Escrit per: vestiteca
Dimecres passat, el dissenyador i creatiu de moda Josep Font va ser guardonat amb el Premi Nacional de Disseny de Moda, que dóna el Ministeri de Cultura. Quan ho vam saber nosaltres, que som inquietes de mena, vam pensar en totes les peces seves que han passat per la vestiteca portades per les nostres presentadores i en com ens ha ajudat durant molts anys des de la seva firma de “ Pret-à-Couture” deixant-nos vestits per a ocasions especials.
Hem fet arqueologia pels prestatges i penjadors i hem anat a veure què trobàvem de tots aquests anys. Aquest és el nostre petit homenatge

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca#

Vestit de crepè cru portat en aquesta ocasió per Maria Gorgues l’any 1997 per al concert dels focs.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca#

Abric d’acetat color vi, el llueix la Maria Gorgues pel concert de Sant Esteve l’any 1997.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca#

Americana creuada amb dues butxaques plastró. En aquesta ocasió la Montse Jené la porta oberta per al TN de l’any 1997.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca#

Americana de quadres gales vius de cinta contrastada i frunzits al pit l’any 2006. L’Agnès Marquès la portava pel 3/24.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca#

Americana entallada, mànigues ¾ en què el teixit fa un puntet. La Bàrbara Arqué la portava per al TN l’any 1998.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca#

Brusa daurada creuada de l’any 2008. La Maria Gorgues la va portar per al programa “Una nit al Liceu”.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php

Dues peces de les quals no hem trobat imatges, ja que en ser parts de baix molt sovint per pantalla no s’aprecien: Faldilla llarga tornassol blau/verd comprada l’any 1996. Pantalons de teixit brodat en marró comprats l’any 1998.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca#

També hem trobat imatges de la Maria amb aquest vestit de punt de l’any 1996, donat de baixa de la vestiteca.


Aquesta és una petita mostra de les 103 peces que hem tingut al llarg de la història de la vestiteca.

null

Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Un altre any el Piromusical de la Mercè, un altre any amb l’Helena Garcia Melero i un altre any Karen Millen ens deixa el vestit.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca

Avui us presentem la col•lecció de Vintitrès, una firma de Mataró que aquesta temporada d'estiu col•laborarà vestint alguna de les protagonistes de "La Riera".

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Alguns moments de l’Ona vestida de Vintitrès.

Vam anar-los a visitar al seu showroom de Mataró on la Maria Zaragoza, propietària i dissenyadora de la firma, ens va rebre molt amablement i ens va ensenyar la seva
col•lecció jove, molt còmoda i amb detalls molt cuidats, fets amb teixits de qualitat, dissenyada i confeccionada tota aquí.

S’ha de destacar que la Maria i la seva família formen part del grup casteller els Capgrossos de Mataró i van ser els joves i nens d'aquesta colla qui van fer de models en el catàleg de la marca.

Dies després la Maria ens va tornar la visita al plató Imagina, on es grava la sèrie, de la qual és una gran fan, i va coincidir amb algunes de les actrius a qui ha vestit: Clàudia Costas, l’Ona a la sèrie, i Cristina Plazas, que fa de Cristina.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
La dissenyadora Isabel de Pedro ha obert una nova botiga a Barcelona (Rambla de Catalunya 54) a l’antiga galeria Joan Prats, un local dissenyat per l’arquitecte Josep lluís Sert. Nosaltres hi vàrem ser.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca
Dreta inferior: equip de TVC, Alícia Surli, Jou Ceniceros i Eugènia López amb Teresa Fiblà i Núria Sentís de la casa.


