Escrit per: vestiteca


El fred ja ha arribat i suposem que ja haureu fet el canvi d'armari. Nosaltres ja fa unes quantes setmanes que anem de bòlit perquè tots els conductors d'Informatius i Esports tinguin a punt la roba per a la nova temporada.
Pel volum de feina que suposa preparar el canvi de temporada, pràcticament tot el departament es mobilitza. Durant un mes haurem de compaginar els nostres programes habituals amb la preparació del dossier dels nostres presentadors.
Segons la nostra disponibilitat, a cada estilista o dissenyadora se'ns assigna un nombre determinat de conductors d'Informatius i un pressupost.

Però abans haurem de veure què podrem aprofitar d'altres temporades i què trobem que ens pugui servir de la vestiteca.
Cal tenir en compte quin programa farà ara el presentador, si hi ha un chroma o si farà connexions des de l'exterior i necessitarà peces d’abric.
Les peces que no ens serviran van a la vestiteca, on les reciclem per a altres programes (figuració telenovel•la, programes sense pressupost, emergències, etc.)


El següent és contactar amb el presentador i aconseguir quadrar agendes. No és fàcil trobar un moment per poder coincidir un matí o una tarda. Així que intentem avançar feina buscant algunes peces, sobretot corbates, en alguns dels mostraris que ja tenim.


L’estilista Alicia Surli i la dissenyadora Cristina Casas, de l’equip de disseny de vestuari d’Informatius, de visita a Marco Pascali, un dels nostres proveïdors, per fer una tria de corbates.


Un cop tenim totes les peces, és hora de fer les fotos del dossier per a la nova temporada. Després, amb aquestes fotos fem un muntatge, on l’estilista, d’una manera fàcil i visual, mostra totes les combinacions.L’estilista de l’equip de disseny de vestuari d’Informatius, José Sánchez, fent el dossier amb els conjunts de la temporada.


En el cas dels TNs, en alguns programes d'Informatius i Esports hi ha un equip de vestuari que cada setmana prepara els vestuaris i en fa el manteniment. Així, cada presentador té una taquilla on trobarà els conjunts fets per a tota la setmana o per a un parell de dies.


L’equip de Disseny de Vestuari d’Informatius prepara els conjunts de tota la setmana per als TNs. Cada presentador ha de tenir sempre 2 o 3 conjunts a l’armari.


En canvi, a les delegacions, al 3/24 i a alguns conductors se'ls fa un armari per temporada i se'ls adjunta un dossier amb totes les combinacions possibles. Això facilita molt la seva feina, ja que no s'han de preocupar de com combinar les peces. Alhora ens assegurem que el vestuari serà l'adient i segueix les pautes marcades per la dissenyadora d'Informatius. Per descomptat, estem sempre a la seva disposició per a qualsevol dubte que sorgeixi durant la temporada.


El dossier és una "xuleta" per a aquells conductors a qui no se'ls prepara diàriament els conjunts.


null
Categories: General , La nostra feina
Escrit per: vestiteca

Es pot saber com és una dona pel que porta a la seva bossa? No som psicòlegs, però t'expliquem què pots trobar al nostre maletí de rodatge.

Tisores: indispensables! Petites o de mida mitjana, ja que tampoc no es tracta de carregar amb les tisores de tallar pollastre. El més important és que siguin acabades en punxa i esmolades.
Sempre a punt per tallar un fil inoportú, ratllar una sola de sabata per evitar relliscades o tallar cintes, etc.

Fil: a més del blanc i el negre, som molt fans de les trenes de fils de diferents colors. Així en poc espai tens una gamma de colors bàsics. Per experiència sabem que, arribat el moment, segur que mai trobaràs el color exacte que necessites.

Agulles: no sabem si va ser abans l'ou o la gallina, i tampoc sabem si el fil o l'agulla. Tenint en compte que segurament haurem d’enfilar-la amb pressa, millor una amb el forat d’una mida adaptada al teu nivell de presbícia. Per evitar córrer, normalment portem alguna enfilada amb fil blanc o negre.

