Arxius

Estas veient: maig 2008
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Recordeu que estem regalant un viatge, amb tot pagat per a dues persones, a l’aplec internacional i mostra de grups folklòrics a Tallinn, i que surt el dia 30 de juliol de Barcelona i torna el 7 d’agost. Fareu estada, a més de Tallinn, a Sant Petersburg. Tot plegat, valorat amb més de 3000 Euros. Ara estem a la darrera part del concurs. I la cosa va de la següent manera:

Donarem deu punts per cada activitat de cultura popular i tradicional diferent que visiteu o participeu. Activitats que van, des del cap de setmana passat demà, dia 1 de juny. Recordeu que per justificar-ho, ens heu d’enviar una foto on sortiu vosaltres.

Intentem anar guiant els concursants, quan tenen dubtes, a través del correu electrònic: mans@catradio.cat.

Les fotos les podreu enviar fins el dia 4 de juny, ja que hi som, amb les fotos rebudes fins el dissabte dia 31 de maig, el rànquing està així:

254 punts Isaac Pérez
234 punts Eusebi Matiñó
204 punts M. Assumpció Cabot
204 punts Sílvia Gaspar
204 punts Pere Lladó
204 punts Jesús Soro
184 punts Teresa Capdevila
176 punts Antoni Aguadé
172 punts Neus Pinart
154 punts Pere Artigas
50 punts Emma Piera
18 punts Vicenç Marin
6 punts Júlia Arza
6 punts Sergio Rivas

Però un fem un apunt, perquè el darrer cap de setmana, i pel què sembla aquest, el temps no ens està acompanyant massa. Mentre ens envieu una foto on hi sortiu conforme hi heu anat, amb l’explicació pertinent de què hauria d’haver passat, ja ho donarem per vàlid. O bé, si us trobeu en què a un concert no us deixen fer fotografies, doncs us feu una foto a la façana del lloc, amb l’entrada a les mans. Però, sobretot, penseu en sortir a la foto, sobretot!

Recordeu, en joc hi ha un viatge a Tallinn per a dues persones amb tot pagat. Gentilesa de Viatges Fabra.
Categoria: General
Escrit per: Ester Plana
Estimat Quim Rutllant,

Abans de començar la meva carta d’entrada us he d’agraïr a tu, a en Toni, a la Marta i a tots els oients que la setmana passada em felicitessiu l’aniversari com ho vau fer… dóna gust treballar amb gent com vosaltres… moltes gràcies…

I ara que ja ho he dit és el moment d’anunciar el tema que he escollit avui per la meva carta… avui em posaré una mica seriosa, no per res, simplement perquè em sembla una bona oportunitat per reflexionar sobre el periodisme cultural… és més, sobre la feina del periodista especialitzat en el camp de la cultura popular…

Ho saps tant bé com jo… això de dedicar-se a la cultura popular té avantatges i té inconvenients… d’una banda, la gent tendeix a no prendre’t gaire seriosament... fins i tot, n’hi ha que s’extranyen que t’hagis especialitzat en cultura popular… et pregunten: “però, n’estàs segura que et vols dedicar a això? Si no té futur… més valdria que t’especialitzessis en un altre tema… cinema, musicals, literatura, cultura en general…. Això de la cultura popular és estancar-se molt…”. A vegades, fins i tot, hi ha gent que es pensa que això de dedicar-se a informar sobre les tradicions o les festes és un hobbi… un entreteniment… que no té res a veure amb una feina…

No sé quantes vegades m’ho he sentit a dir… i és de preveure que m’ho sentiré moltes d’altres… m’ho han dit tants cops que ara ja hi estic una mica inmunitzada i, fins i tot, he acabat per no respondre i no gastar energies buscant i donant explicacions… em limito a somriure i a pensar: “pobre, no en té ni idea del per què m’agrada la cultura popular”

I és que informar sobre cultura popular m’agrada per molts motius… per començar perquè totes les notícies de les que parlem tenen un component positiu: parlem de festes en les que la gent hi és feliç, de tradicions que la gent s’estima; de projectes i iniciatives en els que la societat civil del nostre país reivindica el dret de decidir i de fer-se una cultura al seu gust i a la seva mida… sense publicitats matxacones o promocions i màrquetings escandalosos i sense modes imposades ni modernitats mal enteses…

Sí, això de la cultura popular potser no té glamour… què hi farem? Però ja et dic ara, apreciat company, que prefereixo mil vegades no tenir glamour a fer el joc als interessos econòmics que s’amaguen darrere de certes ofertes culturals.
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Estimat Poble de Catalunya,

És per mi un goig i una alegria continguda anunciar-vos que...
Vull dir que em fa molta il•lusió fer-vos saber que...