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca
L’equip de TVC amb la dissenyadora Isabel de Pedro


Al llarg dels anys Isabel de Pedro ha col•laborat periòdicament amb nosaltres cedint-nos vestuari per a les nostres presentadores. Aquí us deixem amb una mostra de les peces que han portat les presentadores d’”Els matins”.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null

Escrit per: vestiteca

A la desfilada de Naulover no hi podíem faltar, ells estan sempre disposats a deixar-nos les seves col•leccions per a les nostres col•laboradores i a nosaltres ens agrada anar de desfilada.
Per als que no sabeu de qui parlem, Naulover és una empresa catalana que dissenya i fabrica a Catalunya, les seves col•leccions van dirigides a una dona que aprecia el bon disseny i el bon vestir. Tot i que van començar com a empresa de gèneres de punt, de mica en mica han anat fent incursions cap al disseny amb tot tipus de teixits. Actualment les seves col•leccions són d’unes 150 peces per temporada.
La desfilada d’aquesta temprada ens va sorprendre gratament, l’estilisme agosarat que lluïen les models contrastava amb el classicisme de les peces sense desmerèixer-les, al contrari, els donava el punt d’excentricitat que necessita una passarel•la.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Alguna de les col•laboradores que porta habitualment peces de Naulover és l’àvia Remei de “Divendres” i a “La Riera”, la Núria Flaquer.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Fa uns quants dies la firma catalana Vigna, dedicada al prêt à porter, va engegar un concurs a través de facebook per dinamitzar la seva marca. S’havia d’endevinar quin dels personatges femenins de “La Riera” anava vestit amb roba de Vigna i comentar quan es posarien elles aquell vestit si en tinguessin l’oportunitat.
Va guanyar Rosa M. Lema i nosaltres hi van ser quan li van donar el premi.

La Rosa M. és una gran seguidora de “La Riera” i una gran admiradora de la Lídia i la Judit. Ens comenta que està molt contenta amb el premi perquè mai li havia tocat res. Quan li demanem si coneixia Vigna, ens diu que només de passar-hi per davant, que mai hi havia entrat, tot i que li agrada molt, i que la botiga és molt bonica amb la decoració “vintage” que tenen. Per acabar, ens diu que està encantada amb el vestit i que creu que li queda molt bé.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Hem estat parlant amb l’Helga i en Joan, propietaris i impulsors de la marca i del concurs.

Quantes persones hi han participat?
Hi han participat una cinquantena de persones, la majoria de les quals ho van encertar.

Vau demanar que diguessin quan es posarien elles el vestit. Quan se’l posarien les participants?
El que ens va cridar més l’atenció és que la majoria de noies se’l posarien per sortir amb les amigues i no amb la parella.

Heu notat un augment de clients arran del concurs?
Sí, però nosaltres el fèiem més que res per fidelitzar les clientes que ja tenim.

Em comentava l’Helga que estan en expansió i que el seu mèrit és que són fabricants d’un producte ” Fet a Barcelona”. Ens diuen també que ja tenen set botigues als millors carrers comercials de poblacions com Barcelona-Sarrià, Girona, Lleida, Mataró, Puigcerdà, St. Cugat del Vallès i Vic.
Estan molt contents amb el tàndem de col•laboració Vigna-La Riera perquè s’adonen que molta gent segueix la telenovel•la i els diuen quan hi surten peces seves.

Nosaltres ja marxem. Moltes felicitats a la Rosa pel fet de ser una seguidora de “La Riera” i moltes felicitats a Vigna per la iniciativa del concurs i per col•laborar amb nosaltres, el Departament de Disseny de Vestuari.

http://blogs.tv3.cat/lavestitecanull
Escrit per: vestiteca
Dilluns passat es van lliurar els Premis Nacionals de Cultura al teatre Segarra de Santa Coloma de Gramenet.
L’acte va ser presentat per l’Aina i en Marc Clotet, que van pujar a l’escenari lluint vestits de Menchen Tomàs i Josep Abril.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


