24 maig 2012
Escrit per: Marató per la pobresa
Ahir a "Sense ficció" vam conèixer la feina de moltes persones que exerceixen la solidaritat. Aquí teniu reportatge "Voluntaris":


Categories: El programa
Escrit per: Marató per la pobresa
Entre guions, escaletes i els centenars de detalls d'un programa de 13 hores en directe, l'equip de la Marató per la pobresa viu amb gran intensitat les últimes hores fins diumenge. El seu director, Lluís Bernabé, ens ha explicat com ha projectat aquesta Marató única dedicada a un tema social, quins són els reptes que ha suposat aquesta iniciativa excepcional i què aportarà a la trajectòria de La Marató i de Televisió de Catalunya.

Com viu el teu equip la recta final del programa?
Amb molta il·lusió i amb molt de respecte per un programa especial com és la Marató per la pobresa, on la sensibilització i la divulgació són els principals objectius juntament amb la recaptació de diners per a projectes presentats per diferents entitats que treballen en el Tercer Sector.

Com has projectat aquesta Marató única i excepcional, dedicada a un tema social?
Amb un plantejament molt humil i alhora de treball conjunt amb les entitats. Hem volgut reflectir la feina que fan les entitats del Tercer Sector, des de fa molts anys per pal·liar les diferents situacions d’exclusió social a Catalunya a partir del retrat d'històries humanes on els protagonistes són les persones afectades i els professionals i voluntaris del Tercer Sector.

Sense oblidar l'entreteniment dintre del programa, perquè per divulgar i sensibilitzar hem de fer un programa atractiu per a l'espectador.

En el programa, què veurem de La Marató que coneixem des de fa 20 anys i què veurem de nou?
Veurem el mateix rigor i transparència que al llarg d'aquests 20 anys amb La Marató de TV3, però amb l’objectiu d'ajudar els que ajuden.

El programa estarà presentat per Antoni Bassas i Agnès Marquès (TV3) sota el lema "Que ningú es quedi fora de joc". Combinarà la divulgació i la sensibilització amb l’entreteniment: reportatges, entrevistes amb testimonis, voluntaris, professionals de les entitats, experts, accions al plató, connexions amb les activitats, crides, actuacions al plató i fora del plató i un partit de futbol sala del Barça contra el Barça.

Catalunya Ràdio emetrà també un programa especial de 9 a 1 del migdia, dirigit i presentat per Sílvia Cóppulo.

Quin és el repte més important que planteja la Marató per la pobresa?
Sensibilitzar el màxim nombre de persones i mobilitzar-les. I que aquest programa no quedi com una bombolla televisiva, sinó que tingui continuïtat a partir de les accions de molta gent cap a les persones en risc d’exclusió social.

Què creus que aportarà aquest programa a la trajectòria de La Marató i de TV3?
Si em permets... diria que és la Marató de TV3 la que sempre aporta una sèrie de valors, que hem intentat reflectir en tot moment. I en aquesta línia, també s’ha de destacar que un cop més la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Fundació de TV3 s’han bolcat en aquest projecte amb les mateixes ganes i entusiasme que en qualsevol altre esdeveniment d’aquestes característiques.

Voldria afegir l’agraïment a totes aquelles persones, entitats, institucions, associacions, empreses ... que s’han implicat i col·laborat en aquest projecte.
Categories: El programa