Arxius

Estas veient: maig 2011
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Benvolguts concursaires! Si ja heu començat a participar en aquest concurs, esperem que hagueu encertat moltes respostes! si encara no heu començat, aquest és un bon moment per "enganxar-se" al concurs! Penseu que hi ha en joc un viatge a Grenoble per viure l'Aplec Internacional!

Doncs anem a per la quarta ronda de preguntes!!! Recordeu que aquesta setmana, cada resposta correcta val 4 punts!!!

1a pregunta - la pregunta de la fidelitat
Per començar, una pregunta d’aquestes de caixa o faixa! Veritat o mentida que els Festius Intrasetmanals, el Mans es converteix normalment en un programa on els components de l’equip fan una selecció musical anomenada “A vuit peus”. Veritat o Mentida.


2a pregunta - la pregunta popular
Avui us demanem atenció el nom de tres colles castelleres que no siguin dels Països Catalans. Repetim. Ens heu de dir el nom de tres colles castelleres que siguin de fora de l’àmbit dels Països Catalans!

3a pregunta - la pregunta de Grenoble
Atenció, perque avui us fem indagar. Indagar dins la web de Viatges fabra, a www.viatgesfabra.com perque trobeu el viatge que us regalem, d’11 dies de durada i ens pogueu dir què hi ha programat pel primer, el del 4 d’agost, segons la informació del viatge.

4a pregunta - la pregunta Mans
L’Elena Callén, la magnífica productora del Mans, gràcies a la cultura popular s’ha pogut arribar fins a un país força llunyà. Ens sabeu dir quin? Us donem quatre opcions.
a) Xina
b) Nova Zelanda
c) Mèxic
d) Cap de les anteriors és correcta5a pregunta - la pregunta-prova
Nova prova!!! I aquesta atenció perque és doble. Us demanem que ens envieu una fotografia on hi aparegueu vosaltres acompanyats d’un objecte. Però, quin? L’heu d’esbrinar perque s’amaga al darrera d’aquesta endevinalla:

“Som femenines i plurals, i sempre estem contentes
Contentes de formar part
de la vostra cultura popular.
Hi ha qui ens ubica fora dels Països Catalans
Però som a les jotes, i a moltes altres danses i cants”


Au, a fer-se la foto!!!Ja podeu enviar-nos les respostes que sapigueu i la foto a l’adreça electrònica concursmans@catradio.cat o per telèfon al contestador automàtic 934 144 166. Evidentment, no ens pengeu la foto al contestador, perque ho tindreu complicat.

I ara, a participar! Que aquestes tour d’onze dies per a dues persones pot ser vostre! I és que Aquest any, la Cobla farà tremolar Grenoble!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
El MANS segueix amb el nou concurs del Mans per viatjar fins a Grenoble amb l'Aplec Internaional!
D’entrada, com sempre, agrair primerament les respostes que ens anat enviat tant a l’adreça electrònica, concursmans@catradio.cat, com al contestador automàtic, el 934 144 166!

Aquestes eren les respostes correctes a les preguntes de la setmana passada !


1 A la pregunta de la fidelitat de la setmana passada us preguntàvem quina xifra de seguidors de facebook sobrepassada va provocar un nu integral d’un dels membres de l’equip a Catalunya Informació! La resposta era la C! sobrepassar els 10.000 seguidors!

2. A la pregunta popular us feiem una pregunta molt complicada…! Veritat o mentida que Marcel Casellas va interpretar en directe l’any passat la música de la Festa de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra? Mentida! Perque si bé la música és de MArcel Casellas, no l’ha interpretada en directe els dos darrers anys.

3. A la pregunta de Grenoble us demanàvem per una insfrastructura que vam esmentar al programa i que podem trobar a la ciutat francesa i també a Catalunya, prop de la Universitat Autònoma. I evidentment parlàvem del Sincrotró!

4. A la pregunta Mans us reptàvem a descobrir quin programa de televisió de cultura popular va codirigir l’Ester Plana l’any 2010. I la resposta correcta era… La B! Via Fora!

5. Per últim, a la prova final us demanàvem que ens cantéssiu la lletra d’un fragment d'una coneguda peça popular, i ho heu fet molt bé!


