Escrit per: vestiteca


Un dels davantals preferits de Marta Ventosa, la dissenyadora de “Ja t’ho faràs!”, és el que va fer per al programa de Sant Jordi.
Com que l’ocasió ho demanava, es va fer un disseny molt literari per a Rafel Vives, el presentador del programa.
I, tal com us vam prometre a Instagram, aquí teniu les instruccions per fer-vos el vostre davantal.


Com a base, vam fer servir un texà vell de color blanc, reciclat de la vestiteca.
Per guarnir-lo, vam escollir imatges d’antics manuscrits per fer referència al Dia del Llibre, però vosaltres podeu utilitzar qualsevol imatge que us agradi.
Un cop triades les imatges, s’imprimeixen amb làser sobre paper.
En el cas que en alguna de les imatge escollides hi hagi text, heu de tenir en compte que, a l’hora d’imprimir-la, ha d’estar invertida i, així, quan se n’hagi fet el trànsfer, el text es podrà llegir correctament.
Després es cobreix tota la impressió amb un líquid especial per fer trànsfers. Aquest líquid el trobareu a qualsevol botiga especialitzada en manualitats.


D’altra banda, per poder treballar millor, es talla el texà en rectangles.
Es bolca la impressió sobre la superfície on volem enganxar-la i es deixa assecar.


Quan està sec, amb l’ajuda d’una espongeta molla, es retira el paper.
Aquesta és, potser, la tasca més delicada, i cal anar amb molt de compte per no fer malbé la imatge.


Deixeu assecar les peces.


Finalment, s’ajunten les peces i ja es pot confeccionar el davantal.
Què us sembla el resultat final?


Animeu-vos i feu la vostra versió de davantal!
null
Categories: General , La nostra feina
Escrit per: vestiteca


Hola!
Torno amb aquest post per explicar-vos la meva última etapa!
He estat a Disseny de Vestuari d’Informatius i d’Esports.
M'ha agradat formar part de l’equip, perquè he vist una manera de treballar i organitzar-se força diferent de la que ja havia conegut.


La Cristina Casas, dissenyadora d’informatius, i la Laia Guarné, dissenyadora d’esports, juntament amb un equip d’estilistes i ajudants, s'ocupen del vestuari dels presentadors dels telenotícies, del Més 3/24, dels programes d'esports, del 3/24, dels reporters, i meteoròlegs.Justament hi vaig entrar en el moment en què es feia el canvi de temporada d'hivern a primavera/estiu.
Primer es revisa la roba de l'any anterior per veure què cal renovar. Un cop fet això, contacten amb els presentadors que necessiten noves peces per anar junts a buscar-les, o bé fan una tria prèvia i queden per fer les proves.D'altra banda, ha estat molt interessant veure els protocols que han de seguir a l'hora de triar l'outfit de cadascú.
Les premisses es basen sobretot en colors molt nets, que no coincideixin amb els del croma, (blau o verd) si és que el presentador que vesteixen ha de presentar davant, sense estampats cridaners per no distreure l'atenció de l'audiència i segons la figura de cada presentador.Entre dimecres i dijous es preparen els conjunts de tots els presentadors de la setmana i del cap de setmana següent.
Cada dia es recullen els conjunts utilitzats i es posen de nous.
Però, encara que tot estigui preparat, sempre hi ha canvis a fer per adaptar els conjunts a les necessitats de l’actualitat, reportatges, rodes de premsa, partits de futbol etc.Ha estat una experiència molt bona treballar amb aquest gran equip, tots i cadascun d'ells m'ha acollit com una més i m'han fet partícip de la feina.

Gràcies, Cristina Casas, Laia Guarné, Marta Orriols, Jose Sánchez, Alicia Surli i Maribel Salvans!
Sou genials!!!

