Alumnes d’escoles i instituts de Sabadell, Rubí i Cerdanyola del Vallès participen, dins del projecte CROMA, que finança la Marató per la pobresa, en una visita al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Fundació Autònoma Solidària organitza la quarta edició de la visita dels infants i joves del projecte CROMA a la UAB. Es tracta d’una jornada de reconeixement per l’esforç fet durant el curs i una oportunitat perquè coneguin la universitat amb els estudiants de la UAB que els han acompanyat en aquest trajecte. Aquest any, la data triada ha estat el 15 de maig.

Durant la jornada, els infants i joves van visitar l’hospital veterinari, van descobrir com funcionen les cabines de traducció simultània i van conèixer els membres del col•lectiu L’Hortet de la UAB, entre altres activitats. Com a cloenda de la jornada, es va organitzar un espai de trobada entre tots els participants i col•laboradors que fan possible els tallers d’estudi del CROMA.

El programa CROMA acompanya, mitjançant voluntaris universitaris, nens i joves entre 8 i 16 anys amb dificultats d’aprenentatge i/o d’integració, la majoria dels quals es troben en risc d’exclusió i viuen en entorns socioculturals desfavorits que condicionen el seu desenvolupament educatiu, emocional i social. Per combatre aquesta situació, els estudiants dinamitzen els tallers d’estudi, donen suport a l’aprenentatge, potencien l’ús de la llengua catalana i promouen activitats engrescadores que els ajuden a entendre millor els continguts curriculars.

Durant el curs 2012-2013, el CROMA ha pogut funcionar gràcies als 45.375 € que va rebre de la Marató per la pobresa.