- no, no vull proclamar res de transcendental per el futur d’aquest país... tot i que ja m’agradaria... un títol internacional de la selecció catalana, un esdeveniment apassionant o una singladura més aconseguida per tots plegats.

Deia que... m’omple de goig i satisfacció dir-vos que avui és Santa Ester Reina i heroïna. Per si us interessa, dir-vos que era una heroïna jueva que es va casar amb el rei Jerjes. I va ser heroïna perquè va salvar el poble jueu d’aquest rei, el segle V, abans de crist, d’una persecució, a través de les seves dots de persuasió cap al seu marit.

Així que avui és el Sant de la nostra Heroïna de la cultura popular.

Feta aquesta proclama, suposo que entendreu que obrim el programa felicitant-la. No només per això, si no perquè a més de ser el seu sant, demà és el seu aniversari.

Poble de Catalunya. No cal que la feliciteu a cada trucada dels diversos concursos que farem avui, perquè ja ho fem conjuntament aquesta hora del matí.

I dit això, es desconvoca la mani i comencem, que són les sis i ... minuts...

i benvinguts al mans!
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Viatges Fabra, Catalunya Ràdio i aquest programa que esteu escoltant, us porta directament des de Barcelona a l’aplec internacional i Mostra de grups folklòrics, que es celebrarà el primer cap de setmana d’agost a Tallinn. El viatge, amb tot pagat per a dues persones, surt el dia 30 de juliol de Barcelona i torna el 7 d’agost. Fareu estada a Tallinn, seguint l’aplec, i Sant Petersburg.

Valorat, tot ell, amb més de 3000 Euros. Ja sabeu el mecanisme del joc: des del mes d’Abril us hem anat oferint tota una sèrie de preguntes que heu anat contestant i us han fet guanyar punts. Tres preguntes, cada setmana, que us hem anat oferint per antena i a través del nostre Bloc d’internet.

També hi heu pogut seguir el rànquing i les respostes correctes, que hem anat donant. Tot, com us diem, a través del Bloc del programa, que podeu trobar a partir del web de la ràdio, a CATRADIO.CAT.

L’important ha sigut, fins ara, anar sumant punts i, les dues persones que més punts tinguin... atenció, d’aquí a dues, setmanes, passaran a una gran final, en directe, a l’estudi.

Aquestes són les respostes de la darrera tanda de qüestions:

Any i lloc per on va passar l’aplec internacional i mostra de grups folklòrics, fet una excepció, i actuant a dues capitals d’estat diferent. Atenció amb l’apunt: dues capitals d’estat diferent. Doncs era el 2002 a Madrid i Lisboa. 10 punts per qui ho ha dit bé.

Autor i sardana més representatius de la Patum de Berga: Corpus a Berga, de Mossèn Marià Miró. Aquesta valia 20 punts.

I la tercera, per trenta: quin és l’animal que simbolitza el sol en la tradició catalana. Doncs el Gall.

Aquest és el rànquing:

204 punts M. Assumpció Cabot
204 punts Sílvia Gaspar
204 punts Pere Lladó
204 punts Eusebi Matiñó
204 punts Isaac Pérez
204 punts Jesús Soro
184 punts Teresa Capdevila
176 punts Antoni Aguadé
172 punts Neus Pinart
154 punts Pere Artigas
50 punts Emma Piera
18 punts Vicenç Marin
6 punts Júlia Arza
6 punts Sergio Rivas

I s’han acabat les preguntes. Ara queda la darrera prova i definitiva.

Si recordeu, la temporada passada vam acabar el concurs del viatge amb una prova de, gairebé, resistència. I vam fer una mena de marató a tots els nostres oients. Qui més activitats sardanistes anava, més punts obtenia i, per tant, pujava punts al seu marcador particular. Qui més punts obtenia, els dos més ben situats, van fer la final del concurs.

Doncs la cosa va per aquí. Donarem deu punts per cada activitat de cultura popular i tradicional diferent que visiteu o participeu. Però no només durant aquest cap de setmana, si no des d’avui i fins el dia 1 de juny. És a dir, el diumenge de la setmana vinent.

Però com que això pot ser molt difús, us donarem uns quants exemples: s’hi val anar a una ballada de sardanes a el pla de la catedral i a un concert al palau de la música de música per a cobla. Però no comptarem una ballada a la catedral i anar a l’aplec d’esparreguera, per dir alguna cosa. Perquè no deixen de ser ballades de sardanes.

