Arxius

Estas veient: abril 2009
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén

Benvolguts concursaires! Si ja heu començat a participar en aquest concurs, esperem que hagueu encertat moltes respostes! Si encara no heu començat, aquest és un bon moment per "enganxar-se" al concurs! Penseu que hi ha en joc un viatge a Luxemburg!

Anem a per la cinquena ronda de preguntes!!!


1. La pregunta de la fidelitat:
La setmana passada vam anunciar el concert d’un grup català a una ciutat estrangera per aquest 23 d’abril! Sabeu de quin grup i de quina ciutat estem parlant?

2. La pregunta de la cultura popular:
En una setmana plena de dracs, roses i llibres, jo us demano:Cinc llegendes o rondalles catalanes que hagin situat dracs al nostre territori. No cal que em digueu el nom de la llegenda, perquè varia segons qui la compta. M’heu de dir cinc llocs on es corri el mite que hi van haver dracs a Catalunya. Per exemple, a l’Estany de Banyoles!

3. La Pregunta sardanista:
Una de caixa o faixa: és veritat o és mentida que el guanyador de la Sardana de l’any 2007 va ser Carles Santiago? Veritat o mentida?

4. La pregunta sobre Luxemburg!
Com es diu Luxemburg en luxemburguès? Sí, sí, ho he sentit bé: Com es diu Luxemburg en Luxemburguès?

5. La pregunta de risc!
La pregunta més íntima del mans: l’Ester Plana, realitzadora del Mans, vallenca de tota la vida, ara viu a una altra ciutat catalana. Ens sabeu dir quina?
a. Blanes.
b. Igualada.
c. Terrassa.


Ja podeu enviar-nos les respostes que sapigueu a l’adreça electrònica concursmans@catradio.cat o per telèfon al contestador automàtic 934 144 166. Hi ha un fantàstic viatge en joc!
Us recordem que podeu consultar les bases del concurs a la web del Mans.I recordeu! Només jo… us faré anar a Luxemburg!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Salut!

Ja som a la Cinquena ronda del Concurs del Mans! El Jo us faré anar a Luxemburg, on Catalunya Ràdio i Viatges Fabra us conviden a viatjar a l’indret on se celebra l’Aplec Internacional de la sardana i Mostra de grups folklòrics!
Agraim les respostes que ens heu enviat tant a l’adreça electrònica, concursmans@catradio.cat, com al contestador automàtic, el 934 144 166!

Aquestes eren les respostes correctes a les preguntes de la setmana passada !

1. La pregunta de la fidelitat us feia exprémer la vostra memòria per tal de recordar amb quina música vam amanir el reportatge del ball del Cornut! MUSICA PASDOBLE! Doncs, com que la cosa anava de banyes, efectivament vam posar aquesta peça imprescindible a algunes curses de braus, el apsdoble del gato montés!

2. La pregunta de la cultura popular ja deiem que era molt complicada. Són vocals de la colla l’Antiga de Sant Medir :
- Enric Perpiñà Saura.
- Eduard Puig Ferrer.
- Josep Tomás Sanchez.
-Pere-Lluis Bosch Astol.
Si n’heu dit algun, premi!

3. La pregunta sardanista no em digueu que no era facileta, eh? Quina era la sardana que van cantar el Carreras i la Caballé als jocs de Barcelona? BENVINGUTS!O i tant! Benvinguts! Per donar la benvinguda a Catalunya als atletes i als visitants de tot el món!

4. La pregunta sobre Luxemburg era de caixa o faixa! Us preguntàvem si és cert que en aquesta ciutat hi ha la Catedral de Notre Dame! Doncs els que hagueu cregut que Notre Dame era la Catedral de París... anaveu encertats, però és que a Luxemburg n’hi ha una altra de Catedral de Notre Dame!

5. I finalment la pregunta de risc us retava a endevinar a quin concurs de sardanes havia anat alguna vegada en Sergi Vives…! Doncs amics, l’únic conurs que he trepitjat mai, va ser el concurs d’Olot!


