L'avió Solar Impulse va volar més de 26 hores pel cel de Suïssa
S'ha fet el primer vol nocturn d'un avió solar. Un aparell denominat Solar Impulse ha volat més de 26 hores pel cel de Suïssa, i una bona estona ho ha fet sense ni un raig de sol.

Durant el dia, les més de 10.000 cèl·lules fotovoltaiques que l'aparell té instal·lades a les ales captaven l'energia del sol. I, un cop es va pondre el sol, els quatre motors elèctrics de l'aparell van continuar funcionant gràcies a l'energia emmagatzemada a les bateries. L'avió té una envergadura semblant a la d'un Airbus A340.

"En aquest avió, hi hem estat treballant quatre anys amb els ordinadors, però llavors les proves de vol van ser molt ràpides i de seguida hem pogut fer aquest vol nocturn, de manera que potser hem donat la impressió que ha estat molt fàcil, però us asseguro que no, que és la cosa més difícil que s'ha pogut fer mai", diu l'inventor, el suís Betrand Piccard.

Piccard ja va fer la volta al món en globus, i ara espera fer la volta al món en aquest avió solar d'aquí a, com a màxim, dos anys.

L'avió fet de fibra de carboni ha assolit una velocitat màxima de 68 nusos, una velocitat mitjana de 23 nusos i una altitud de fins a 8.564 metres sobre el nivell del mar.