Ens veiem en el pròxim post! :)
null

Categories: General , La nostra feina
Escrit per: vestiteca


Per a aquest post vinc carregada de bones vibracions i moltes ganes de continuar dins d’aquest món de la moda i la tele!
La meva última experiència ha estat a l’“Oh Happy Day”.En aquest programa, he treballat amb la dissenyadora de vestuari Fina Correcher i l’estilista Esther Quesada i, a més de vestir la presentadora, l'Anna Simón, ens hem encarregat del vestuari del jurat: la Gisela, el Peter Vives, el Dani Anglès i dels looks dels dos professors: l’Alfons Nieto i la Michelle Aldarette.En el cas del jurat, algunes de les marques col•laboradores que ens han deixat les peces de roba i els complements han estat MIQUEL SUAY, TWIN, MORGAN, JORDI DALMAU, MARIA DOLORES o DIESEL, entre d’altres.En el cas dels professors, han estat marques com ELEVEN PARIS, PART TWO, WOM&NOW o PENGUIN, entre d’altres.El vestuari de l’Anna Simón ha estat dissenyat per la Fina Correcher i confeccionat aquí per les sastresses. Amb la Fina vam anar a comprar els teixits i em va estar explicant detalladament per què triava cada teixit i com feia els dissenys. La intenció és que els vestits que porti siguin únics i tots segueixin una mateixa línia, jugant amb looks d’un mateix color per a cadascun dels programes. Pel que fa als complements, són de marques com ARISTOCRAZY, UNITED NUDE o ETXART&PANNO.Els programes són gravats. Això vol dir que durant la setmana preparem tots els looks per a la gravació del divendres. La setmana següent és quan veiem la feina feta, durant l’emissió del programa cada dissabte a TV3.L’”Oh Happy Day” ha estat un programa molt enriquidor pel que fa a saber encertar l’estil de cadascú, les marques més adients amb què se sentin més còmodes i guapos. M’ha agradat molt l’experiència viscuda amb l’Esther i la Fina, buscant i escollint els estils i assistint a plató amb tot el que fos necessari.

Gràcies, noies, per compartir el vostre temps i la vostra feina amb mi ha estat un plaer!
Ens veiem en el següent POST!

nullEscrit per: vestiteca

En el primer capítol de la Riera, en Claudi Guitart (Pere Arquillué) ens va seduir amb el seu look i la seva personalitat de “pijo” dolent.


Ambiciós home de negocis: la parca de pell ajuda a potenciar encara més el caràcter fort del personatge.
Va seguir fent negocis, més o menys legals, però sense abandonar el seu look clàssic.


Així d’elegant i enamorat se’ns va casar amb l’Àgata.


I així de “xulo” es va presentar al casament de la que ja era la seva ex, l’Àgata. Tot fosc i amb ulleres de sol, ja que per ell aquesta no era una gran celebració.


El que anomenen "look baix". Acostuma a anar marcat a l’escaleta i serveix igual per a vestuari com per a caracterització. L’utilitzem quan un personatge no està passant el seu millor moment i necessita una imatge una mica deixada.


Abans de ser alcalde, en Claudi era molt de fer negocis a casa seva. Sempre ens hem preguntat per què un home com ell no tenia un despatx, però això són coses dels guionistes.
Per treballar a casa i per rebre visites de feina sempre prescindia de corbata i americana.


I per fi va tenir despatx (i secretària). A la casa de la vila de Sant Climent,l’alcalde, entre altres coses, va crear el seu propi protocol. No sabem què en pensarien els experts en comunicació política, però si no havia de fer una roda de premsa o una reunió important, en Claudi Guitart no portava mai corbata.


Foto de família: cada germà Guitart té la seva imatge en concordança amb la seva personalitat. Aquí, en Claudi ens sorprèn amb un look més relaxat i no tan clàssic.


Era el capítol especial i segurament ningú s'ho esperava, però la mort de l'Ona va ser un moment memorable.
Era una seqüència tècnicament difícil, cosa que va allargar la realització. La gravació va ser a finals de juny i amb molta calor. Els actors ( i la figuració) van haver d’aguantar moltes hores sota el sol i, encara que teníem vestuari doble, el nostre malson va ser que no suessin.


I per fi va aconseguir matar en Balló! La segona és la bona, i si aquest cop no ho aconseguia a la primera, teníem preparat vestuari doble. Per aquest tipus de seqüència amb tanta acció, i a vegades sang, sempre necessitem un parell de conjunts exactament iguals. Encara que poques vegades hem hagut de repetir.


Matar en Claudi no és tan fàcil com sembla, i per si no ens sortia a la primera vam preparar vestuari triple.
La camisa clara ens ajuda a destacar la sang.


I amb aquesta imatge ens vam acomiadar del Claudi Guitart.

null
Categories: General , La nostra feina
Escrit per: vestitecaEscrit per: vestiteca

Darrere una coreografia també s’amaguen petits secrets de vestuari. Evidentment, cada espectacle té les seves característiques i necessitats que marcaran el disseny del vestuari, però us expliquem cinc petits “trucs” d’estilisme que cal tenir en compte quan es crea el projecte.

1. Colors i teixits
L’elecció dels colors vindrà marcada per les característiques de l’espectacle i la coreografia. Segons les característiques de la coreografia optarem per materials o teixits amb més o menys moviments. Però a l’hora de dissenyar el vestuari és recomanable prioritzar aquells colors i teixits que aguantin la suor.

