Escrit per: vestiteca


Començava el meu primer post dient que un dels meus somnis s’havia fet realitat i així és, però, com tot somni, s’acaba, toca despertar-se i continuar endavant…
Amb llàgrimes als ulls escric aquest últim post recordant aquest somni. Aquest any tan intens on he passat totes les emocions possibles, he après moltíssim de totes les grans professionals que hi ha en aquesta gran casa que és TV3 i he passat per gairebé tots els programes com: el Super3 (amb la festa dels Súpers inclosa), l’”Oh happy day”, La Marató, “Els matins”, “La Riera”, el “Comics Show” i informatius.
Me’n vaig d’aquesta casa sent una persona molt més madura i molt més professional de com vaig entrar, amb la idea reafirmada què estic en el camí correcte. Què l’etilisme i el disseny de vestuari són la meva vida i que lluitaré fins al final per aconseguir les meves metes.
Primer de tot vull donar les gràcies al Carnet Jove per fer possibles aquestes beques que donen any rere any l’oportunitat a joves per endinsar-se en el món professional.
I sobretot vull donar les gràcies a totes i cadascuna de les companyes de Disseny de vestuari de TV3 perquè sense elles això no hauria estat el mateix. Elles són: La Fina Correcher, la Montse Ruiz, la Cristina Casas, la Laia Guarné, la Marta Orriols, el Jose Sánchez, l’Alícia Surli, la Pepi Aubia, la Neus Pernau, la Neus Martín, l’Olga Buisac, la Jou Ceniceros, la Laura Coll, l’Ester Quesada, l’Ariadna Vargas, la Teresa Clopés, la Teresa Samsó, la Nura Teixidó, la Pilar Trujillo, la Gracia Zurera, la Montse Acevedo, la Pilar Martín, la Mònica Cavanillas, la Isabel Bonilla, la Maria Rocamora, la Roser Rebull, la Marta Ventosa, la Lulú Fernández, la Montse Claramunt, la Carme Ruiz i les “jefas”, l’Eugènia López i l’Esther Casaldaliga.
De veritat un ENORME gràcies per haver sigut les meves tietes, les meves professores, les meves companyes i també les meves amigues durant aquest gran any que en gran part ha sigut gràcies a vosaltres. Sou genials i MAI us oblidaré!
I a vosaltres, els lectors del blog, vull recomanar-vos molt que el seguiu llegint i que d’aquí només un mes tindreu el nou becari o becària fent aquests posts. Espero que us hagi agradat i com sempre…
Disfruteu de la moda tant com pugueu.

Marc, el becari!


null
Categories: General
Escrit per: vestiteca

Els qui fem els rodatges dels exteriors de “La Riera” ja estem acostumats a veure en Toni Rodríguez carregar amb els estris de so i la seva llibreta de “sketching”. En Toni Rodríguez, Toni de so o com se’l coneix artísticament Deltoro, és un dels tècnics responsables de l’àudio de la sèrie de TV3.
Deltoro aprofita els moments d’espera, els assajos, els trasllats o mentre fem retocs per dibuixar allò que veu.
Sobre guions reciclats o a la seva llibreta, les seves il•lustracions són escenes dels rodatges de la sèrie de TV3, localitzacions, actors i gent de l’equip.
Si teniu mono de “La Riera”, sou fans de l’”sketching” o voleu conèixer el dia a dia d’un rodatge, no us perdeu l’exposició de Deltoro: “Sketching La Riera. Guions il•lustrats”

Fins al 29 de juliol a Can Palauet (Mataró)

null
Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestiteca


COLORS:
El negre com a base:


Blaus:


Verds:


Grocs:


Metal•litzats:Pastels:TEIXITS:
Barreja de materials i textures sintètiques.
Neoprè, xarol, impermeables amb cotons i viscosesSILUETES:
Pantalons estrets de tir baix:


Oversize:


Effortless:
Looks relaxats


null
Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestitecaArribem a l’última fase de la Beca Connecta’t, el concurs organitzat per el Carnet Jove en què participa el Departament de Disseny de Vestuari de TV3.
Per a la prova pràctica, les cinc finalistes havien de crear el vestuari per a una presentadora d’un programa d’entrevistes nocturn.
Aquest any, cada participant havia de venir acompanyada per una amiga que, durant l’exposició del projecte, li faria de model i simularia ser una presentadora.
Estilistes del Departament de Vestuari de TV3 es van responsabilitzar de tutoritzar cada aspirant. No es tractava de “xivar” en la prova, sinó de fer d’amfitrions i facilitar la tasca de localització de peces a la nostra Vestiteca.

