La iniciativa, engegada amb fons de la Marató per la pobresa, proposa un nou concepte de botiga de menjar per emportar: menús a preu assequible que permeten subvencionar àpats per a persones en risc d’exclusió social.

La Fundació Futur ha obert la botiga Menja Futur al barri del Raval de Barcelona. L’objectiu de la iniciativa és doble: d’una banda, proporcionar a tothom plats i menús assequibles i saludables a un preu just - cuinats amb productes de proximitat, ecològics i de comerç just-, i de l'altra, subvencionar àpats a persones amb deficiències alimentàries que no disposen de recursos econòmics suficients.

D’aquesta manera, els ingressos generats amb les vendes de la botiga subvencionaran els menús Tiquet Futur, amb un valor de 2,95 € que es distribuiran a col·lectius vulnerables a través de col•laboradors socials com Càritas, Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Avis Món, Sant Joan de Déu, Arrels Fundació i Fundació Escola Vicenciana. El preu social també inclou el transport a domicili de gent gran amb dificultat de mobilitat. El transport el fa Tallers Bellvitge.

Menja futur s’ha pogut posar en marxa gràcies als 250.000 € que va rebre de la Marató per la pobresa i està previst que obri una altra botiga al barri de Sants.

Notícia emesa en el Telenotícies vespre del dia 16 de maig