El projecte, finançat amb fons de la “Marató per la pobresa”, ha estat triat com a exemple europeu d’iniciativa innovadora en l’àmbit de l’atenció a nous
col·lectius d’usuaris de projectes d’inserció.


En el marc de la iniciativa Grundtvig “New Answers for New Needs” liderada pel centre italià Civiform, el Gabinet d’Estudis Socials de Barcelona i l’entitat britànica Hope in the Community, s’ha organitzat un seminari d’intercanvi de bones pràctiques en què s’ha convidat la Fundació Cecot a presentar la seva experiència en la inserció laboral de la nova pobresa, engegada gràcies a la “Marató per la pobresa”.

El projecte “Atenció a la nova pobresa” té com a objectiu orientar i fomentar la inserció laboral de persones que s’han quedat sense feina a causa de la greu crisi econòmica del país. Els nous usuaris no són persones en risc d’exclusió social, tradicionals beneficiaris de projectes socials d’inserció laboral, sinó persones amb llarga experiència laboral i formació universitària que han perdut el lloc de treball.

Fa tot just un mes que la Fundació Cecot feia balanç dels primers sis mesos de funcionament del projecte, durant els quals 30 de les 139 persones ateses han trobat un lloc de treball.