Escrit per: vestiteca
Seguidors de “La Riera”, us obrim les portes als camerinos que hem muntat per a l’ocasió al Castell de Can Jalpí, un espai de luxe.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

Camerinos improvisats al castell de Jalpí. La Teresa Samsó posant a punt als protagonistes i la figuració.


Les gravacions dels casaments acostumen a ser llargues i més multitudinàries, però també gratificants. Tothom llueix especialment, des del protagonista fins a la figuració.
Núvia de vermell? Sí, ella s’atreveix amb un disseny de Llosson Couture i complements de Carmina Rotger.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Un brindis!

null
Escrit per: vestiteca
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Després de la meva estada al programa “Els Matins” i veure’n una mica la dinàmica, m’agradaria explicar com funciona gran part de l’equip que fan possible aquesta emissió de gairebé quatre hores i mitja de durada.
Primer, us parlaré de totes aquelles persones que cada matí, mentre esmorzem, veiem a les pantalles de les nostres televisions i que s’han llevat força d’hora per tenir-ho tot preparat.
Les dues presentadores. La primera, la Lídia, encarregada de la part més informativa, i la segona, l’Helena, l’encarregada de la part de magazine.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Paral•lelament, hi ha les persones que presenten el esports (Jordi Sanuy), el temps (Gemma Puig) i el trànsit (Martí Gironell)

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


I finalment, tots els col•laboradors.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Aquestes són totes les persones que estan davant les càmeres, però darrera n’hi ha moltes més! Per exemple, les persones encarregades que tots ells vagin ben vestits, les estilistes i dissenyadores, que formen l’equip de vestuari. Aquest equip està format per:

L’Ariadna, l’ajudant d’estilista. És l’encarregada d’estar a plató i que tothom vagi correcte. També es qui dóna els últims retocs de vestuari i, per altra banda, vigila que dues persones no vagin iguals o que alguna peça de roba no faci moaré.
La Núria és l’estilista i la Jou la dissenyadora. Són les persones que fan els conjunts de les presentadores i de tots els col•laboradors i les encarregades de fer les diferents compres de les peces de roba.

Un cop presentat, l’equip de vestuari d’”Els matins” i les diferents persones a qui vesteixen, us ensenyo el “timeline” del programa, és a dir, el minut a minut de com funciona i de com ho viuen les persones que hi participen.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


TIMELINE

6:00- Arribada de Lídia Heredia a TV3
6:05- Lídia Heredia entra a camerino per canviar-se
6:15- Lídia Heredia passa a maquillatge
6:45- Lídia Heredia puja a la redacció
7:45- Lídia Heredia baixa a plató i li posen el micròfon, juntament amb Martí Gironell, Gemma Puig i Jordi Sanuy
7:55- Retocs final de l’Ariadna i la maquilladora
8:00- Inici informatiu
8:15-8:50- Arribada de convidats i tertulians al trenet (lloc on s’esperen els convidats)
8:15-8:50- Ariadna fa el control per evitar peces iguals o peces amb moaré
8:30- Entrada del convidat a plató i sortida dels presentadors del trànsit, el temps i els esports
8:40- Inici de l’entrevista al convidat
9:00- Entrada dels tertulians i Martí Gironell al plató. Sortida del convidat
9:01- Connexió amb el plató del canal 3/24
9:05- El trànsit per Martí Gironell
9:08- Inici de la tertúlia i sortida de Martí
9:15- Arriba d’Helena García Melero a TV3
9:30- Helena García Melero entra a camerino per canviar-se
9:45- Helena García Melero passa per maquillatge
10:25- Estilista i dissenyadora aproven el “look” de l’Helena
10:30- Helena García Melero baixa a plató per posar-li el micròfon
10:55- Transició de presentadores, entrada d’Helena García Melero i sortida de Lídia Heredia juntament amb els tertulians.
10:55- Inici del magazine
10:30-12:50- Arribada dels diferents col•laboradors. Passen per vestuari i maquillatge, finalment, baixen a plató, però abans dissenyadora i estilista aproven la seva imatge.
10:50- 13:20- Entrada i sortida dels col•laboradors i convidats al plató
13:20- Final del programa

Com es pot comprovar aquest és un programa molt dinàmic, on l’entrada i sortida de persones és constant, tant en el plató com en els camerinos, perquè no només les presentadores passen per allà, sinó que també tots els col•laboradors. I... la feina no acaba, a partir d’ara la dissenyadora i l’estilista prepararan els estilismes per al programa de l’endemà.