I per ara, la classificació és aquesta:

Joan Plaixats.............27
Montserrat de Mas......26
Josep Roca…………..23
Antonia Rubio............22
Montserrat Rubió........20
Andreu Checa............18
Olga Sanchez………..16
joan suñer................15
Jordi Robert..............12
Ricard figueres...........1
joan........................1
joan carles................1
didad marquez............1
pilar........................1
eusebi matinyà............1
joana ...................... 1
maite sabaté...............1
ildefons savalls.............1
joan jesús rovira ..........1
daniel pagès................1
pepita.......................1
josep xaparí................1
conxita .....................1
clara ribas..................1
maite veciana..............1
josep.........................1
joan jorda grau ............1


Si heu participat i n’heu encertat forces, felicitats!!! Pels que encara no heu començat no patiu!! Encara sou a temps de començar a acumular punts i plantar-vos a la gran final del concurs!!! Una gran final que ja us avisem, serà el dissabte 18 de juny! Per tant, us queden tres rondes de preguntes abans no escollim els dos finalistes. Aquells dos concursants que tinguin més punts!!!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Benvolguts concursaires! Si ja heu començat a participar en aquest concurs, esperem que hagueu encertat moltes respostes! si encara no heu començat, aquest és un bon moment per "enganxar-se" al concurs! Penseu que hi ha en joc un viatge a Grenoble per viure l'Aplec Internacional!
Anem a per la segona ronda de preguntes!!!

Recordeu que aquesta setmana, cada resposta correcta val 3 punts!!!


1a pregunta - la pregunta de la fidelitat
Quina xifra de seguidors de facebook sobrepassada va provocar un nu integral d’un dels membres de l’equip a Catalunya Informació? Sí, sí, heu sentit bé: Quina xifra de seguidors de facebook sobrepassada va provocar un nu integral d’un dels membres de l’equip a Catalunya Informació?

a) 1000
b) 5000
c) 10000
d) 110002a pregunta - la pregunta popular
Molta atenció! Una pregunta de caixa o faixa!! Veritat o mentida que Marcel Casellas va interpretar en directe l’any passat la música de la Festa de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra? Veritat o mentida?

3a pregunta - la pregunta de Grenoble
La setmana passada al Mans del dissabte 14 de maig, vam parlar de Grenoble i vam donar algunes dades interessants. Una d’elles va ser esmentar una infraestructura que es troba a la ciutat francesa i que també podem trobar a Catalunya i més concretament, a prop de la Univeristat Autònoma de Barcelona. Sabeu de què parlem?

4a pregunta - la pregunta Mans

Què? Avui us ho compliquem, oi? Doncs espereu-vos que la cosa encara no ha acabat! L’Ester Plana, presentadora del Mans, l’any 2010 també va codirigir un programa de televisió de l’àmbit popular. Sabeu com es diu?

a) Rotllana Oberta

b) Via Fora

c) Mans TV

d) Nydia5a pregunta - la pregunta-prova
Som-hi! Tenim al davant una nova prova! I en aquest cas serà indispensable altre cop el contestador automàtic. Avui al programa us hem posat, per aquesta prova, una peça instrumental...
La coneixeu? Doncs bé, li falta lletra i això és el que heu de fer vosaltres. Ens heu de trucar i cantar-nos la lletra corresponent a aquest fragment. No cal que ho feu amb la música, nosaltres ja ens encarreguerem d’ajuntar-ho! D’acord? Us tornem a posar la peça!Ja podeu enviar-nos les respostes que sapigueu i la cançó final a l’adreça electrònica concursmans@catradio.cat o per telèfon al contestador automàtic 934 144 166.I ara, a participar! Que aquestes tour d’onze dies per a dues persones pot ser vostre! I és que Aquest any, la Cobla farà tremolar Grenoble!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
El MANS segueix amb el nou concurs del Mans per viatjar fins a Grenoble amb l'Aplec Internaional! En Sergi va fer la segona tanda de preguntes! Fins les 00:00 del dijous es podia respondre a aquestes cinc preguntes. Hi heu participat? Les heu sabut respondre totes?
Aquí us deixem les respostes a les preguntes de la setmana anterior! Dissabte, més!

Respostes


1.A la pregunta de la fidelitat us preguntàvem com es diu la secció del Mans que enguany dóna l’oportunitat de donar-se a conèixer a diferents entitats de cultura popular d’arreu del país.

La resposta era la:

c) Cap de les dues anteriors és correcta

(Es diu “El cul actiu”!!)


2. A la pregunta popular us demanàvem que ens diguessiu el títol d’una cançó popular que el Grup Obrint Pas va enregistrar conjuntament amb el Grup al Tall i el cantant Titot de Brams.

La resposta era “El Cant dels Maulets”


3.Una pregunta de Caixa o faixa! Veritat o mentida que Grenoble era coneguda antigament amb un nom que començava per la paraula “cul”?

Veritat! Es va dir Cularo!