O un altre exemple. S’hi valdrà si aneu a la trobada de diables de Canovelles i a una trobada de gegants, però no comptarà el participar al salt de plens de la patum i al ball de gegants de la mateixa patum. Perquè no deixa de ser la mateixa festa.

Per donar una pista, aquests són alguns dels àmbitsque podeu participar:

Ballades de sardanes
Concerts de música per a cobla
Concerts o balls de música tradicional o folk
Festes relacionades amb el Corpus (possibilitats de repetició de tema, per la varietat d'ofertes)
Aplecs populars (no sardanistes)
Cantades d'havaneres
Altres festes tradicionals (festes major, patronals, trobades...)
Trobades de gegants
Diades castelleres
Actuacions de grups de dansa tradicional
Correfocs
Trobades de bastoners, de falconers, trabucaires, ...
Presentacions de llibres, discos, material editat sobre la cultura popular.

En el cas que creieu que ens deixem alguna mostra, en el cas de què tingueu dubtes, que voleu saber si alguna activitat en concret podria comptar com a popular i tradicional, valorarem el fet des del programa. I per evitar mals entesos, us oferim tota la col•laboració a través del correu electrònic. Us prometem que estarem molt atents per contestar tots els dubtes que tingueu. I heu d’entendre que, davant de qualsevol dubte, tenim la darrera paraula.

Per justificar la vostra participació en aquesta darrera prova del concurs, ho valorarem a partir de les fotos que ens envieu per correu electrònic o convencional. Cada activitat, repetim, valdrà 10 punts.

Envineu-nos les fotografies a: mans@catradio.cat. O per correu tradicional, a “programa mans” Catalunya Ràdio. Avinguda diagonal 614, 08021 de Barcelona.

Dissabte que ve actualitzarem el rànquing, i així sabreu com van les puntuacions. Tota la informació, doncs, al bloc del programa, a través de Catradio.cat. Ja sabeu que hi ha en joc un viatge a Tallin, estònia, per a dues persones, a través de Viatges fabra. I que tot esforç és poc per aconseguir-l’ho!
Categoria: General
Escrit per: Ester Plana
Estimat Quim Rutllant,

Avui et vull parlar d’un problema que fa temps que tinc i que a més a més sé que tu també el tens. I és que, apreciat company, això de fer concursos no m’agrada….

Entenguem-nos, m’agrada regalar coses, m’agrada que la gent participi i m’agrada més encara conèixer els oients que cada dissabte i diumenge al matí ens són fidels i sintonitzen Catalunya Ràdio. I és que és això, aquest bon rotllo que ens transmeten els oients amb bromes incloses com les d’en Ramon o del Marc, el que fa que cada dissabte a dos quarts de quatre del matí quan em sona el despertador enlloc de posar-me a plorar, tingui ganes de venir ràpid cap a la ràdio. És la màgia de la ràdio i la màgia del Mans i no ho canviaria per res del món.

Però és que això de pensar preguntes pels concursos és una tasca que cada cop se’m fa més difícil… ja no sé què més preguntar.. he preguntat els llibres que més els agraden, les seves cançons preferides, herbes medicinals, viatges que els hagin agradat, festes que els interessin, manifestacions culturals que voldrien fer, menjars que els entusiasmin… gairebé només em falta preguntar quin mitjó es posen primer si el dret o l’esquerre…

A més a més, últimament, el Mans enlloc d’un programa sembla un gran concurs directament… tenim els de sempre… el de popular, el de sardanes i, ara, el de Tallinn… i és clar… això són moltes preguntes… i jo em pregunto: no podriem regalar totes aquestes coses sense tantes preguntetes??? No podriem fer com els reis mags???? Dient: bé, t’has portat bé, escoltes el Mans cada cap de setmana… doncs apa… premi…

No ho sé, pensem-ho company… i per cert, si tens alguna idea pel que fa al concurs de l’apartat de cultura popular d’avui… te l’agraïré…

17/05/2008: 7a tanda de preguntes

Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Us ho diem cada setmana, que amb el programa MANS, Catalunya Ràdio i Viatges Fabra, us portem a l’aplec internacional i Mostra de grups folklòrics. Entre el 30 de juliol i el 7 d’agost, un viatge per a dues persones, amb tot pagat per anar a Tallin i Sant Petersburg i valorat en més de 3000 euros.