Podria resumir el matins com un programa complex on hi intervé moltíssima gent.

nullEscrit per: vestiteca
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Continuem amb les recomanacions per a la disfressa dels vostres fills. Fer un Sr. Pla no és difícil, i si teniu un compromís i el vostre fill ha d’anar de vint-i-un botons, ja teniu mitja feina feta!

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Si heu de comprar peces de sastreria i no teniu previst tornar-les a utilitzar, val la pena que les busqueu “low cost”, i ara que s’acosta el temps de les comunions... passeu pel Carrefour, el Kiabi, C&a, H&M...

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


És important posar color a la camisa, a la corbata i al mocador de butxaca. Feu les combinacions tan boges com vulgueu! Per al mocador, qualsevol retall virolat que tingueu per casa serà perfecte. El Sr. Pla porta sabates negres!
No us descuideu de pintar-los un bon bigoti i unes patilles com les de la foto.

Una disfressa ben còmoda per als amants de l’esport com la Pati Pla es mereix que regireu l’armari i trobeu totes les peces blaves que la vostra filla tingui.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Molt important per semblar una Pati Pla: samarreta de ratlles, malles o pantalons de xandall, sobreposicions a voluntat jugant amb el blau i....

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Diadema, vambes i tots els complements esportius que vulgueu. Poseu fantasia en el pentinat!

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Bon Carnestoltes!! Si voleu i us ha estat útil, envieu-nos fotos dels vostres fills o coneguts disfressats de súpers i en farem un post.

null

Categories: General , Esdeveniments , Programes
Escrit per: vestiteca
S’acosta Carnestoltes i tots vosaltres, pares, tiets, avis i germans, esteu pensant de què podem disfressar els nens. Per a tots aquells que us demanin d’anar vestits com els seus ídols del “Super3”, en aquest post trobareu una guia per aconseguir que els vostres angelets se sentin per unes hores Liles i Fluskys.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Fer una disfressa de Lila no és difícil: és un joc de textures i colors, de sobreposar i de no tenir por de carregar. Per a la disfressa de Lila, si dubteu, sempre és millor pecar de més que de pobre. Veiem-ho:
El cos de la Lila és ajustat. Us animem que sobreposeu peces. Nosaltres us fem unes propostes, però segur que n’hi ha moltes més

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Banyador del Decathlon lila com a base: Podeu substituir-lo per una samarreta ajustada de màniga llarga del mateix color. Body amb transparències de Berska sobreposat. Si li va gran, la nostra proposta és que talleu la trinxa i en feu una samarreta.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Faldilla de tul negra de la secció de ballet del Decathlon com a base. Sobreposeu una faldilla amb motius aranyes de Claire’s. Atenció!, aquesta faldilla la venen amb el llaç vermell. Heu de canviar-lo per un de color lila. Si us hi atreviu, afegiu-hi algun motiu més de color lila.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Toca completar el vestit, poseu-li unes mitenes. Qualsevol de les dues opcions és bona i les trobareu a Claire’s. Un suggeriment: si li poseu mitges de reixeta, les mitenes que siguin de blonda...

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Si heu optat per un escot, animeu-vos a complementar-ho amb un collaret cenyit al coll. En podeu trobar a Claire’s, però també el podeu fer vosaltres comprant un tros de blonda negra a qualsevol merceria i penjar-hi un motiu.
Aquí no hi ha discussió: busqueu unes botes negres! Aquestes són de H&M.
Fent tot això, ja tenim una bona Lila. I ara, per a tots aquells que vulgueu fer un pas més, us donem unes petites pautes per fer la capa.

Aquesta capa està molt simplificada. Recordem que es tracta d’una disfressa. El primer que hem de fer és comprar un teixit sedós de color lila. Les mides que us donarem estan calculades més o menys per a una nena de 8 anys.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


1. Talleu aquesta forma. Si la vostra filla és molt petita, haureu de fer-la més estreta:
A: 50 cm
B: mida de les espatlles a terra de la vostra filla
C: 150 cm

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


2. Doblegueu les puntes de la caputxa tal i com us mostrem i planxeu-ho.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


3. Per al revers, cosiu-ho.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


4. Cosiu-hi unes betes. No ho feu a tocar de la caputxa, poseu-les una mica més avall. Per als qui us hi atreviu, podeu posar-hi una goma segons la línia A del gràfic 1.