4.A la pregunta més íntima del Mans, us feiem endevinar això: En Sergi Vives, guionista del programa, entre d’altres coses, aquest any s’ha afanyat a participar en un dels següents àmbits de la cultura popular. Sabeu dir-nos quin?

La correcta era la A!
a) En una colla sardanista

5. Vinga, toca participar en una nova prova! Aquesta vegada volem sentir la vostra veu! Així que deixeu-nos un missatge al contestador dient-nos 5 coses que no penseu perdre-us si us toca el viatge a Grenoble! Repetim! deixeu-nos un missatge al contestador dient-nos 5 coses que no penseu perdre-us si us toca el viatge a Grenoble!

Us ho heu treballat molt! Totes les coses que ens heu di tens agraden fins I tot a nosaltres!!

I per ara, la classificació és aquesta:Joan Plaixats.............15
Montserrat de Mas......14
Antonia Rubio............13
Andreu Checa............12
Jordi Robert..............12
Joan Suñer.............. 12
Montserrat Rubió........11
Josep Roca...............11
Olga Sanchez.............10
Ricard figueres...........1
joan........................1
joan carles................1
didad marquez............1
pilar........................1
eusebi matinyà............1
joana ...................... 1
maite sabaté...............1
ildefons savalls.............1
joan jesús rovira ..........1
daniel pagès................1
pepita.......................1
josep xaparí................1
conxita .....................1
clara ribas..................1
maite veciana..............1
josep.........................1
joan jorda grau ............1Si heu participat i n’heu encertat forces, felicitats!!! Si encara no heu concursat a què espereu???? Hi ha un tour al·lucinant per Grenoble que us espera!!!!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Benvolguts concursaires! Si ja heu començat a participar en aquest concurs, esperem que hagueu encertat moltes respostes! si encara no heu començat, aquest és un bon moment per "enganxar-se" al concurs! Penseu que hi ha en joc un viatge a Grenoble per viure l'Aplec Internacional!
Anem a per la segona ronda de preguntes!!!

Recordeu que aquesta setmana, cada resposta correcta val 2 punts!!!
1a pregunta - la pregunta de la fidelitat

Com es diu la secció del Mans que enguany dóna l’oportunitat de donar-se a conèixer a diferents entitats de cultura popular d’arreu del país? Us donem 3 opcions!

a) tu també pots
b) Les propostes de l’equip
c) Cap de les dues anteriors és correcta


2a pregunta - la pregunta popular

Avui demanem que ens digueu el títol d’una cançó popular que el Grup Obrint Pas va enregistrar conjuntament amb el Grup al Tall i el cantant Titot de Brams.


3a pregunta - la pregunta de Grenoble

Comencem amb les preguntes aquelles de veritat o mentida, és a dir: De caixa o faixa! Veritat o mentida que Grenoble era coneguda antigament amb un nom que començava per la paraula “cul”?


4a pregunta - la pregunta Mans

En Sergi Vives, guionista del programa, entre d’altres coses, aquest any s’ha afanyat a participar en un dels següents àmbits de la cultura popular. Sabeu dir-nos quin?


a) En una colla sardanista

b) En una colla castellera

c) En una colla gegantera

d) En una colla de diables
5a pregunta - la pregunta-prova

Vinga, toca participar en una nova prova! Aquesta vegada volem sentir la vostra veu! Així que deixeu-nos un missatge al contestador dient-nos 5 coses que no penseu perdre-us si us toca el viatge a Grenoble! Repetim! deixeu-nos un missatge al contestador dient-nos 5 coses que no penseu perdre-us si us toca el viatge a Grenoble!Ja podeu enviar-nos les respostes que sapigueu i el missatge final a l’adreça electrònica concursmans@catradio.cat o per telèfon al contestador automàtic 934 144 166. és evident que les 5 coses que desitgeu veure a Grenoble només les donarem per vàlides si ens les deixeu al contestador! No val si ens les dieu per correu electrònic, que us volem sentir!I ara, a participar! Que aquestes tour d’onze dies per a dues persones pot ser vostre! I és que Aquest any, la Cobla farà tremolar Grenoble!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
La setmana passada va començar el nou concurs del Mans per viatjar fins a Grenoble amb l'Aplec Internaional! En Sergi va fer la primera tanda de preguntes! Fins les 00:00 del dijous es podia respondre a aquestes cinc preguntes. Hi heu participat? Les heu sabut respondre totes?
Aquí us deixem les respostes a les preguntes de la setmana anterior! Dissabte, més!