Agulles de cap: per si has de marcar algun arranjament. Tenen l'inconvenient de cobrar vida pròpia i aparèixer als llocs inoportunament.

Raspall: millor que sigui suau o dels reutilitzables. Serveix per treure borrissol, pèls i caspa, sobretot sobre colors foscos on el més mínim borrissol es magnifica en pantalla.

Rotlle de cinta adhesiva: l'equivalent al raspall però millor per al borrissol més rebel i especialment en cas de pèls de mascota.

Cinta de doble cara: per mantenir a lloc una peça de roba, per exemple una corbata. I també per fer vores exprés.

Imperdibles: t’estalvien haver de cosir, però s’han de saber posar bé per evitar que no es notin. És millor portar-ne de totes les mides, però sobretot dels més petits i un de gros.

Netejador de sabates: millor les espongetes i deixar el betum i altres estris de netejar sabates.

Càmera de fotos o la del mòbil: és, sobretot, la nostra eina imprescindible per treballar en una sèrie o pel•lícula. Per quan et trobes amb un vestuari que ha de tornar a sortir (té ràcord). Per molt que ho descriguis per escrit en la seva fitxa corresponent, al final una imatge val més que mil paraules.
Les més "vintage" encara recordem quan encara no existien les digitals ni els mòbils i fèiem servir les Polaroids.Opcionals:

Botons: serà molt difícil que et coincideixi amb el que necessitis justament, però et pot solucionar una emergència. Sobretot els blancs de mida estàndard de camiseria.

Guix blanc: per dissimular una taca (no gaire fosca) sobre una peça blanca.

Productes antitaques: has d'anar amb compte, ja que segons el teixit o la consistència del color pot ser pitjor el remei que la malaltia.

Goma elàstica: fina i de color negre, et pot servir per subjectar peces. Tens uns pantalons que et va grans i no tens un cinturó a mà? Agafes dues travetes i les uneixes amb la cinta per cenyir la cintura.
Vols convertir un sostenidor normal en un de nedadora? Uneix amb la cinta els dos tirants (per la part de darrere, evidentment), i voilà!

Cinta mètrica: per agafar alguna mida per a un arranjament posterior.

Cadascú de nosaltres tenim els nostres mètodes i els nostres trucs, que anem adaptant a les diverses situacions, al temps i al material de què disposem.

null

Escrit per: vestiteca


Hola a tothom!

Com ja sabeu, em dic Meritxell Escofet i sóc la nova becària del Departament de Disseny de Vestuari de TV3!
És increïble com passa el temps, ja fa un mes que vinc cada dia des de Terrassa i m'ha passat volant!
La primera setmana vaig començar coneixent el funcionament del magatzem de vestuari, la vestiteca, amb la Neus Martín. He descobert que la seva feina és essencial per al funcionament del departament, ja que s'encarrega d'organitzar les entrades, les sortides i la vida de les peces de roba. Aquesta roba es reutilitza en programes diferents d’aquells per als quals va ser comprada.
Després he passat a formar part de l'equip de vestuari del Super3, amb la Pepi Aubia i la Neus Pernau, unes grans professionals, companyes i, m'atreviria a dir, amigues!
He pogut veure com preparen i dissenyen el vestuari que es necessita per als personatges, els gags i, a més, estic vivint de primera mà la preparació de la Festa dels Súpers.

Mentre preparàvem la Festa dels Súpers hem estat molt enfeinades amb un gag que requeria d’uns efectes de vestuari concrets. Han sigut dies de proves cercant la millor manera d’aconseguir efectes, colors, textures i.... De moment, no us puc avançar res més, és top secret! Ja us en parlarem més endavant.Entre gag i gag del Super3, també he pogut viure per primera vegada la gravació d'algunes promos ajudant la dissenyadora Maria Rocamora, amb en Peyu, en Quim Masferrer i l’Helena Garcia Melero com a protagonistes.