2. PantalonsAllongé, croisé i demi-plié, els pantalons millor amb un punt elàstic per permetre la màxima llibertat en tot tipus de moviments.
Una altra solució és afegir una peça de roba a l’entrecuixa del pantaló. Aquesta gaia facilitarà els moviments més exagerats.


3. Els complements
Haurem de tenir en compte que durant el ball qualsevol complement és susceptible de sortir volant. Així que els fixarem o cosirem per a comoditat dels ballarins.


Una goma evitarà que les ulleres es moguin.


Les corbates es poden fixar a un dels traus de la camisa.
En el cas dels tirants es cusen sobre la camisa o samarreta sobretot per evitar petits accidents. Imagineu que en ple ball s’escapessin i donessin un cop a un dels companys!


Afegir una goma amb un trau que anirà agafada a un dels botons de la camisa la mantindrà sempre a lloc.4. Les sabates
Els moviments fan que les sabates cobrin importància, ja que visualment donen joc marcant el moviment final. La imatge de la coreografia marcarà el tipus de sabates que utilitzarem. A l’hora d’escollir un model buscarem que siguin flexibles i llisquin en la mida justa.
Els ballarins estan acostumats a ballar amb tot tipus de sabates i són capaços de fer “puntes” amb qualsevol tipus de calçat. Però en el cas de les bambes tenim un ventall més ample d’opcions que s’adapten a les necessitats del peu de cada ballarí.
5. Vestits i faldilles
Vestits i faldilles confeccionats amb teixits fluids que remarquin els moviments.
Depenent de la mida de la faldilla podem fer un “coulotte” a conjunt per a comoditat de la ballarina.

null

Escrit per: vestiteca


El fred ja ha arribat i suposem que ja haureu fet el canvi d'armari. Nosaltres ja fa unes quantes setmanes que anem de bòlit perquè tots els conductors d'Informatius i Esports tinguin a punt la roba per a la nova temporada.
Pel volum de feina que suposa preparar el canvi de temporada, pràcticament tot el departament es mobilitza. Durant un mes haurem de compaginar els nostres programes habituals amb la preparació del dossier dels nostres presentadors.
Segons la nostra disponibilitat, a cada estilista o dissenyadora se'ns assigna un nombre determinat de conductors d'Informatius i un pressupost.

Però abans haurem de veure què podrem aprofitar d'altres temporades i què trobem que ens pugui servir de la vestiteca.
Cal tenir en compte quin programa farà ara el presentador, si hi ha un chroma o si farà connexions des de l'exterior i necessitarà peces d’abric.
Les peces que no ens serviran van a la vestiteca, on les reciclem per a altres programes (figuració telenovel•la, programes sense pressupost, emergències, etc.)


El següent és contactar amb el presentador i aconseguir quadrar agendes. No és fàcil trobar un moment per poder coincidir un matí o una tarda. Així que intentem avançar feina buscant algunes peces, sobretot corbates, en alguns dels mostraris que ja tenim.


L’estilista Alicia Surli i la dissenyadora Cristina Casas, de l’equip de disseny de vestuari d’Informatius, de visita a Marco Pascali, un dels nostres proveïdors, per fer una tria de corbates.


Un cop tenim totes les peces, és hora de fer les fotos del dossier per a la nova temporada. Després, amb aquestes fotos fem un muntatge, on l’estilista, d’una manera fàcil i visual, mostra totes les combinacions.L’estilista de l’equip de disseny de vestuari d’Informatius, José Sánchez, fent el dossier amb els conjunts de la temporada.


En el cas dels TNs, en alguns programes d'Informatius i Esports hi ha un equip de vestuari que cada setmana prepara els vestuaris i en fa el manteniment. Així, cada presentador té una taquilla on trobarà els conjunts fets per a tota la setmana o per a un parell de dies.


L’equip de Disseny de Vestuari d’Informatius prepara els conjunts de tota la setmana per als TNs. Cada presentador ha de tenir sempre 2 o 3 conjunts a l’armari.


En canvi, a les delegacions, al 3/24 i a alguns conductors se'ls fa un armari per temporada i se'ls adjunta un dossier amb totes les combinacions possibles. Això facilita molt la seva feina, ja que no s'han de preocupar de com combinar les peces. Alhora ens assegurem que el vestuari serà l'adient i segueix les pautes marcades per la dissenyadora d'Informatius. Per descomptat, estem sempre a la seva disposició per a qualsevol dubte que sorgeixi durant la temporada.