Moments d’“overbooking” a la Vestiteca i a la Sabateca.

Marc Leal, el nostre actual becari i guanyador de la Beca Connecta’t de l’any passat, estava molt relaxat recordant els nervis que va passar en el seu moment. Un any de “convivència” i ja és un més de nosaltres. Però ara toca deixar pas a les “noves generacions”.
El jurat estava format per la dissenyadora Fiona Capdevila, Anna Puig i Domènec Ballester, representants de l’Oficina de Joventut de la Generalitat, i Eugènia López i Natàlia Cucurella en representació del Departament de Disseny de Vestuari de TV3.
Les candidates, Mari Bayona, Maria Cardona, Estefania Claver, Meritxell Escofet i Ariadna Mayal, van fer molt bona feina.
El jurat va estar molt atent a totes les presentacions i no ho va tenir gens fàcil per escollir entre una de les candidates.Mari BayonaMaria CardonaEstefania ClaverMeritxell EscofetAriadna MayalQui serà l’escollida? Ja tenim ganes de conèixer la nostra nova becària.


null

Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestiteca


El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) va lliurar els Premis Nacionals de Cultura 2016.
En aquesta ocasió, la Maria Molins i l’Oriol Grau van ser els encarregats de conduir la gala.
Durant l’acte vam poder veure la Maria Molins vestida amb dissenys de Teresa Helbig. Així, l’actriu va lluir un vestit de tul amb aplicacions de pell enxarolada de color crema i un vestit llarg de gasa vermell, acompanyats amb sandàlies de Stuart Weitzman.
Els complements, arracades i polseres tant de la presentadora, com de la cantant i contrabaixista Gemma Abriè com de l’hostessa eren de Modelart.
Per l’Oriol Grau, la dissenyadora de vestuari Maria Rocamora va optar per un esmòquing negre de línies actuals, entallat i sobri, i camisa blanca de vestir amb botons de puny, de Señor. La nota festiva la posaven el llacet i el faixí negres amb punts en plata brillants, de Marco Pascali. I per rematar el “look” amb un toc divertit i original, unes sabates bicolor trenades.La Maria Molins i la Maria Rocamora van anar a fer proves a l’Atelier de la dissenyadora Teresa Helbig.


Sandàlies de Stuart Weitzman


Joies de Modelart.

En aquest cas, el principal problema era que la presentadora havia de volar sobre l’escenari i vestuari comptava amb poc temps per canviar-li el vestit. Es va escollir un vestit llarg,de Teresa Helbig sense mànigues i amb l’esquena oberta per facilitar la col•locació de l’arnès que la connectava a un sistema dissenyat per aconseguir un efecte de vol.
Entre bambolines, la dissenyadora de vestuari i l’ajudant Ariadna Vargas van vetllar perquè el vestuari de la gala estigués impecable en tot moment.
Els diferents assajos que es van fer de la gala van servir per cronometrar el temps disponible, polir errors i sincronitzar l’equip de vestuari amb el d’efectes especials encarregats de l’arnès que l’actriu portava sota el vestit.
Tot va sortir perfecte, i una Maria Molins glamurosa va levitar sobre l’escenari del Teatre Metropol de Tarragona.La cantant i contrabaixista Gemma Abriè amb Els Comediants.null
Escrit per: vestitecaMés que una moda, conceptes com el de consciència social, sostenibilitat i fins i tot veganisme ara també es poden associar al calçat. Una manera més d'incorporar a la nostra vida diària petits gestos per canviar el món i fer-lo més equitatiu.
Amb aquesta filosofia 100% ètica neixen els dissenys de la marca Caboclo. Creades pels brasilers establerts a Barcelona Leo i Juliano Lima, les seves propostes són models de producció artesanal, amb materials reciclats i sense pigments químics.
Però Caboclo és sobretot un projecte ecosocial que busca posar en valor la feina d'una petita comunitat d'artesans del Brasil.
De la col•lecció Fauna SS16 de Caboclo, la Lourdes Martínez, estilista del Tria 33, ha escollit per a la Júlia Bertran models com el Jacare o el Telú. Esperit brasiler, disseny i comoditat per a un calçat creat a partir de tècniques de trenat centenàries.
null
Escrit per: vestiteca
null


