29/07/2016: De vacances

Escrit per: vestiteca


null
Categories: General
Escrit per: vestiteca


Començava el meu primer post dient que un dels meus somnis s’havia fet realitat i així és, però, com tot somni, s’acaba, toca despertar-se i continuar endavant…
Amb llàgrimes als ulls escric aquest últim post recordant aquest somni. Aquest any tan intens on he passat totes les emocions possibles, he après moltíssim de totes les grans professionals que hi ha en aquesta gran casa que és TV3 i he passat per gairebé tots els programes com: el Super3 (amb la festa dels Súpers inclosa), l’”Oh happy day”, La Marató, “Els matins”, “La Riera”, el “Comics Show” i informatius.
Me’n vaig d’aquesta casa sent una persona molt més madura i molt més professional de com vaig entrar, amb la idea reafirmada què estic en el camí correcte. Què l’etilisme i el disseny de vestuari són la meva vida i que lluitaré fins al final per aconseguir les meves metes.
Primer de tot vull donar les gràcies al Carnet Jove per fer possibles aquestes beques que donen any rere any l’oportunitat a joves per endinsar-se en el món professional.
I sobretot vull donar les gràcies a totes i cadascuna de les companyes de Disseny de vestuari de TV3 perquè sense elles això no hauria estat el mateix. Elles són: La Fina Correcher, la Montse Ruiz, la Cristina Casas, la Laia Guarné, la Marta Orriols, el Jose Sánchez, l’Alícia Surli, la Pepi Aubia, la Neus Pernau, la Neus Martín, l’Olga Buisac, la Jou Ceniceros, la Laura Coll, l’Ester Quesada, l’Ariadna Vargas, la Teresa Clopés, la Teresa Samsó, la Nura Teixidó, la Pilar Trujillo, la Gracia Zurera, la Montse Acevedo, la Pilar Martín, la Mònica Cavanillas, la Isabel Bonilla, la Maria Rocamora, la Roser Rebull, la Marta Ventosa, la Lulú Fernández, la Montse Claramunt, la Carme Ruiz i les “jefas”, l’Eugènia López i l’Esther Casaldaliga.
De veritat un ENORME gràcies per haver sigut les meves tietes, les meves professores, les meves companyes i també les meves amigues durant aquest gran any que en gran part ha sigut gràcies a vosaltres. Sou genials i MAI us oblidaré!
I a vosaltres, els lectors del blog, vull recomanar-vos molt que el seguiu llegint i que d’aquí només un mes tindreu el nou becari o becària fent aquests posts. Espero que us hagi agradat i com sempre…
Disfruteu de la moda tant com pugueu.

Marc, el becari!


null
Categories: General
Escrit per: vestiteca

Els qui fem els rodatges dels exteriors de “La Riera” ja estem acostumats a veure en Toni Rodríguez carregar amb els estris de so i la seva llibreta de “sketching”. En Toni Rodríguez, Toni de so o com se’l coneix artísticament Deltoro, és un dels tècnics responsables de l’àudio de la sèrie de TV3.
Deltoro aprofita els moments d’espera, els assajos, els trasllats o mentre fem retocs per dibuixar allò que veu.
Sobre guions reciclats o a la seva llibreta, les seves il•lustracions són escenes dels rodatges de la sèrie de TV3, localitzacions, actors i gent de l’equip.
Si teniu mono de “La Riera”, sou fans de l’”sketching” o voleu conèixer el dia a dia d’un rodatge, no us perdeu l’exposició de Deltoro: “Sketching La Riera. Guions il•lustrats”

Fins al 29 de juliol a Can Palauet (Mataró)

null
Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestiteca


COLORS:
El negre com a base:


Blaus:


Verds:


Grocs:


Metal•litzats:Pastels:TEIXITS:
Barreja de materials i textures sintètiques.
Neoprè, xarol, impermeables amb cotons i viscosesSILUETES:
Pantalons estrets de tir baix:


Oversize:


Effortless:
Looks relaxats


null
Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestitecaArribem a l’última fase de la Beca Connecta’t, el concurs organitzat per el Carnet Jove en què participa el Departament de Disseny de Vestuari de TV3.
Per a la prova pràctica, les cinc finalistes havien de crear el vestuari per a una presentadora d’un programa d’entrevistes nocturn.
Aquest any, cada participant havia de venir acompanyada per una amiga que, durant l’exposició del projecte, li faria de model i simularia ser una presentadora.
Estilistes del Departament de Vestuari de TV3 es van responsabilitzar de tutoritzar cada aspirant. No es tractava de “xivar” en la prova, sinó de fer d’amfitrions i facilitar la tasca de localització de peces a la nostra Vestiteca.