L’encàrrec que va rebre la dissenyadora de vestuari Mònica Cavanillas va ser clar, molt clar. Tan clar, que li demanaven que els vestits fossin blancs i que el vestuari fos una superfície més per poder-hi projectar diferents tons de llum. El procés creatiu va portar la Mònica a buscar la inspiració en el cinema, i quan l’hi hem demanat, ella ens ha respost que volia una imatge similar a “El cisne negro” (2010, dirigida per Darren Aronofsky i protagonitzada per Natalie Portman). L’escenografia va ser dissenyada per portar-nos on normalment l’espectador no veu, entre bambolines, creant un ambient dalt de l’escenari ple de contrastos: presentadors, autoritats, premiats i artistes, caixes, marcs i cortinatges.
Així doncs, l’Aina portava una faldilla de núvia blanca amb cua, combinada amb un body de cotó blanc contrastat amb un faixí i flors negres a cintura.
En Marc portava un vestit gris de Josep Abril.

http://blogs.tv3.cat/lavestitecanullEscrit per: vestiteca
Si us dic que es porten les flors no us sorprendrà, periòdicament les flors apareixen com si naixessin amb la primavera. Aquest any no és un excepció i l’estiu 2014 tornarem a portar-ne. Bruses, tops, granotes, pantalons i, l’estrella de la flor, el vestit.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

La Tana Collados en porta a Els Matins, el vestit d’avui de Nice Things.
Us deixo amb una mostra de peces d’aquesta temprada assequibles a totes les butxaques.

Flors 2014

Flors 2014 by lavestitecatv3 featuring short dressesnull


Escrit per: vestiteca
Sovint les necessitats de vestuari dels programes ens fan buscar peces que traspassen les fronteres del teixit i el cosit. Aquesta vegada hem hagut de buscar peces de cavaller medieval per a un nou personatge.
Els primers passos d’aquest camí comencen quan la dissenyadora rep l’encàrrec i inicia l’etapa de documentació: s’ha de saber què i com es vol, per començar a buscar qui t’ho pot proporcionar.
En aquest cas busquem peces d’armadura, una cota de malla i algun element més que ens ajudi a conformar el nostre personatge de fantasia. Trobar-les que siguin fidels a les de l’època no és fàcil.
Recorrem a un grup de recreació històrica de Banyoles, Alma Cubrae, que amb la passió que els mou pel tema reprodueixen tots els elements necessaris per poder recrear situacions pròpies d’altres èpoques.

null


Ens reben l’Àngel i la Irene, unes de les ànimes del grup. Són apassionats, i quan s’expliquen, viuen i ens traslladen al món de les justes, batalles i lluites amb espases i llances. Ens comenten que estan preparant el vestuari que necessitaran per a un espectacle sobre gladiadors: muntanyes de colzeres, genolleres, gamberes i altres elements de cuir que ens esperen sota el sostre d’una antiga fàbrica.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Cascos negres, amb punxes, amb banyes, amb cabellera... En definitiva, cascos per poder fer qualsevol personatge de qualsevol època.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Tallers de fusteria, de ferro, un taller de vestuari, un raó per treballar el cuir, un taller d’escultura i motllos.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Espases, llances, ariets, torres de setge i catapultes, tot preparat per entrar en acció!

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Ens emportem les peces a les nostres instal•lacions. Ara les haurem d’emprovar amb el vestuari que li hem preparat, per veure com es combina tot plegat.
Més endavant us ensenyarem com ha quedat el nostre personatge misteriós.

null
Escrit per: vestiteca
Continuem on ho vam deixar. Havíem sortit del Born per anar cap a Gràcia.
Allí hi ha El Colmillo de Morsa, una botiga amb molta personalitat on l’Elisabet i en Javier ens atenen i ens faciliten la tria de roba tant de la seva col•lecció com de les que tenen d’altres dissenyadors.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://www.colmillodemorsa.com/

http://www.colmillodemorsa.com/


Tanquem la nostra recerca amb l’Alex de NOSOLO, que ens cedeixen espardenyes canyeres perquè la Júlia vagi ben calçada.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Després d’aquí ja tornem, per preparar les proves. Us deixem amb alguna imatge de la Júlia perquè vegeu com continua el procés. A partir d’ara, de cada peça que li va bé se n’ha de fer un estilisme: com es combina i amb què, com va cordada... Tot això acaba el dia que la presentadora grava.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null