Ja em teniu aquí un altre mes per explicar-vos les meves batalletes pel Departament de Vestuari de TV3. Aquest mes no és un programa nou, segueixo a “Comics show, però no per explicar-vos el mateix que el mes passat, us explicaré una mica l’estructura que tenim al programa durant la setmana.
No estructuraré la setmana com esteu acostumats, sinó que començarem d’una altra manera.Comencem per dijous. Dijous acostumem a fer una primera reunió amb Producció i Realització per determinar si cal alguna cosa de vestuari extra per al repte final i per vestir la gent del programa. A partir d’aquí comencem a buscar al magatzem de vestuari ,“la vestiteca”, tot el que puguem aconseguir.

Passem a divendres. Normalment, ens dediquem a anar a buscar la roba que no hem pogut aconseguir a “la vestiteca” i comencem a costumitzar totes aquelles peces de roba que necessitem arreglar de cara a la gravació.
Un cop amb tota la roba comprada i buscada aprofitem dilluns per fer proves. Emprovem roba als ballarins i als col•laboradors per després enviar-la a arreglar a sastrería.
Arriba dimarts, o el que és el mateix, EL GRAN DIA. El dia de gravació és una bogeria! Ha d’estar tot a punt i perfecte. Muntem els camerinos amb la roba de cadascú i a plató tenim cura que rés falli.

Finalment, per acabar la setmana, dimecres ens dediquem a recollir tota la roba, enviar-la a rentar i a capturar imatges pels agraïments a les marques que col•.laboren amb nosaltres.
I aquesta és una setmana a “Comics show”! Interessant, veritat?

M’agradaria tornar a donar les gràcies a la Fina Correcher i la Montse Ruiz, junts fem un gran equip. És un gran plaer treballar amb vosaltres.Bé, ara ja queden pocs dies de gravació i el mes que ve ja us podré informar de coses noves. Ens haurem de posar seriosos, ja que estaré amb tot l’equip d’Informatius preparant les eleccions del dia 26.

Gaudiu de la moda tant com pugueu!
null

19/05/2016: Fins aviat, Therèse!

Escrit per: vestiteca


Què tenen en comú Les aventures del Pol Nord”, “Poble Nou”, “Secrets de família”, “Nissaga de poder”, “Laberint d’ombres”, “El cor de la ciutat”, “Els diaris del Pascal” i “La Riera? Doncs, que per totes ha passat la nostra companya Teresa Samsó.Avui intentarem no posar-nos cursis i farem una excepció amb un “post” especial dedicat a una de les nostres ajudants de Vestuari tot terreny: la Teresa Samsó, que se’ns jubila!
La Tere ha estat ideal per fer aquesta tasca amb molta capacitat de treball, sempre al peu del canó, amant de la seva feina, propera i cordial.
Per ser una bona ajudant de vestuari és imprescindible tenir molta mà esquerra, a més d’un bon ofici, ja que aquesta figura és el nexe entre els actors i l’equip artístic.
Seguint les pautes marcades per la dissenyadora i/o les estilistes, les ajudants de Vestuari són les encarregades que tot el vestuari que s’ha preparat i emprovat quedi col•locat a la perfecció, sovint en circumstàncies de “pressing”, amb poc temps o salvant possibles imprevistos. L’ajudant té a les seves mans la responsabilitat que el resultat final de tot un procés llueixi o no.
Pel que fa a la part més tècnica, també fa el seguiment dels ràcords i el manteniment de la roba dels programes.
La Teresa és una persona molt creativa, molt traçuda i també molt interessada en molts aspectes del disseny de vestuari, tant en la qualitat de les robes, l’originalitat de les peces que passen per les seves mans, com en el coneixement dels seus dissenyadors preferits i els seus recorreguts artístics.
La Teresa Samsó es va estrenar com a ajudant de Vestuari a TV3 amb “Crònica negra. Era l’any 1988, i des de llavors no ha parat, sobretot treballant en ficció, on sempre s’ha sentit en la seva salsa. Ha estat una gran companya i una excel•lent professional. Tots l’enyorarem moltíssim.
Teresa, volem desitjar-te molta sort i que gaudeixis molt de la teva nova etapa i de les teves “altres passions”.
Una abraçada de tots els teus companys.
null
Escrit per: vestiteca
null
Vestuari: Sita Murt