És el moment de plantejar-vos les respostes i les preguntes al concurs. Comencem per les respostes al darrer cap de setmana:

Amb quines composicions acaba el concert de cobla de l’aplec internacional: doncs amb l’himne del país que acull l’esdeveniment i els segadors. La segona, que ha valgut 20 punts: 3 colles sardanistes de més de 50 anys: unes quantes, com les violetes del bosc, la mirant al cel, tarragona dansa... etcètera. I la tercera: 10 festes tradicionals d’interès nacional... n’hi ha unes quantes, com per exemple La Passió d'Esparreguera, L'Aplec del Cargol de Lleida, La Festa dels Raiers de La Pobla de Segur, La Patum de Berga, La Processó de Verges, La Festa del Pi de Centelles, La Festa de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, Les Falles d'Isil, La Festa Major de Gràcia, Les Festes de Santa Tecla de Tarragona...

I així tenim el rànquing:

144 punts M. Assumpció Cabot
144 punts Sílvia Gaspar
144 punts Pere Lladó
144 punts Eusebi Matiñó
144 punts Isaac Pérez
144 punts Jesús Soro
134 punts Pere Artigas
134 punts Teresa Capdevila
126 punts Antoni Aguadé
122 punts Neus Pinart
50 punts Emma Piera
18 punts Vicenç Marin
6 punts Júlia Arza
6 punts Sergio Rivas

I aquestes són les preguntes d’aquesta setmana:

La primera, i per deu punts: l’aplec, normalment, s’ha fet sempre a una sola ciutat. Però un any es va fer parada a un altre... a veure si ho preguntem bé: quin any i a quines ciutats es va fer una excepció i es va actuar a dues capitals estatals? Aquesta val 10 punts.

Per vint punts. En el programa de demà parlem de berga. Pregunta: quina és la sardana més representativa de la patum? I qui la va escriure?

I per trenta punts. Quin animal simbolitza el sol en la tradició catalana? Sobretot, només i exclusivament en la catalana.

Recordeu les tres preguntes: any i lloc per on va passar l’aplec internacional i mostra de grups folklòrics, fet una excepció, i actuant a dues capitals d’estat diferent, autor i sardana més representatius de la Patum i quin animal simbolitza el sol en la tradició catalana?

No cal que responeu les tres preguntes, en podeu respondre només les que sapigueu. L’important és anar guanyant punts al llarg de dos mesos.

Envineu-nos les respostes a: mans@catradio.cat, i per correu tradicional, a “programa mans” Catalunya Ràdio. Avinguda diagonal 614, 08021 de Barcelona.

Sort!!!!

10/05/2008: 6a tanda de preguntes

Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Que el programa MANS, Catalunya Ràdio i Viatges Fabra. , us portem a l’aplec internacional i Mostra de grups folklòrics, ja no és cap novetat, però sí que és un gran regal per a tots plegats. Un viatge per a dues persones, amb tot pagat fins a Tallin i Sant Petersburg, sortint el dia 30 de juliol a Barcelona i tornant el 7 d’agost i valorat en més de 3000 euros.

És el moment de plantejar-vos les respostes i les preguntes al concurs. Comencem per les respostes al darrer cap de setmana:

Quins gegants no fallen mai a l’aplec internacional: doncs en Treball i Na cultura, els gegants de l’agrupació de geganters de Catalunya. Que, per cert, han fet 20 anys! Us demanavem cinc grups de música als que ha participat o participa en Marcel Casellas. Per dir-ne alguns: transardània, cotó fluix, la principal del metro, la principal de la nit, stramp jazz, mesclat, casellas sextet folk, la cobla dels sons essencials, l’orquestra dels sons essencials, l’orquestrina la galana o, fins i tot, l’orquestra del programa “bojos pel ball”. Ja veieu, i no els hem dit tots!

I la llegenda del sant crist de salomó: La llegenda explica que arran de la fam que patia el poble i tota la comarca, un mercader de la localitat - Josep Nin- va decidir embarcar-se cap a Alger a la recerca de blat. Mentre feia tractes amb un mercader musulmà - Mahomet- Nin va descobrir la imatge d’un Crucifix i va decidir adquirir-lo. Davant la negativa inicial de Mahomet, Nin li oferí el seu pes en plata. La negociació va ser llarga però al final el mercader embarcà la imatge i la portà a Salomó.