Ja tenim la Lila. Ara provem-ho amb en Flusky!

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Trobar una americana d’aquest color és complicat. Nosaltres us proposem que convertiu aquest polar del Decathlon en una jaqueta, obrint-lo per la línia de la cremallera. Si us animeu, cosiu-hi botons i pinteu-hi les butxaques. Doblegueu les mànigues, que han de curtejar!

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Del que no us en escapareu, és de pintar-hi a la màniga esquerra l’esgarrapada de gat! Per fer-ho imprimiu en un dinA4 aquesta imatge, retalleu-ne les parts negres i apliqueu-les sobre el teixit de la màniga. Amb un pinzell i amb molt de compte que la pintura no s’escampi, pinteu-ho de negre. Traieu el paper i ja teniu l’esgarrapada feta!
A sota aquesta jaqueta tan xula que hem fet, hi posarem un polo cordat fins a dalt. En podeu trobar a JBP.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


Els pantalons d’en Flusky són qualsevol mena de pantalons de tub negres, però el que és molt, molt important és que li vagin curts perquè es vegin els mitjons. En podeu trobar a Demonsshop.com Qualsevol mena de sabates negres ens serviran!

El vostre fill no serà Flusky fins que no li feu quatre pinzellades a la cara. N’hem parlat amb la Carmen Garcia, caracteritzadora del “Super3”, i ens ha donat aquestes consignes per a vosaltres:
- Feu-li dues ratlles perfilant el nas amb un to marró fins a la boca (llapis d’ulls marró o barra)
- Ompliu d’un to beix l’interior de la zona perfilada.
- Amb un llapis més ataronjat feu-li la punteta del nas.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php


No us descuideu el barret! Nosaltres l’hem trobat a Disfrazzes.

I la setmana vinent..., per a tots aquells incondicionals de la família Pla, com podeu fer-vos una disfressa de Sr. Pla i Pati Pla.
Animeu-vos!

null


Categories: General , Esdeveniments , Programes
Escrit per: vestiteca
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


L’equip de Vestuari de “La Riera” rep un encàrrec molt concret:
En Claudi regala a l’Àgata un collaret que l’ha d’impressionar per bonic i diferent.
La dissenyadora de vestuari, la Montse Acevedo, un cop ha llegit el guió, comença la recerca .
Com ha de ser aquesta joia?

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Revisa la fitxa del personatge de l’Àgata i decideix que ha de ser una peça molt especial, que s’allunyi completament de la joieria convencional. Tria contactar amb en Txe Aymat.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


La Montse visita la botiga-taller que en Txe té a Mataró. Entrar en aquest espai és submergir-se en el món creatiu i personal d’aquest artista i artesà.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


D’aquí surten joies que barregen materials, formes i colors d’una manera màgica.
Cada creació comença amb un dibuix que acompanyarà la peça acabada. Així el client rep, a més, la seva història. Amb aquesta presentació arriba el nostre encàrrec.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


I, finalment, aquí teniu el resultat!
En un capítol li regala i, posteriorment, li veurem posada.
Creieu que en Claudi l’ha encertat? ( Ehem!, volem dir si la Montse l’ha encertat?)


null

Escrit per: vestiteca
Seguidors i seguidores, lectors i lectores de l’OHD hem anat parlant del look de les corals, dels equips de persones que han fet possible portar cada programa centenars de peces per conformar la imatge de cada persona que apareixia en pantalla. Avui volem parlar del grup que han format el jurat, el presentador i els músics que, tot i ser menys en nombre, són un dels pilars que aguanta el programa.
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

Avui no parlem d’inspiració, no parlem de gamma de colors ni de referents. Avui parlem de professionals i de la seva imatge! L’equip de disseny de vestuari, la Fina Correcher i la Montse Ruiz, han treballat amb cada un d’ells per evolucionar aquesta imatge per fer-la televisiva per a la ocasió.
L’OHD ha tingut com a presentador, l’Eduard Farelo. Actor de professió, l’Eduard és tan camaleònic com el seu paper l’hi demani. Per aquesta ocasió calia diferenciar-lo dels altres donant-li l’entitat que porta implícit el paper de mestre de cerimònies del programa. Per fer-ho, l’estrella del seu armari ha sigut el vestit d’última tendència. Slim-fitt, teixits brocats, pantalons de tub, han jugat amb camises a vegades estampades que li han donat un punt divertit a la sastreria de sempre.
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