Estic molt contenta de viure aquesta nova etapa i de formar part, durant un temps, d'aquesta gran família!

Ens veiem en el pròxim post! :)
null
Categories: General

13/10/2016: Estrenem Instagram!

Escrit per: vestiteca

null

null
Escrit per: vestiteca


Si sou fans de “La Riera” veureu que últimament tenim la Maria Monclús molt enfeinada.
Aquí no ens centrarem en els seus problemes amb el Claudi ni amb els veïns de Can Sureda, sinó que us parlarem del “look” que l’equip de vestuari de “La Riera” ha escollit per ella.
“La Monclús” és una dona amb personalitat, molt intel•ligent, elegant i moderna.
Per al seu dia a dia acostuma a vestir amb peces de la dissenyadora Isabel de Pedro.
Una línia sofisticada que, per colors i volums, escau molt al personatge i amb la qual, també, l’actriu Montse Guallar se sent molt còmoda.
La Marca Isabel de Pedro és una de les nostres habituals col•laboradores, tant en programes com en el culebron.null
La Monclús, a punt de rebre un “regal” per part d’uns veïns descontents.
Com que sabíem que la protagonista acabaria tacada vam haver de preveure doble vestuari per si calia repetir la seqüencia.
Jersei de la col•lecció d’estiu 2016 aprofitant la caloreta dels primers dies de tardor.
Sofisticada fins i tot per rebre visites de feina a casa.
Brusa de viscosa en vermell de la col•lecció That’s british per a l’hivern 2016-17.


null

29/09/2016: Liceu a la fresca

Escrit per: vestitecaJa som a la tardor, però com que encara patim la síndrome postvacacional, volem recordar una de les nits més fresques d’aquest estiu.
Al juliol el Gran Teatre del Liceu i el 33 van col•laborar per retransmetre l’òpera “La Bohème”.
Simultàniament, des de pantalles gegants instal•lades en 121 municipis de Catalunya i Menorca, es va poder seguir la famosa obra de Puccini en directe.
Des de l’escenari instal•lat a l’Arc del Triomf de Barcelona, Carolina Rosich i Jofre Font van ser els encarregats de presentar el programa “Liceu a la fresca”.
Aquesta és una iniciativa que pretén acostar el gran públic a l’univers operístic.
Així, per vestir els presentadors, es va optar per una imatge minimalista i fresca .
Per a la Carolina Rosich, l’estilista d’Informatius Alicia Surli va escollir un vestit blau de punt de licra de la dissenyadora Isabel de Pedro.
Per a en Jofre Font, l’estilista del “Tria 33”, Lourdes Martínez, va prescindir del look vestit i corbata convencional.
null
Escrit per: vestiteca
La Meritxell Escofet és una dels 5 joves seleccionats per fer pràctiques formatives a TV3 gràcies a la Beca CJ Connecta’t.
La Meritxell té 24 anys i és de Terrassa. Va estudiar disseny de moda i estilisme i viurà l’experiència professional que li ofereix la Beca CJ Connecta’t a Vestuari.
Durant els pròxims mesos coneixerà el Departament de Disseny de Vestuari de TV3. Passarà per pràcticament tots els programes per aprendre el funcionament dels diferents equips de Vestuari, així que ens haurà de “patir” a totes. Però, no ens patirà en silenci, ja que la Meritxell tindrà la seva pròpia secció mensual en aquest blog.
Molt aviat podreu seguir les seves aventures al Departament de Disseny de Vestuari de TV3, en la secció el “Post de la becària”.null
Categories: General

08/09/2016: Et vull veure:

Escrit per: vestiteca


Arriba setembre i és hora de la presentació oficial de la nova temporada 2016-17 de TV3.
En el plató 1 premsa i convidats ja estan a punt per veure les propostes per a la programació de tardor.
Però entre bambolines "la maquinària" del departament d'Imatge Personal de TV3 treballa al 200% perquè presentadors i actors de la casa estiguin a punt.
Per a la foto de grup, i seguint les pautes marcades pel departament de Màrqueting sobre com seria la realització de la foto grupal, la dissenyadora de vestuari Fina Correcher coordina la imatge de tot el conjunt.
Tot i que, cada estilista es va fer responsable de la imatge de la gent que habitualment vesteix per als programes, la Fina s'encarrega d'organitzar el vestuari i els camerinos per al dia de la foto.
Durant tot el matí ha d'estar pendent que cada presentador o actor ho tingui tot preparat i arribi a temps per a la foto de la presentació de la nova temporada.Gràcies a la seva “xuleta” amb les posicions de la gent a la fotografia, la Fina Correcher controla que no es repeteixin colors ni looks.


L’Agnès Marques entre els dos presentadors del “TN vespre”. Imitadors i imitats es van trobar cara a cara per a la foto de família.


null


Escrit per: vestiteca
(Avisem que aquest post conté molta sang)
Ja hi tornem a ser i a hores d'ara estem en plena voràgine preparant la nova temporada de TV3.
De fet, les nostres companyes de “La Riera” ja fa setmanes que estan gravant una altra tongada dels capítols que podreu començar a veure aquesta tardor.
Així que per anar fent boca i refrescar-vos una mica la memòria us explicarem alguns secrets de com es va fer un dels moments més “violents”del capítol especial que acomiadava la temporada passada.

null

En el “post” de com vam matar en Balló ja us parlàvem de la remolatxa com a producte estrella per falsejar la sang. Però a més d’aquest producte també podem trobar una gran quantitat de “gadgets” com ara sang artificial líquida de diferents tonalitats i textures per crear tota mena d’efectes i ferides.Per a la baralla entre en Nil i en Dani, l’equip de caracterització va treure tot un arsenal de productes sanguinolents.Sang falsa a dojo, xeringues, esponges i càpsules que un cop mossegades simulen l’efecte de sang brollant de la boca.Les caracteritzadores Aura Cuxart i Lorena Muñumer, armades amb sang líquida, van fer servir diferents tècniques per aplicar la sang i adaptar-la en tot moment als efectes que requeria la baralla. Com que són previsores, per poder treballar còmodament i no haver de patir per si es tacaven, van optar per un “outfit” de granota blanca de pintor.
Molt més tacats van acabar els nostres protagonistes, però en Peter Vives (Nil) i en Jaume Madaula (Dani) no van perdre el sentit de l’humor.
Durant la seqüència amb cada cop de puny havíem de parar de gravar per afegir-hi més sang.
Després, l’equip de vestuari acabava de rematar amb encara més sang a la roba dels personatges.La Teresa Clopés, ajudant de vestuari, anava tacant la samarreta a mesura que la baralla evolucionava.En el capítol 1.344 hi va haver sang, molta sang, però també molta roba doble. Doble, o millor dit, triple, perquè les seqüències protagonitzades per en Nil no es van gravar seguides. De fet, es van gravar en diferents dies.
Com per parar boges durant els dies de gravació! Ara, la samarreta està tacada i en la seqüència següent encara no!
Per això teníem tres samarretes iguals. Una de neta, una de tacada durant la baralla i una altra amb la sang ja seca.Per a en Dani també teníem roba doble, per a ell i per al seu doble. No deveu pensar que el llançaríem per les escales de veritat? Caure escales avall a la ficció és tot un art i requereix una tècnica per no prendre mal de veritat.
Per això es va fer amb la col•laboració d’un especialista vestit exactament igual que en Dani.
Per escollir aquest vestuari havíem de tenir en compte la necessitat d’amagar les proteccions a l’esquena i als genolls que, per motius de seguretat, portava el doble.


null

29/07/2016: De vacances

Escrit per: vestiteca


null
Categories: General