I per ara, aquesta és la classificació dels concursants:

1. Isaac Pérez.................18 punts.
2. Lourdes Torres............18 punts.
3. Jordi Galimany............14 punts.
4. Cristina Simon..............14 punts.
5. Antonia Rubió...............14 punts.
6. Montserrat Rubió..........13 punts.
7. Lluís Verd.....................11 punts.
8. Oriol Roger..................4 punts.


Si heu participat i n’heu encertat forces, felicitats!!! Si encara no heu concursat a què espereu???? Hi ha un viatge a Luxemburg que us espera!!!!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Benvolguts concursaires! Si ja heu començat a participar en aquest concurs, esperem que hagueu encertat moltes respostes! Si encara no heu començat, aquest és un bon moment per "enganxar-se" al concurs! Penseu que hi ha en joc un viatge a Luxemburg!
Anem a per la tercera ronda de preguntes!!!1. La pregunta de la fidelitat:
La setmana passada vam ilustrar el reportatge sobre el ball del Cornut de Cornellà del Terri amb una música peculiar. Sabeu quina era?
Us donem tres opcions:
a. La dansa del Ball del Cornut.
b. El pasdoble del Gato Montés.
c. L’himne del Barça.


2. La pregunta de la cultura popular:
Atenció a aquesta que és de dificultat extrema, com diria el Marius Serra. Ens heu dir el nom i cognoms d’algun dels vocals de la Junta Directiva de la colla centenària l’Antiga de Sant Medir. No val el president! Ha der algun dels vocals!

3. La Pregunta sardanista:
Sabeu com es titulava la sardana que Josep Carreras i Montserrat Caballé van cantar a la cerimònia d’Inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992?


4. La pregunta sobre Luxemburg:
Una de caixa o Faixa! És veritat o és mentida que a Luxemburg hi ha la Catedral de Notre Dame. Veritat o Mentida?


5. La pregunta de risc:
La pregunta més íntima del mans: en Sergi Vives, tan sols ha anat a un concurs de colles sardanistes a la seva vida. Sabeu a quin?

a. Concurs de Blanes.
b. Concurs de Torroella de Montgrí.
c. Concurs d’Olot.Recordeu que podeu respondre les preguntes enviant un correu electrònic a concursmans@catradio.cat, o bé trucant al contestador del programa 934.144.166.
Us recordem que podeu consultar les bases del concurs a la web del Mans.Molta sort!!!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Salut!

Al Mans ja hem fet la tercera ronda de preguntes del concurs per anar a Luxemburg! Aquí us deixem les respostes a les preguntes de la setmana anterior! Dissabte ja podreu veure la quarta tanda de preguntes del "Jo us faré anar a Luxemburg!"


Aquestes eren les respostes correctes a les preguntes de la setmana passada !1. La pregunta de la fidelitat us feia recordar quina era la colla muixeranguera que havia parlat al Mans sobre moixigangues i muixerangues. I era la muixeranga de la Safor!

2. La pregunta de la cultura popular era de caixa o faixa. Era veritat o era mentida que la Patum dels borratxos se celebra la matinada de dissabte a diumenge? Mentida!!! Se celebra la matinada de diumenge a dilluns!!!

3. La pregunta sardanista us feia investigar alguns dels programes de sardanes que s’han fet a Catalunya Ràdio o les seves emissores. Ens n’heu dit un munt, com el Mans, el Rotllana Oberta, el Sarda.net, el So de Cobla, el Contrapunt, el Música per a Cobla, el Sardanes a Catalunya Cultura… tots correctes!

4. La pregunta sobre Luxemburg us feia mirar el mapamundi amb Lupa!!! I és que preguntavem quin país era més gran. Luxemburg, Andorra, Samoa o els Estats Federats de Micronèsia…! Doncs clar que és Samoa!!!

5. I finalment la pregunta de risc us retava a endevinar la localitat d’on l’Elena Callén va ser sardanista d’honor! Sí!! De Santa Coloma de Gramanet!