El dossier és una "xuleta" per a aquells conductors a qui no se'ls prepara diàriament els conjunts.


null
Categories: General , La nostra feina
Escrit per: vestiteca

Es pot saber com és una dona pel que porta a la seva bossa? No som psicòlegs, però t'expliquem què pots trobar al nostre maletí de rodatge.

Tisores: indispensables! Petites o de mida mitjana, ja que tampoc no es tracta de carregar amb les tisores de tallar pollastre. El més important és que siguin acabades en punxa i esmolades.
Sempre a punt per tallar un fil inoportú, ratllar una sola de sabata per evitar relliscades o tallar cintes, etc.

Fil: a més del blanc i el negre, som molt fans de les trenes de fils de diferents colors. Així en poc espai tens una gamma de colors bàsics. Per experiència sabem que, arribat el moment, segur que mai trobaràs el color exacte que necessites.

Agulles: no sabem si va ser abans l'ou o la gallina, i tampoc sabem si el fil o l'agulla. Tenint en compte que segurament haurem d’enfilar-la amb pressa, millor una amb el forat d’una mida adaptada al teu nivell de presbícia. Per evitar córrer, normalment portem alguna enfilada amb fil blanc o negre.

Agulles de cap: per si has de marcar algun arranjament. Tenen l'inconvenient de cobrar vida pròpia i aparèixer als llocs inoportunament.

Raspall: millor que sigui suau o dels reutilitzables. Serveix per treure borrissol, pèls i caspa, sobretot sobre colors foscos on el més mínim borrissol es magnifica en pantalla.

Rotlle de cinta adhesiva: l'equivalent al raspall però millor per al borrissol més rebel i especialment en cas de pèls de mascota.

Cinta de doble cara: per mantenir a lloc una peça de roba, per exemple una corbata. I també per fer vores exprés.

Imperdibles: t’estalvien haver de cosir, però s’han de saber posar bé per evitar que no es notin. És millor portar-ne de totes les mides, però sobretot dels més petits i un de gros.

Netejador de sabates: millor les espongetes i deixar el betum i altres estris de netejar sabates.

Càmera de fotos o la del mòbil: és, sobretot, la nostra eina imprescindible per treballar en una sèrie o pel•lícula. Per quan et trobes amb un vestuari que ha de tornar a sortir (té ràcord). Per molt que ho descriguis per escrit en la seva fitxa corresponent, al final una imatge val més que mil paraules.
Les més "vintage" encara recordem quan encara no existien les digitals ni els mòbils i fèiem servir les Polaroids.Opcionals:

Botons: serà molt difícil que et coincideixi amb el que necessitis justament, però et pot solucionar una emergència. Sobretot els blancs de mida estàndard de camiseria.

Guix blanc: per dissimular una taca (no gaire fosca) sobre una peça blanca.

Productes antitaques: has d'anar amb compte, ja que segons el teixit o la consistència del color pot ser pitjor el remei que la malaltia.

Goma elàstica: fina i de color negre, et pot servir per subjectar peces. Tens uns pantalons que et va grans i no tens un cinturó a mà? Agafes dues travetes i les uneixes amb la cinta per cenyir la cintura.
Vols convertir un sostenidor normal en un de nedadora? Uneix amb la cinta els dos tirants (per la part de darrere, evidentment), i voilà!

Cinta mètrica: per agafar alguna mida per a un arranjament posterior.

Cadascú de nosaltres tenim els nostres mètodes i els nostres trucs, que anem adaptant a les diverses situacions, al temps i al material de què disposem.

null

13/10/2016: Estrenem Instagram!

Escrit per: vestiteca

null

null

29/09/2016: Liceu a la fresca

Escrit per: vestitecaJa som a la tardor, però com que encara patim la síndrome postvacacional, volem recordar una de les nits més fresques d’aquest estiu.
Al juliol el Gran Teatre del Liceu i el 33 van col•laborar per retransmetre l’òpera “La Bohème”.
Simultàniament, des de pantalles gegants instal•lades en 121 municipis de Catalunya i Menorca, es va poder seguir la famosa obra de Puccini en directe.
Des de l’escenari instal•lat a l’Arc del Triomf de Barcelona, Carolina Rosich i Jofre Font van ser els encarregats de presentar el programa “Liceu a la fresca”.
Aquesta és una iniciativa que pretén acostar el gran públic a l’univers operístic.
Així, per vestir els presentadors, es va optar per una imatge minimalista i fresca .
Per a la Carolina Rosich, l’estilista d’Informatius Alicia Surli va escollir un vestit blau de punt de licra de la dissenyadora Isabel de Pedro.
Per a en Jofre Font, l’estilista del “Tria 33”, Lourdes Martínez, va prescindir del look vestit i corbata convencional.
null