualitat, la metodologia i la rellevància, per 105 experts procedents de 18 països. La gestió d’avaluació l’ha dut a terme l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, en un procés de revisió d’experts (“peer review”) de provada transparència i rigor.Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els treballs seleccionats es finançaran amb els fons de La Marató 2011

La Fundació La Marató de TV3 ha convocat un comitè de 7 especialistes europeus en regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits per elaborar un rànquing dels projectes que han resultat més ben valorats en l’avaluació duta a terme per 105 revisors internacionals.

Els 210 treballs de recerca que es van presentar a la convocatòria d’ajuts de la Fundació han estat sotmesos a un procés d’avaluació per consemblants (peer review), de contrastada transparència i rigor. La revisió dels 105 experts ha determinat la viabilitat dels treballs, un cop valorada la rellevància científica i sociosanitària, així com la qualitat, rigor metodològic i possibilitats d’aplicació. Aquest procés ha estat coordinat per l’Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut.

El rànquing derivat de la reunió d’experts serà presentat als òrgans de govern de la Fundació, la Comissió Assessora Científica i el Patronat, que determinaran quins projectes es finançaran amb els fons obtinguts en La Marató del 2011. La decisió sobre l’adjudicació dels ajuts es farà pública al mes de novembre.Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Els donatius que els ciutadans han fet fins al 31 de març situen el marcador de La Marató 2011 en el més alt de la història del programa, tot superant la xifra màxima de l’edició 2010 (8.735.103€). El projecte consolida d’aquesta manera 20 anys d’impuls a la recerca biomèdica i a la sensibilització social a Catalunya.

La 20a edició de La Marató de TV3, celebrada al desembre, ha tancat definitivament el marcador amb 8.931.418 €, una xifra que suposa el nou rècord de recaptació del projecte. Han fet possible aquest resultat els milers de donatius telefònics, a través d’internet i dels mòbils que els ciutadans han fet fins al 31 de març, el suport del sector empresarial i l’amplíssima mobilització social generada entorn del projecte. Els prop de 9M d’€ recaptats es convertiran en un impuls decisiu per a la recerca sobre medicina regenerativa i trasplantament d’òrgans i teixits.

El resultat econòmic de La Marató 2011 se suma a les magnífiques xifres de participació social que va aconseguir la cita el 18 de desembre. La societat civil catalana s’hi va implicar amb més entusiasme que mai, organitzant 1.822 activitats populars, un 32% més que en l’edició anterior.En 20 edicions, La Marató de TV3 ha recaptat més de 106 milions d’euros, que han permès impulsar 565 projectes de recerca biomèdica sobre un ampli conjunt de malalties i dur a terme una intensa acció de sensibilització social sobre aquestes patologies. El resultat de la 20a edició confirma La Marató de TV3 com a gran motor de la recerca científica i de la sensibilització social a Catalunya i referma els valors de responsabilitat social d’una ciutadania que en temps de crisi fa esforços per col·laborar en una iniciativa com aquesta.

L'informatiu de Catalunya Ràdio també es va fer ressò de la notícia. Feu clic aquí per escoltar la peça.

La Marató 2011 en xifres

15,20 hores de programa en directe.

5 seus telefòniques, 1.037 línies de telèfon i 60.920 trucades ateses al 905 11 50 50.

2.421 voluntaris mobilitzats.

1.822 activitats organitzades per 1.715 entitats, associacions i col•lectius.

3.850 conferències divulgatives impartides per 351 metges en 979 centres educatius i cívics.

1.519 pancartes d’adhesió penjades.

5.112 banderoles als carrers de les poblacions catalanes.

Escrit per: Fundació La Marató de TV3
L’equip blanc-i-blau va lluir el logo de La Marató de TV3 en un partit del desembre per donar suport a aquesta iniciativa.

Ramon Condal, president del RCD Espanyol ha lliurat a Enric Marín, president de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, la samarreta amb el logo de La Marató que l’equip va lluir en el partit de lliga contra l’Sporting de Gijón el 17 de desembre. La samarreta que s’ha lliurat és la del jugador Sergio García, autor del gol que va donar la victòria a l’equip blanc-i-blau (1-2). Es tracta d’una peça històrica, ja que per primera vegada un equip de futbol va lluir a la part de davant de la seva samarreta aquest logo.Sobre aquesta iniciativa d’adhesió a La Marató, Enric Marín ha remarcat la importància de comptar amb el suport d’un dels “clubs històrics del país". El president de la CCMA ha estat acompanyat en l’acte per Mònica Terribas, directora de Tv3 i Carme Basté, directora de la Fundació La Marató.

En el transcurs de l’acte, Terribas ha rebut de mans de Rubèn Tamarit, director general del Giemsports - empresa que gestiona espais memorials en instal·lacions esportives - la placa que constata la relació "indissoluble entre TV3 i l'Espanyol", segons ha manifestat la directora de la televisió catalana.Els presentadors i l'editor de "Hat-trick Espanyol", David Balaguer, Raquel Mateos i Manel Fanlo també han participat en aquest acte.
Escrit per: Fundació La Marató de TV3
Una rigorosa avaluació internacional determinarà quins projectes seran finançats amb els fons recaptats en la vintena edició de La Marató de TV3

El concurs d’ajuts a la recerca en medicina regenerativa i trasplantament d’òrgans i teixits s’ha tancat amb un total de 210 projectes que opten al finançament de la Fundació La Marató de TV3. Dels treballs presentats, 122 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 88 són coordinats, fet que implicarà el treball en xarxa dels centres de recerca catalans amb altres institucions d’àmbit espanyol o internacional.

Dels 88 projectes coordinats per centres catalans, destaquen els 12 subprojectes presentats per institucions de recerca internacionals (Estats Units, França, Suïssa, Itàlia, Alemanya, Holanda, Regne Unit i Rússia) i els 26 procedents de centres de l’estat espanyol.

Un cop registrats i revisats per la Fundació, els projectes seran lliurats a l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, que en gestionarà el procés d'avaluació.

En els pròxims mesos, experts internacionals en regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits revisaran els treballs presentats a la convocatòria seguint un procediment d’avaluació d’experts (peer review), de provada transparència i rigor. Els projectes que, atenent a la seva rellevància, qualitat, rigor metodològic i aplicabilitat, resultin més ben valorats en aquest procés, rebran el finançament de la Fundació gràcies als fons obtinguts en La Marató 2011, que ascendeixen, fins ara, a 7.575.948 €.

Al mes de novembre, la Fundació donarà a conèixer els treballs premiats en un acte públic de lliurament d’ajuts.

Els projectes guanyadors es desenvoluparan en un període de 3 anys i suposaran un impuls important en el camp dels trasplantaments i les aplicacions de la medicina regenerativa. Durant aquest període, la Fundació i l'AIAQS duran a terme el control econòmic i científic anual dels projectes finançats. Finalment, l’any 2017, la Fundació exposarà els resultats obtinguts en aquests treballs en un simposi científic.


Anterior       Següent
Tornar al web de la Marató

Sobre aquest blog

El Blog de La Marató de TV3 és un espai que et mantindrà informat de tot el que envolta aquest projecte solidari de Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i des d'on podràs participar i dir-hi la teva. T'hi esperem. Tu també fas possible La Marató!

La Marató de TV3 i Fundació

cercador


Calendari

<   novembre 2019   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Sindica aquest blog - RSS