Quan el Francesc Soler, editor del l'informatiu "Catalunya Matí", de Catalunya Ràdio, em comentar que li havia passat pel cap fer una secció de bones notícies, vaig trobar que era una pensada no tan sols excel·lent, sinó sobretot convenient. Feia falta, està clar. I era una bona manera d'acabar el programa, cada dissabte, cinc minuts abans de les 9 del matí.

Després d'uns mesos a la ràdio, les bones notícies van arribar a Internet de la mà de la Iolanda Garcia, el Manel Laborda i els companys del 3cat24.cat. I aquest estiu han tingut un programa específic a la ràdio d'una hora de durada.

Ha estat un enorme plaer, durant tota una temporada, acostar-vos cada setmana algunes perles del món: avenços esperançadors, històries emocionants, senyals que la humanitat va pel bon camí. Com a mínim, de vegades.

El repte ha estat ser positiu sense ser naïf, pensar sempre en els més febles, mirar al món sense oblidar Catalunya, i buscar una visió global de la positivitat sense renunciar a un imprescindible biaix personal.

Ara, tanco aquest bloc i començo una nova etapa professional a "El suplement". Però les bones notícies continuen. Al Catalunya Matí, de Catalunya Ràdio, i al teu voltant. Si t'hi fixes, veuràs que n'hi ha més de les que et pensaves: només cal posar a la vida una mica d'optimisme per adonar-se que el món és ple de bones notícies.