El membre més jove del jurat és la Bàrbara Mestanza, ella traspua espontaneïtat, és explosiva i divertida. Amb el seu vestuari eclèctic s’ha volgut potenciar aqueta espontaneïtat ensenyant una Bàrbara dinàmica i vital. L’hem vist amb vestits, faldilles tub, tops de pallet, shorts i vestits llargs... però, porti la peça que porti, la Bàrbara seguirà sent la Bàrbara!
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

En Guille Milkiway és la part més tendre del jurat, és com aquell germà gran que totes nosaltres hem volgut tenir. Ell té una imatge molt definida, segell Milkiway, l’equip de disseny de vestuari ha treballat amb ell per trobar la seva imatge més televisiva, sempre Milkiway!
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca
L’experiència en els escenaris, en cant i televisió la reuneix la Mone. Ella ha jugat un paper fonamental per equilibrar la balança femenina del jurat. Aquest equilibri s’ha reunit amb un vestuari més madur fent jugar sedes i peces estructurades sense perdre la part sexy i coqueta que ella té.
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

Parlar d’en Pedro Pardo és parlar de la part més rigorosa del jurat, El Mestre. En Pedro per la seva trajectòria professional en el cant coral és una part fonamental per desenvolupar el concurs. La seva imatge ha anat associada sempre a l’americana combinada amb camises més vistoses i pantalons esport perquè aflori la part més divertida del mestre.
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

En aquesta edició la Fina i la Montse han volgut renovar el concepte del pianista. A en Joan Pau i la Pepa se’ls ha donat una imatge més contemporània, com als altres, mantenint la discreció pròpia d’un pianista.
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Un cop tots estan vestits, comença l’espectacle!!!
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Han col•laborat amb nosaltres:
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php?itemid=54975


Ja ha acabat l’”OHD” i ens toca parlar de l’equip que ha fet possible la riquesa plàstica i visual que ha estat el vestuari d’aquest programa.
Per la magnitud del programa són dos els equips que treballen a l’hora, un que ha dissenyat el look de cada un dels membres del jurat i del presentador i que cada setmana ha recercat l’estilisme perfecte per a cada un aportant-nos glamour i tendència. En paral•lel, un segon equip ha dissenyat l’aire que havia de transmetre cada coral a través del seu vestuari per donar-los el carisma i quadre plàstic que ens ha arribat a casa. Avui us els presentem:

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php

L’equip de disseny de vestuari del jurat, el presentador i músics, la Fina Correcher i la Montse Ruiz


http://blogs.ccma.cat/lavestiteca.php

L’equip de disseny de vestuari de les corals. La Maria Reyes (dreta) amb part del seu equip.


Equip Corals:
Maria Reyes
Mercè Crespo
Eli Siles
Anna Izquierdo
Marta Palomares
Naelle Lakhlifi
Maria Peñas
Natàlia Otero
Gala Solana


Properament, tancarem aquesta temporada del programa amb dos posts: un de les corals Amarcord, Cantabile i In crescendo, i l’altre un resum dels vestuaris del jurat i presentadors.

null


Escrit per: vestiteca
PUNTOTRES és una empresa catalana que es dedica des del 1991 al disseny i la fabricació de bosses i accessoris de pell i aquesta temporada les noies de La Riera els llueixen!!!

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca

Ens van rebre els propietaris, la Sandra Pamias i en Jordi Llavina, amb l’encarregada de la comunicació, la Teresa Barcena.


Vam anar a la fàbrica per conèixer-la i fer una selecció del producte. Aquest primer contacte és especialment important per establir les bases de la futura relació, intercanviar punts de vista i impressions. Fer-ho ajuda perquè quan s’han d’assignar a cada personatge les peces hi hagi entesa per totes dues parts: per un costat, l’empresa coneix molt bé el seu producte i al “target” a qui es dirigeix i, per l’altre, nosaltres coneixem molt bé els personatges i quins rols se’ls assignarà pel futur de les seves trames. Per exemple, ells poden pensar que el personatge X encaixa molt bé per poder portar un dels seus productes que es posiciona en un nivell mitjà alt de la societat. Per altra banda, nosaltres sabem que aquest personatge caurà en desgràcia i acabarà vivint al carrer. És clar que, com a fabricant, a ells no els interessa que aquest personatge porti el seu producte. A més en aquesta trobada nosaltres podem plantejar noves trames i presentar personatges que no coneguin.