Si sou seguidors del compte d’Instagram del programa “Catalunya Experience” ja deveu saber que estem en ple procés de gravació de la nova temporada.
Amb la nostra amfitriona, la Ivana Miño, i els nous convidats, tots “influencers” a les xarxes socials, farem el turista per Catalunya.
Anirem a festes populars, recorrerem paisatges, tastarem plats i productes del país.
I mentre esperem els nous capítols, recuperem alguns dels conjunts que la Marta Ventosa, la dissenyadora de vestuari del programa, va preparar per a la Ivana en la temporada anterior.
Si ja és complicat fer la maleta per a un mateix, imagineu-vos haver-la de fer per a un programa de televisió.
La Marta va fer una selecció de peces molt variada. També s’encarregava de preparar tota la roba tècnica necessària per poder sorprendre els convidats, ja sigui amb una sessió d’esquí o de pesca.
Ella i la Ivana s’anaven comunicant per mòbil per adaptar els conjunts als diferents escenaris.

Ja tenim ganes de veure els nous looks per a aquesta temporada.1.A l’aeroport del Prat, esperant els nostres convidats per començar una nova aventura.
Vestuari:Ese o Ese2. Amb la família Toulat a Aigüestortes.3.Prop del congost de Mont-rebei amb @chaiwalla
Vestuari: Grifone.4.Vins i caves pel Priorat i el Penedés amb @kttassy.
Vestuari:Zara.5.Navegant pel delta de l'Ebre amb @imjustafox i @manumanuti
Vestuari: Fórmula joven


6.Cicloturisme per Barcelona amb @puanindya
Vestuari:Zara


7. De visita per terres lleidatanes amb @corno_van_den_berg
Vestuari: Zara


8. A la Patum amb @annabelcandy9.La Marushka @mzansigirl de Sud-àfrica, a la Vall d’Aran.
Vestuari: Sita Murt10.A Baqueria Beret.
Vestuari: Helly Hansen i Milletnull
Categories: General , Programes
Escrit per: vestiteca


Aprofitem que la Lloll Bertran ha vingut a fer unes proves de caracterització i de vestuari per al “Còmics” perquè avui sigui la protagonista del nostre Test.
Plena d’energia i bon humor. Ja sigui a caracterització, mentre la Marta López-Amor i la Sílvia Arenós li fan proves de maquillatge i perruqueria, o a vestuari amb la dissenyadora Fina Correcher, la Lloll no perd cap oportunitat per fer el seu “xou còmic”.

El teu vestuari personal coincideix en alguna cosa amb el “look” de la tele?
Potser et diria en la singularitat. Quan vaig pel carrer, vaig amb un vestuari més pràctic, en canvi, quan fas televisió vas amb un vestuari més espectacular, més de xou, però amb un punt divertit i original. M’agraden les coses molt austeres, però sempre ha d’haver-hi un element que sorprengui.


Et deixes assessorar per l’estilista? En parleu?
Sí, perquè a TV3 us conec pràcticament a totes i sé que aquí hi ha un equip magnífic. Coneixeu les tendències i es nota que hi ha bon gust. Però sempre acabem parlant, perquè, per molta moda que hi hagi, quan fas proves i t’ho veus posat, a vegades la cosa canvia. Recordo en una de les proves per al “Còmics Show, em vaig emprovar”, una faldilla llarga de punt preciosa, però de seguida amb l’estilista vam veure que allò no era per a mi. Si et sents bé, llueixes millor la roba i aquí sempre han volgut que em sentís còmoda.


Alguna experiència divertida per explicar que t’hagi passat a la tele?
Per a un dels programes de “La Lloll” fèiem un personatge d’una dona molt exuberant i vam encarregar uns pits de làtex. Va ser una de les primeres pròtesis que es feia a TV3 i realment era espectacular! Allò cridava molt l’atenció i tot l’equip de maquillatge la volia veure, així que em vaig descordar per ensenya’ls- hi. Just hi havia uns músics hongaresos molt tímids, van entrar i jo estava tota espitregada... Es van posar vermells com una mala cosa! I els pobres vinga a fer reverències mentre deien: Excuseu-me, excuseu-me... Va ser molt divertit!