Moments d’“overbooking” a la Vestiteca i a la Sabateca.

Marc Leal, el nostre actual becari i guanyador de la Beca Connecta’t de l’any passat, estava molt relaxat recordant els nervis que va passar en el seu moment. Un any de “convivència” i ja és un més de nosaltres. Però ara toca deixar pas a les “noves generacions”.
El jurat estava format per la dissenyadora Fiona Capdevila, Anna Puig i Domènec Ballester, representants de l’Oficina de Joventut de la Generalitat, i Eugènia López i Natàlia Cucurella en representació del Departament de Disseny de Vestuari de TV3.
Les candidates, Mari Bayona, Maria Cardona, Estefania Claver, Meritxell Escofet i Ariadna Mayal, van fer molt bona feina.
El jurat va estar molt atent a totes les presentacions i no ho va tenir gens fàcil per escollir entre una de les candidates.Mari BayonaMaria CardonaEstefania ClaverMeritxell EscofetAriadna MayalQui serà l’escollida? Ja tenim ganes de conèixer la nostra nova becària.


null

Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestiteca


El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) va lliurar els Premis Nacionals de Cultura 2016.
En aquesta ocasió, la Maria Molins i l’Oriol Grau van ser els encarregats de conduir la gala.
Durant l’acte vam poder veure la Maria Molins vestida amb dissenys de Teresa Helbig. Així, l’actriu va lluir un vestit de tul amb aplicacions de pell enxarolada de color crema i un vestit llarg de gasa vermell, acompanyats amb sandàlies de Stuart Weitzman.
Els complements, arracades i polseres tant de la presentadora, com de la cantant i contrabaixista Gemma Abriè com de l’hostessa eren de Modelart.
Per l’Oriol Grau, la dissenyadora de vestuari Maria Rocamora va optar per un esmòquing negre de línies actuals, entallat i sobri, i camisa blanca de vestir amb botons de puny, de Señor. La nota festiva la posaven el llacet i el faixí negres amb punts en plata brillants, de Marco Pascali. I per rematar el “look” amb un toc divertit i original, unes sabates bicolor trenades.La Maria Molins i la Maria Rocamora van anar a fer proves a l’Atelier de la dissenyadora Teresa Helbig.


Sandàlies de Stuart Weitzman


Joies de Modelart.

En aquest cas, el principal problema era que la presentadora havia de volar sobre l’escenari i vestuari comptava amb poc temps per canviar-li el vestit. Es va escollir un vestit llarg,de Teresa Helbig sense mànigues i amb l’esquena oberta per facilitar la col•locació de l’arnès que la connectava a un sistema dissenyat per aconseguir un efecte de vol.
Entre bambolines, la dissenyadora de vestuari i l’ajudant Ariadna Vargas van vetllar perquè el vestuari de la gala estigués impecable en tot moment.
Els diferents assajos que es van fer de la gala van servir per cronometrar el temps disponible, polir errors i sincronitzar l’equip de vestuari amb el d’efectes especials encarregats de l’arnès que l’actriu portava sota el vestit.
Tot va sortir perfecte, i una Maria Molins glamurosa va levitar sobre l’escenari del Teatre Metropol de Tarragona.La cantant i contrabaixista Gemma Abriè amb Els Comediants.null
Escrit per: vestitecaMés que una moda, conceptes com el de consciència social, sostenibilitat i fins i tot veganisme ara també es poden associar al calçat. Una manera més d'incorporar a la nostra vida diària petits gestos per canviar el món i fer-lo més equitatiu.
Amb aquesta filosofia 100% ètica neixen els dissenys de la marca Caboclo. Creades pels brasilers establerts a Barcelona Leo i Juliano Lima, les seves propostes són models de producció artesanal, amb materials reciclats i sense pigments químics.
Però Caboclo és sobretot un projecte ecosocial que busca posar en valor la feina d'una petita comunitat d'artesans del Brasil.
De la col•lecció Fauna SS16 de Caboclo, la Lourdes Martínez, estilista del Tria 33, ha escollit per a la Júlia Bertran models com el Jacare o el Telú. Esperit brasiler, disseny i comoditat per a un calçat creat a partir de tècniques de trenat centenàries.
null
Escrit per: vestiteca
null


Ja em teniu aquí un altre mes per explicar-vos les meves batalletes pel Departament de Vestuari de TV3. Aquest mes no és un programa nou, segueixo a “Comics show, però no per explicar-vos el mateix que el mes passat, us explicaré una mica l’estructura que tenim al programa durant la setmana.
No estructuraré la setmana com esteu acostumats, sinó que començarem d’una altra manera.Comencem per dijous. Dijous acostumem a fer una primera reunió amb Producció i Realització per determinar si cal alguna cosa de vestuari extra per al repte final i per vestir la gent del programa. A partir d’aquí comencem a buscar al magatzem de vestuari ,“la vestiteca”, tot el que puguem aconseguir.