I aquest és el rànquing, fins al dia d’avui:

84 punts Pere Artigas
84 punts M. Assumpció Cabot
84 punts Teresa Capdevila
84 punts Sílvia Gaspar
84 punts Pere Lladó
84 punts Eusebi Matiñó
84 punts Isaac Pérez
84 punts Jesús Soro
76 punts Antoni Aguadé
72 punts Neus Pinart
18 punts Vicenç Marin
6 punts Júlia Arza
6 punts Sergio Rivas

Les preguntes valen 10, 20 i 30 punts. I, aquesta setmana, són aquestes:

La primera, i per deu punts: relacionada amb l’aplec internacional. Quines dues composicions tanquen, cada any, el concert de cobla de l’aplec. Sempre són dues obres concretes... quines?

Per vint punts. Volem el nom de tres colles sardanistes en actiu i que tinguin més de 50 anys. Demà al programa en sentireu alguna.

I per trenta punts. Parlem de festes tradicionals d’interès nacional. Són unes quantes i si són d’interès nacional és que s’ho mereixen. La pregunta és una llista. Digueu-nos deu festes tradicionals declarades d’interès nacional.

Recordeu: amb quines composicions acaba el concert de cobla de l’aplec internacional, 3 colles sardanistes de més de 50 anys i 10 festes tradicionals d’interès nacional.

Com sempre, ens podeu respondre només les que sapigueu. L’important és anar guanyant punts al llarg de dos mesos. I quants més, millor.

Envineu les respostes a: mans@catradio.cat, i per correu tradicional, a “programa mans” Catalunya Ràdio. Avinguda diagonal 614, 08021 de Barcelona.

En el bloc hi podeu seguir el rànquing, les preguntes i les respostes i tot plegat. Ja sabeu que hi ha en joc un viatge a Tallin, estònia, per a dues persones, a través de Viatges Fabra.
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Estimada Ester Plana,

Tinc un problema i m’estic estressant. Aquesta tarda a les set tinc tres convits i tres coses interessants per fer. Però m’entre no s’inventi un sistema de duplicitat d’elements, servidor haurà d’escollir.

A les set hauria d’anar al palau de la música perquè la cobla sant jordi farà un concert amb la coral sant jordi, orgue no-sé-què més. Amb l’interès afegit que en Xavier pagès, el director de la cobla estrena una obra per a cobla i tots aquests elements.

A les set hauria de ser, també, a Reus, al teatre fortuny. Un concert totalment diferent. I tan diferent. Un concert amb les deu sardanes més populars estrenades al llarg de l’any passat on s’ha d’escollir la sardana de l’any. Hi haurà les cobles sabadell i reus jove.

I a les set hauria de ser, també, al pati de la diputació de Girona. Hi fan un altre concert, molt diferent als dos anteriors, el de la cobla dels sons essencials.

Què faig? I sort que el certàmen violetes del bosc, el memorial fèlix martínez i comín és demà a dos quarts de vuit!

Quin desori. I encara podria anar aquest vespre al concert de la ciutat de girona a caldes!

I, per si no en tingués prou, ara vindràs tu i em començaràs a recitar tot un seguit d’activitats que m’agradaria no perdre’m.

Ester Plana! Això és horrible! Ens podem posar d’acord? O bé, que baixi un llamp i em parteixi. Literal! Així podré anar, com a mínim, a un parell de llocs!!!

Clar que... sempre em queda la opció de quedar-me a casa: per no fer un lleig a ningú i no complir amb cap...

Sort que a les sis del matí, quan comencem aquest programa, no hi ha res més a fer que dir... són les sis i ... minuts... i benvinguts al mans!
Categoria: General
Escrit per: Ester Plana
Estimat Quim Rutllant,

Avui m’agradaria que la meva carta tingués un to seriós... que aportés alguna cosa de profit al món... que les meves reflexions poguessin servir a algú d’una manera veritable... que aquest espai que dediquem sempre abans del programa a enviar-nos una carta fictícia l’un a l’altre fos més que un mer joc, una queixa quotidiana o un acudit... però malgrat aquest desig que tinc.. ja t’avanço que no serà així... i és que, company, avui del que et vull parlar és de culs.

Sí, noi... aquí hauria de sortir allò del “culet, culet” del Shin Shan... però com que era previsible i a mi m’agrada portar la contrària i sorprendre... doncs mira, no sortirà... i és que el tema dels culs a mi, diga’m rothenmeier, diga’m esgarriafestes, no em fa gràcia... i ho tornaré a dir perquè quedi ben clar: a mi el tema dels culs, no em fa gràcia. Més et diré, a mi el tema dels culs em fa més aviat fàstic.