Respostes

1. A la pregunta de la fidelitat volíem que ens diguessiu quin element festiu ha quedat en tercera posició a la final del concurs que vam tancar la setmana Passada, els Petits Favorita dels Països Catalans? La resposta era ben fàcil! El Drac de Vilafranca del Penedès!


2. A la pregunta popular, us preguntavem a quina ciutat hi trobem cada any el major festival d’espectacles d’arrel tradicional que es fa al nostre país! I la ciutat la trobem al cor de Catalunya! Parlem de Manresa i la seva Mediterrània, Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional


3. A la pregunta de Grenoble us preguntàvem per l’esdeveniment que fa 40 anys es va celebrar a aquesta ciutat francesa…! I si parlàvem dels jocs olímpics d’hivern de Grenoble!


4. A la pregunta Mans volíem que endevinéssiu a quin Esbart Dansaire balla en Quim Rutllant, a més de presentar el Mans, i us donàvem quatre opcions! L’opció correcta era la B! L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes!


5. I finalment, a la pregunta-prova, us demanàvem una foto vostra amb un cartell on hi posés jo vull anar amb el Mans a Grenoble! A tots els que ens heu enviat la fotografia, moltíssimes gràcies i un puntet més, és clar!


I per ara, la classificació és aquesta:

Montserrat de Mas......6
joan suñer................6
Joan Plaixats.............5
Antonia Rubio............5
Montserrat Rubió........5
Andreu Checa............4
Jordi Robert..............4
Ricard figueres...........1
joan........................1
joan carles................1
didad marquez............1
pilar........................1
eusebi matinyà............1
joana ...................... 1
maite sabaté...............1
ildefons savalls.............1
joan jesús rovira ..........1
daniel pagès................1
pepita.......................1
josep xaparí................1
conxita .....................1
clara ribas..................1
maite veciana..............1
josep.........................1
joan jorda grau ............1Si heu participat i n’heu encertat forces, felicitats!!! Si encara no heu concursat a què espereu???? Hi ha un tour al·lucinant per Grenoble que us espera!!!!


Categoria: General
Escrit per: Elena Callén

Després de trobar el guanyador dels Petits Tresors dels Països Catalans, els Macips d’Arenys de Mar, el programa Mans, Catalunya Ràdio i Viatges Fabra, regalen un viatge inoblidable per a dues persones fins a Grenoble, a França, per viure de ple l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de grups Folkórics aquest mes d’agost!

Un tour d’onze dies on el guanyador podrà visitar a més de Grenoble, les ciutats de Lausana i Niça, i els països de Suïssa i Itàlia. En resum, un viatge que será la pera i que pot ser vostre si guanyeu el nou concurs del Mans!Aquestes són les preguntes de la primera ronda del concurs! Recordeu que cadascuna, val 1 punt!

1a pregunta - la pregunta de la fidelitat
Molt i molt facileta! Quin element festiu ha quedat en tercera posició a la final del concurs que vam tancar la setmana Passada, els Petits Tresors dels Països Catalans? Repetim! Quin element festiu va quedar en tercera posició?2a pregunta - la pregunta popular
Ens sabríeu dir a quina ciutat hi trobem cada any el major festival d’espectacles d’arrel tradicional que es fa al nostre país?


3a pregunta - la pregunta de Grenoble
Grenoble aquest any celebrarà l’Aplec Internacional de la sardana, però fa uns 40 anys va celebrar també un esdeveniment esportiu molt important. Ens sabeu dir quin?

4a pregunta - la pregunta Mans
En Quim Rutllant, a més de presentar el Mans, balla en un esbart dansaire de la Selva. Ens sabeu dir el nom d’aquest Esbart? Us donem quatre opcions!

a) Esbart Sant Martí

b) Esbart Joaquim Ruyra

c) Esbart Sa Palomera

d) Esbart comarcal selvatà5a pregunta - la pregunta-prova
Per començar una de ben fàcil! Us volem conèixer! O sigui que agafeu la càmera i feu-vos una fotografia amb un cartell on posi “jo vull anar amb el Mans a Grenoble” Repetim! Feu-vos una fotografia junt amb un rètol on posi “Jo vull anar amb el Mans a Grenoble”Per participar teniu diverses opcions:- Ho podeu fer per correu electrònic! Apunteu bé que canvia! concursmans@catradio.cat

-Ho podeu fer les 24 hores del dia al contestador del MANS, al 934 144 166

-La fotografia ens la podeu penjar al facebook, ens la podeu enviar per mail o la podeu enviar per correu ordinari a MANS, avinguda diagonal 614 de Barcelona, 08021-Teniu temps a respondre des de cada dissabte i fins el dijous següent a les 00:00 de la nit


I ara, a participar! Que aquestes tour d’onze dies a Grenoble per a dues persones pot ser vostre! Més informació sobre el viatge a la web www.viatgesfabra.com

Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Avui comencem un nou concurs!
Voleu anar a Grenoble a viure l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics!?

