Obrim la novena eliminatòria!

Aquesta setmana competeixen el desembarcament durant la festa de moros i cristians del Campello i la guerra de caramels del Carnaval de Vilanova i la Geltrú.

Per a que els conegueu una miqueta més...


El desembarcament durant la festa de moros i cristians del Campello
desembarcament Campello

LA UBICACIÓ: El Campello, l’Alacantí, 27710 habitants

EL DIA I L’HORA: Cada 12 d’octubre a partir de les set del matí

LA FESTA: Són les festes de Moros i Cristians del Campello, una celebració tradicional plena de música, olor a pólvora, entrades festeres, desembarcaments de moros a les platges i com no, les disputes entre moros i cristians, per tal de recordar el que un bon dia, anys enrere, va passar.

LA SENSACIÓ: Avistar des de la costa la flota mora, encendre el foc d’alarma i viure el canyoneig naval i la defensa cristiana. Contemplar el desembarcament dels sarraïns i els enfrontaments amb lluites a caball i a peu, vibrant com un espectador més d’una batalla colossal.

LA GENT: Unes quatre mil persones s’amunteguen per veure aquestes dues hores d’un desembarcament on participen fins a 800 figurants.

L’APUNT: Les Festes de Moros i Cristians al poble de El Campello, comencen al voltant de l’any 1950, i avui la junta festera aplega uns 1300 socis.la guerra de caramels del Carnaval de Vilanova i la Geltrú.
guerra caramels


LA UBICACIÓ: Vilanova i la Geltrú, Garraf, 66590 habitants

EL DIA I L’HORA: El diumenge de carnaval a partir de la una del migdia

LA FESTA: És el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, un dels més importants dels Països catalans, d’influències vuitcentistes i que inclou àpats, batalles, danses, disfresses, comparses, cors satírics, etc., i tot amb una participació popular massiva.

LA SENSACIÓ: Saltar amb les comparses al ritme de la marxa popular d’El Turuta, tirant caramels a la gent dels balcons i del carrer i a les altres comparses que es troben. Confluir finalment a la plaça de la Vila per fer primer les passades de lluïment i, després, les batalles de caramels

LA GENT: Els vilanovins senten el turuta com un himne propi i es llencen als carrers per viure el carnaval intensament. Centenars de persones participen a la batalla sense lliurar-se, evindetment, d’algun cop de caramel.

L’APUNT: Les comparses es fan per parelles, les quals s'han d'inscriure en alguna de les més de seixanta associacions que hi participen, com a federades o no.


Ja podeu votar! Aquestes són les vies de comunicació per adreçar el vot: (únicament es comptabiltzarà un vot per persona)

•Es pot trucar, les 24 hores del dia, al contestador automàtic del programa "Mans", 934 144 166
•Es pot enviar un correu a mans@catradio.cat
•O escriure al Facebook o al twitter del programa. En aquest darrer cas, afegint l’etiqueta #InstantGran