Trobem una col•lecció rica en textures, on el pèl llarg o curt i l’animal “print” continuen tenint un paper protagonista. Els eterns negres i marrons per a l’hivern juguen amb els bordeus i cireres. Tot plegat, una col•lecció extensa on poder triar!

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


La Sònia, la Lídia, la Judith, la Cristina, la Mercè, les protagonistes de La Riera, han renovat les bosses amb Punto Tres.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Tercer post dedicat a les corals. En aquest cas, a les últimes eliminades: Vakomvà, Lutiana i MusicVox.
La Maria Reyes, dissenyadora de vestuari de les corals, ens comenta que amb els Vakomvà va voler evocar l’esperit juvenil i desenfadat que per la seva edat projectava tot el grup, i per fer-ho es va recolzar en el texà. A més, el fet que entre les noies hi hagués diverses pèl-roges donava a tot el grup un estil que recorda el contry-folk.
Texà combinat amb texà, botes i cinturons de pell, peces blanques i romàntiques, bruses de flors “vintage” i vestits que ens porten a tot aquest món bucòlic dels prats de l’oest americà. Per actualitzar aquest esperit va escurçar la mida de les faldilles i va introduir el short.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Les Lutianes, amb tots els seus incondicionals, també ens van deixar, i ara parlarem també del seu vestuari. Ho farem amb la Maria, que ens comenta que, com sempre, partien de l’uniforme que el grup ja té i van optar per reinventar el seu propi look. Per això van decidir deixar les faldilles i fer-ne un d’estàndard. Volien aconseguir un toc dels cinquanta.
Volum a les faldilles, marcar cintura amb cinturons amples, el negre com a color base, acompanyat del nu i groc.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


L’últim eliminat abans de la gran final és MusicVox, un cor de gent jove d’Esparreguera. El seu és un vestuari simple basat en la senzillesa de les peces, com ara els pantalons de tub, “pitillo”, i les samarretes. Els colors, els saturats de la paleta: blau Klein, vermell, groc, verd... Vaja, un estil dels vuitanta inspirat en els cinquanta.

http://blogs.ccma.cat/lavestiteca


Continuarem explicant-vos inspiracions, colors i formes de les corals que ens falten.

null

Escrit per: vestiteca
|


Segon post dedicat a les corals, en aquest cas, les dues últimes eliminades: The New Zombis i Tastet de Gospel.
Els Zombis, el cor de gospel de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, van ser eliminats en segon lloc. Joves i amb molta empenta van anar rebent mostres de suport molt originals, la porta del seu camerino apareixia folrada cada en jornada d’eliminacions... tot un misteri per a l’Olga, l’encarregada de gestionar els camerinos.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La porta del camerino en dues ocasions

El look d’aquest cor està inspirat en el món estudiantil, la comoditat que a tots ens projecten els quadres i la sobrietat combinats amb la gamma de morats que ja és la base del seu propi vestuari, han configurat uns etilismes desenfadats i dinàmics per a cada un dels membres del grup. Vegeu-los

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Primer programa


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Segon programa


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Tercer programa


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Quart programa. Nit de l’eliminació

L’altre cor de què parlarem avui és Tastet de Gospel (http://tastetdegospel.cat/), el tercer a deixar-nos.
Els d’Osona van portar un vestuari inspirat en els cors de gospel clàssics, l’equip de disseny de vestuari va voler fusionar les túniques pròpies del vestuari de gospel amb l’ambient mediterrani i va aconseguir uns vestuaris amb caient per a les noies i uns vestuaris sobris per als nois.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Primer programa


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Segon programa


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Tercer programa


Els complements han jugat un paper important en els estilismes de les de Tastet.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Tot preparat per al quart programa


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Cinquè programa, nit d’eliminació


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Tastet de Gospel ambientant passadissos! El dia de la castanyada es van disfressar de castanyeres...


El concurs segueix i encara hi ha sis cors en joc, sis “looks” per descobrir... continuarem publicant-los.

null