Estigueu atents al programa, avui llancem la primera ronda de preguntes!

Aquestes són les bases del concurs!


1. El Premi del concurs será un viatge per a dues persones amb totes les despeses pagades a Grenoble, amb motiu de l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folclòrics

2. Podran participar al concurs tots aquells que ho desitgin, que tinguin més de 14 anys i que no hagin estan premiats amb cap viatge en anteriors edicions del concurs que organitza el programa.


3. Es considerarà concursant a tot aquell que en algún instant hagi respòs alguna de les preguntes del concurs


4. Cada setmana, el programa Mans anunciarà 4 preguntes i una prova que s'hauran de respondre via e-mail (concursmans@catradio.cat) o per contestador telefònic (934144166) des del moment que s'emetin al programa fins a les 00:00 hores del dijous següent. Les respostes que arribin fora d'aquest període no es comptabilitzaran.
a) Les preguntes giraran sobre temes de cultura popular, de fidelitat al programa, d’intimitats vàries, de Grenoble
b) La cinquena pregunta consistirà en una prova a realizar.
c) El valor de les respostes correctes anirà augmentant com més ens anem acostant a la final del concurs, de manera que les respostes correctes valdran un punt la primera setmana, dos punts la setmana següent i així successivament.
d) La prova a realitzar variarà la seva puntuació depenent de la seva dificultat.


5. Les preguntes s'anunciaran al programa del dissabte i es repetiran al programa del diumenge. Tammateix es podran veure publicades al blog del mans el mateix dia del programa.


6. No es podrán respondre preguntes per Facebook ni per Tweeter. Les xarxes socials es podrán utilizar únicament per resoldre dubtes entorn el concurs.


7. El concurs només admetrà un mail o una trucada al contestador per participant cada setmana. En cas que s'efectuessin dos enviaments de respostes, sempre comptabilitzarem el primer.


8. Es poden afegir participants encara que el concurs s'hagi iniciat, malgrat que no podran respondre les preguntes dels programes anteriors.


9. El blog del Mans a www.catradio.cat i el Facebook del programa, a www.facebook.com/mans mostraran la classificació amb els punts dels participants.


10. Quan finalitzi el concurs, els dos participants amb major puntuació passaran a una gran final, en directe, a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio.
a) Pel bé del concurs i del bon funcionament del mateix, en cap cas s’acceptarà que els dos participants de la gran final del concurs tinguin cap mena de parentiu o amistat.
b) Davant la possibilitat que els dos participants amb més punts tinguin cap mena de parentiu, el programa declararà finalista al tercer classificat del concurs,

11. El jurat té la facultat de resoldre qualsevol aspecte no previst en aquestes bases, i el seu veredicte serà inapel•lable.


12.
Els concursants, amb la seva participació, accepten íntegrament les bases del concurs.
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén

Desprès d'uns mesos intensos i plens d'emoció, al MANS hem anat descobrint alguns dels petits tresors que tenim a casa nostra! No els hem descobert tots, perquè en tenim tants que no ens els acabariem! Però sí que n'hem pogut conèixer una selecció!

Durant aquests mesos de concurs, han passat pel programa 40 petits tresors! Primer van ser les eliminatòries, desprès les semifinals, i per acabar: La Gran Final, on van arribar el Drac de Vilafranca, els Macips d'Arenys, la Mulassa de Valls i el Camell de Molins. Dues setmanes de votacions plenes d'emoció per escollir quin seria el Petit Tresor dels Països Catalans!

Sens dubte, tots i cada un dels elements que han passat pel concurs, és un petit gran tresor del nostre país! Partint d'aquesta base, més de 2.500 persones van votar pels Macips d'Arenys! Convertint-los en el Petit Tresor dels Països Catalans. Enhorabona!

Macips d'Arenys

Tot això ha estat possible gràcies a la vostra fantàstica participació! Amb més de 15.000 votacions al llarg de tot el concurs! més de 6.000 només a la final! i superant els 11.300 amics al Facebook! A tots, moltes gràcies!

I si us la vau perdre, o si la voleu tornar a sentir....aquí teniu la Gran Final!


Seguiu atents al MANS! ben aviat obrirem un nou concurs!!

Enllaços patrocinats 
Catalunya Ràdio

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA
Atenció a l'Audiència