I per ara, aquesta és la classificació dels concursants:

1. Isaac Pérez.................15 punts.
2. Lourdes Torres............14 punts.
3. Cristina Simon..............13 punts.
4. Antonia Rubió...............13 punts.
5. Montserrat Rubió..........12 punts.
6. Jordi Galimany............11 punts.
7. Lluís Verd.....................8 punts.
8. Oriol Roger..................4 punts.


Si heu participat i n’heu encertat forces, felicitats!!! Si encara no heu concursat a què espereu???? Hi ha un viatge a Luxemburg que us espera!!!!

Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Benvolguts concursaires! Si ja heu començat a participar en aquest concurs, esperem que hagueu encertat moltes respostes! si encara no heu començat, aquest és un bon moment per "enganxar-se" al concurs! Penseu que hi ha en joc un viatge a Luxemburg!
Anem a per la tercera ronda de preguntes!!!


1. La pregunta de la fidelitat:
La setmana passada us vam parlar de moixigangues i muixerangues. Per parlar de moixigangues ens vam anar fins a Sitges però per a parlar de Muixerangues, sabeu quina colla ens en va informar ?
Us donem tres opcions:
a. La muixeranga d’Algemesí.
b. La muixeranga de Sueca.
c. La muixeranga de la Safor.


2. La pregunta de la cultura popular:
Una de caixa o faixa! És veritat o és mentida que la Patum dels borratxos de Berga se celebra la matinada de dissabte a diumenge? Veritat o Mentida?


3. La Pregunta sardanista:
Ens heu de dir el nom d’almenys cinc programes de sardanes que hagin existit o existeixen a Catalunya Ràdio o a les emissores de Catalunya Ràdio de temàtica eminentment sardanista.


4. La pregunta sobre Luxemburg:
Pels que diuen que el tamany no importa… Quin d’aquests països és més gran? Luxemburg, Andorra, Samoa o els Estats Federats de Micronèsia.


5. La pregunta de risc:
La pregunta més íntima del mans: L’Elena Callén, a més de ser productora del programa, ha aconseguit una altra fita a la seva vida. Va ser sardanista d’honor d’una ciutat pubilla de la sardana. Ens sabeu dir quina?

a. Santa Coloma de Gramanet.
b. Sant Climent de Llobregat.
c. Esparreguera.Recordeu que podeu respondre les preguntes enviant un correu electrònic a concursmans@catradio.cat, o bé trucant al contestador del programa 934.144.166.
Us recordem que podeu consultar les bases del concurs a la web del Mans.Molta sort!!!Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Salut!

Al Mans ja hem fet la segona ronda de preguntes del concurs per anar a Luxemburg! Aquí us deixem les respostes a les preguntes de la setmana anterior! Dissabte ja podreu veure la tercera tanda de preguntes del "Jo us faré anar a Luxemburg!"


1. La pregunta de la fidelitat us preguntava quina peça alancantina havia sonat al mans la setmana anterior. I no era cap altre que la Manta al Coll!

2. La pregunta de la cultura popular era ben fàcil! La representació teatral que mou més gent a Olesa i a Esparreguera no és cap altra que la passió!

3. La pregunta sardanista us feia dir si era veritat o mentida que Jaume Ventura havia dedicat una sardana “a en Peret”. Doncs és mentida! Qui va composar una peça anomenada “a en Peret” va ser Josep Vergés!

4. La pregunta sobre Luxemburg ens feia mirar al mapa per guaitar quins països rodegen aquesta petita nació europea. Si heu dit Bèlgica, Alemanya i França, l’heu encertat!

5. I finalment la pregunta de risc us retava a endevinar el títol del programa que havia dirigit i presentat Quim Rutllant a Ràdio Blanes abans d’arribar a la ràdio nacional de Catalunya. I el programa es deia… “Això Rutlla!”
I per ara, aquesta és la classificació dels concursants!