Ja sé que tu ja saps perquè ho dic, perquè tu ho pateixes tan com jo, però com que això és la ràdio i la gent no sap què passa a fora de l’estudi mentre tu i jo estem aquí, els dissabtes i diumenges, aixecant de la millor manera possible el cap de setmana... doncs, explicaré una mica tota aquesta problemàtica dels culs...

Primer de tot, diré que jo no havia vist mai tans culs d’home en la meva vida... i si els veia, era sempre en circumstàncies diguem-ne propicies.... i estar a la ràdio, treballant, amb un guió a la mà, un cafè a l’altra i amb una son que t’arriba a Austràlia ...doncs no és una circumstància propícia...

Saps què m’agradaria a vegades? Doncs sortir i dir a tots aquests adolescents i no tan adolescents que mostren tan d’interès a ensenyar-nos les seves parts més íntimes el què en penso dels seus culs.... i és que un cul d’home –em sap greu, nois- és més aviat lleig de per sí... i més si te l’ensenyen de manera barruera i el “destape” en qüestió vé precedit per un comentari alcoholitzat de l’estil: “uooooo. No n’hi ha prous... fes un calvo a aquests de la ràdio”...

En fi... ara ja està dit, deixo el tema tot esperant que la propera vegada que pronunciï les lletres C, U i L juntes i seguides sigui per continuar amb dues sil•labes que m’agraden molt: Tura.
Categoria: General
Escrit per: Elena Callén
Que el programa MANS, Catalunya Ràdio i Viatges Fabra. , us portem a l’aplec internacional i Mostra de grups folklòrics, ja no és cap novetat, però sí que és un gran regal per a tots plegats. Un viatge per a dues persones, amb tot pagat fins a Tallin i Sant Petersburg, sortint el dia 30 de juliol a Barcelona i tornant el 7 d’agost i valorat en més de 3000 euros.

És el moment de plantejar-vos les respostes i les preguntes al concurs. comencem per les respostes al darrer cap de setmana.

El motiu del primer aplec internacional de la sardana va ser tornar la visita a la cobla “la principal d’amsterdam”, que s’havia estrenat en terres catalanes just l’any abans. La pregunta de les plaques de cava, de saber a qui havíen dedicat les dues plaques de cava que presentaven la setmana passada a Palamós. Doncs a Ricard Viladesau i Pep Ventura. I la tercera: on s’ha celebrat la trobada de campaners? A Os de Balaguer.

I aquest és el rànquing:

24 punts Pere Artigas
24 punts M. Assumpció Cabot
24 punts Teresa Capdevila
24 punts Sílvia Gaspar
24 punts Pere Lladó
24 punts Eusebi Matiñó
24 punts Isaac Pérez
24 punts Jesús Soro
18 punts Vicenç Marin
16 punts Antoni Aguadé
12 punts Neus Pinart
6 punts Júlia Arza
6 punts Sergio Rivas

I, atenció, perquè la puntuació canvia, a partir d’ara. Les preguntes valen 10, 20 i 30 punts. I són aquestes:

La primera, i per deu punts: cada any va a l’aplec internacional una parella de gegants que no fallen. No són de cap agrupació en concret, però són de totes. Sabeu quins són i com es diuen els gegants?

Per vint punts. En el programa d’aquest diumenge hem entrevistat un músic per parlar de la cobla dels sons essencials. Aquest és un músic polifacètic que ha treballant molts camps, amb els referents de la música tradicional de fons. Per aquests vint punts volem que ens digueu 5 grups als quals és membre actual o hi ha format part.

I per trenta punts. Pregunta difícil, a primer cop d’ull, però no tan. Expliqueu-nos la llegenda del sant crist de salomó.

Recordeu: quins gegants no fallen mai a l’aplec internacional, cinc grups de música als que ha participat o participa el músic hem entrevistat diumenge i que ha parlat de la Cobla dels sons essencials i la llegenda del sant crist de salomó.

Com sempre, ens podeu respondre només les que sapigueu. L’important és anar guanyant punts al llarg de dos mesos. I quants més, millor.

Envineu les respostes a: mans@catradio.cat, i per correu tradicional, a “programa mans” Catalunya Ràdio. Avinguda diagonal 614, 08021 de Barcelona.

En el bloc hi podeu seguir el rànquing, les preguntes i les respostes i tot plegat. Ja sabeu que hi ha en joc un viatge a Tallin, estònia, per a dues persones, a través de Viatges Fabra.

Enllaços patrocinats 
Catalunya Ràdio

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA
Atenció a l'Audiència