De l’1 al 10, et consideres una persona presumida?
No... potser un 7... No tinc temps, tampoc no vull sortir malament i mal vestida... però de vegades vaig a la cosa pràctica. Uns texans que em quedin de conya, unes botes que m’agradin molt, un jersei de colors i divertit. M’agrada la barreja de ser pràctic, còmode i elegant, però amb un toc singular i original.


Segueixes les tendències?
Gens! Jo sé que hi ha unes línies que em queden bé. M’agrada tenir uns bàsics amb línies que sé que em queden bé. Sobretot amb els pantalons, amb parts de dalt sóc més agosarada. Si hi ha una tendència molt marcada si no em queda bé no la segueixo. Per sort, ara hi ha molta varietat de tendències.


Ets de complements?
Les arracades no fallen mai! Fins i tot a vegades he hagut de tornar a casa perquè m’havia deixat les arracades. Com que porto els cabells curts em sento com despullada. En tinc de moltes mides i de molts colors.
Les meves germanes me’n va regalar fa poc unes que són uns llapissetsl preciosos perquè estic fent El Florido Pensil.
Uns amics me’n van portar unes que són uns penjadors... En tinc de molt divertides!
També tinc altres peces importants, però per a ocasions. Com una esclava de plata molt bonica que em van regalar a casa quan vaig fer 30 anys i sempre que me la poso és un triomf.


Pantalons o faldilla?
M’agraden molt les faldilles .
La meva mare me n’havia fet de molt maques, faldilles tubs, llargues o amb un tall a la part de darrere. Que, per cert, en vaig portar una amb una brusa sense esquena en el primer programa del “<b>Còmics Show” i va agradar molt a tothom.
Ara, pel dia dia, sóc més de portar pantalons. A l’hivern, les mitges em molesten i a l’estiu, em veig les cames tan blanques que acabo sempre anant amb pantalons!
Les meves amigues em renyen! La Pepi Aubia, dissenyadora de vestuari de TV3, sempre em diu que amb les cames que tinc les hauria de lluir més.


Quins són els teus colors preferits?
El negre m’agrada molt. És un color que per a les que tenim la pell blanca m’encanta! O també els colors vius i potents! El vermell, el color vi, el verd poma. Tinc un parell de coses per a l’estiu d’un color taronja fluorescent que m’encanten.
En canvi, els colors pastel, els grisos o els beixos, amb allò faig llàstima! Em queden fatal!


A la Sandra Camaca sí que li quedava bé el marró, però perquè ella era “pija”, tenia la pell així com d’esquiar molt i d’UVA.

Quina moda no t’agradaria que tornés?
Els pantalons amb potes d’elefant!
Els trobo horrorosos! Crec que no afavoreixen a ningú. De fet, la moda dels 60 i 70 no m’agrada gens!
La moda dels 40-50 la trobo meravellosa... i els barrets! Els barrets sí que haurien de tornar!


No surts mai de casa sense...
Sense les arracades i si em sembla que els cabells no m’han quedat bé, una gorra. Les gorres m’agraden molt i en portaria sempre que pogués.


Quines són les teves marques preferides?
Sita Murt. I allò sense anar a buscar la marca també m’he trobat amb peces que eren just el que buscava a Armani i Adolfo Domínguez.
Ara, la Pepi Aubia em recomana que ho provi amb Isabel de Pedro.


La teva última compra?
Ummmm... Saps què em passa? Faré una confessió ... Tot i que m’agrada molt la roba, no tinc temps d’anar a comprar. Llavors, m’han passat coses molt divertides! Sóc d’aquelles que... La gent diu :
- Guaita, Lloll, quina foto més divertida que ens vam fer! De quin any és?
-Doncs no ho sé.
-Mira la roba.
- Ai! És que si una cosa m’agrada l’aprofito molt!
Devia ser al Juràssic l’última compra que vaig fer!
He anat de compres, però per al teatre. Com unes botes negres.
Però, per a mi, potser una camisa superllarga en blanc i negre.
I la meva germana, no fa gaire em va comprar un jersei meravellós “per sortir a la tele” amb coll barca i de molts colors.


Un lloc per perdre-t’hi?
El Rec d’Igualada quan fem l’” outlet” és meravellós.
El Rec és un lloc fantàstic. És allà on abans hi havia els antics adobadors adobadors amb tot d’edificis modernistes que han anat recuperant.

Moltes gràcies, Lloll, per haver passat pel nostre test.

Et prometo que intentaré escapar-me i anar a comprar alguna cosa.
null