1. Isaac Pérez.................10 punts.
2. Lourdes Torres............9 punts.
3. Montserrat Rubió..........8 punts.
4. Antonia Rubió...............8 punts.
5. Cristina Simon.............8 punts.
6. Jordi Galimany............8 punts.
7. Lluís Verd.....................5 punts.
8. Oriol Roger..................3 punts.Si heu participat i n’heu encertat forces, felicitats!!! Si encara no heu concursat a què espereu???? Hi ha un viatge a Luxemburg que us espera!!!!


Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Benvolguts concursaires! Si ja heu començat a participar en aquest concurs, esperem que hagueu encertat moltes respostes! si encara no heu començat, aquest és un bon moment per "enganxar-se" al concurs! Penseu que hi ha en joc un viatge a Luxemburg!
Anem a per la segona ronda de preguntes!!!1. La pregunta de la fidelitat:
El dissabte passat vam escoltar música de tot arreu, però concretament vam gaudir amb una versió d’una peça molt popular de les comarques d’Alacant. Recordeu quina era?
Us donem tres opcions:
a. La manta al coll.
b. Paquito el xocolater.
c. El tio Pep.

2. La pregunta de la cultura popular:
Com es diu la tradicional representació teatral que mou més habitants a Olesa i a Esparreguera?

3. La Pregunta sardanista:
És veritat o és mentida que el compositor Jaume Ventura va dedicar una sardana…"a en Peret”?

4. La pregunta sobre Luxemburg:
Aquesta és pels amants de la geografia. Em sabrieu dir amb quins països límita Luxemburg?

5. La pregunta de risc:
En Quim Rutllant, força anys abans de ser el realitzador del Mans de Catalunya Ràdio, havia dirigit un programa de cultura popular a Ràdio Blanes. Però com es deia aquest espai?
Us donem tres opcions:
a. Rotllana Oberta.
b. Això rutlla.
c. La ràdio al carrer.


Recordeu que podeu respondre les preguntes enviant un correu electrònic a concursmans@catradio.cat, o bé trucant al contestador del programa 934.144.166.
Us recordem que podeu consultar les bases del concurs a la web del Mans.Molta sort!!!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
La setmana passada va començar el concurs del Mans, el "Jo us faré anar a Luxemburg!" En Sergi va fer la primera tanda de preguntes! Fins ahir es podia respondre a aquestes cinc preguntes. Hi heu participat? Les heu sabut respondre totes?
Aquí us deixem les respostes a les preguntes de la setmana anterior! Demà ja podreu veure la segona tanda de preguntes del "Jo us faré anar a Luxemburg!"

1. La pregunta de la fidelitat us feia dir el nom d’un certamen de dansa a Sant Miquel de Fluvià, i evidentment era el Tradescobertes!2. La pregunta de la cultura popular us convidava a esmentar alguns exemples de cant improvitzat: Si n’heu dit algun com les corrandes, les nyacres, els garrotins, les glosses… i??? Anaveu encertats!3. La pregunta sardanista anava sobre el curs dels cursos de plaça de Catalunya! És clar!!! El del Corte Inglés!!4. La pregunta sobre Luxemburg ens feia investigar sobre la moneda anterior a l’Euro que hi havia al país, i era efectivament el franc luxemburguès.5. I finalment la pregunta de risc us retava a endevinar perque el Miquel Ramells, exproductor del Mans, ja no era entre nosaltres. Doncs, encara que sembli mentida, ha rebut una oferta per produir el debat de Supervivientes de Telecinco. Des d’aquí li desitgem molta sort en aquesta nova etapa!


I per ara, aquesta és la classificació dels concursants!
Classificació:


1. Isaac Pérez 5 punts
2. Jordi Galimany 4 punts
3. Montserrat Rubió 4 punts
4. Antonia Rubió 4 punts
5. Cristina Simon 4 punts
6. Lourdes Torres 4 punts
7. Lluís Verd 3 punts
Si heu participat i n’heu encertat moltes, felicitats!!! Si encara no heu concursat a què espereu???? Hi ha un viatge a Luxemburg que us espera!!!!

Enllaços patrocinats 
Catalunya Ràdio

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA
Atenció a l'Audiència