Passem a divendres. Normalment, ens dediquem a anar a buscar la roba que no hem pogut aconseguir a “la vestiteca” i comencem a costumitzar totes aquelles peces de roba que necessitem arreglar de cara a la gravació.
Un cop amb tota la roba comprada i buscada aprofitem dilluns per fer proves. Emprovem roba als ballarins i als col•laboradors per després enviar-la a arreglar a sastrería.
Arriba dimarts, o el que és el mateix, EL GRAN DIA. El dia de gravació és una bogeria! Ha d’estar tot a punt i perfecte. Muntem els camerinos amb la roba de cadascú i a plató tenim cura que rés falli.

Finalment, per acabar la setmana, dimecres ens dediquem a recollir tota la roba, enviar-la a rentar i a capturar imatges pels agraïments a les marques que col•.laboren amb nosaltres.
I aquesta és una setmana a “Comics show”! Interessant, veritat?

M’agradaria tornar a donar les gràcies a la Fina Correcher i la Montse Ruiz, junts fem un gran equip. És un gran plaer treballar amb vosaltres.Bé, ara ja queden pocs dies de gravació i el mes que ve ja us podré informar de coses noves. Ens haurem de posar seriosos, ja que estaré amb tot l’equip d’Informatius preparant les eleccions del dia 26.

Gaudiu de la moda tant com pugueu!
null

19/05/2016: Fins aviat, Therèse!

Escrit per: vestiteca


Què tenen en comú Les aventures del Pol Nord”, “Poble Nou”, “Secrets de família”, “Nissaga de poder”, “Laberint d’ombres”, “El cor de la ciutat”, “Els diaris del Pascal” i “La Riera? Doncs, que per totes ha passat la nostra companya Teresa Samsó.Avui intentarem no posar-nos cursis i farem una excepció amb un “post” especial dedicat a una de les nostres ajudants de Vestuari tot terreny: la Teresa Samsó, que se’ns jubila!
La Tere ha estat ideal per fer aquesta tasca amb molta capacitat de treball, sempre al peu del canó, amant de la seva feina, propera i cordial.
Per ser una bona ajudant de vestuari és imprescindible tenir molta mà esquerra, a més d’un bon ofici, ja que aquesta figura és el nexe entre els actors i l’equip artístic.
Seguint les pautes marcades per la dissenyadora i/o les estilistes, les ajudants de Vestuari són les encarregades que tot el vestuari que s’ha preparat i emprovat quedi col•locat a la perfecció, sovint en circumstàncies de “pressing”, amb poc temps o salvant possibles imprevistos. L’ajudant té a les seves mans la responsabilitat que el resultat final de tot un procés llueixi o no.
Pel que fa a la part més tècnica, també fa el seguiment dels ràcords i el manteniment de la roba dels programes.
La Teresa és una persona molt creativa, molt traçuda i també molt interessada en molts aspectes del disseny de vestuari, tant en la qualitat de les robes, l’originalitat de les peces que passen per les seves mans, com en el coneixement dels seus dissenyadors preferits i els seus recorreguts artístics.
La Teresa Samsó es va estrenar com a ajudant de Vestuari a TV3 amb “Crònica negra. Era l’any 1988, i des de llavors no ha parat, sobretot treballant en ficció, on sempre s’ha sentit en la seva salsa. Ha estat una gran companya i una excel•lent professional. Tots l’enyorarem moltíssim.
Teresa, volem desitjar-te molta sort i que gaudeixis molt de la teva nova etapa i de les teves “altres passions”.
Una abraçada de tots els teus companys.
null
Escrit per: vestiteca
null
Vestuari: Sita Murt

Si sou seguidors del compte d’Instagram del programa “Catalunya Experience” ja deveu saber que estem en ple procés de gravació de la nova temporada.
Amb la nostra amfitriona, la Ivana Miño, i els nous convidats, tots “influencers” a les xarxes socials, farem el turista per Catalunya.
Anirem a festes populars, recorrerem paisatges, tastarem plats i productes del país.
I mentre esperem els nous capítols, recuperem alguns dels conjunts que la Marta Ventosa, la dissenyadora de vestuari del programa, va preparar per a la Ivana en la temporada anterior.
Si ja és complicat fer la maleta per a un mateix, imagineu-vos haver-la de fer per a un programa de televisió.
La Marta va fer una selecció de peces molt variada. També s’encarregava de preparar tota la roba tècnica necessària per poder sorprendre els convidats, ja sigui amb una sessió d’esquí o de pesca.
Ella i la Ivana s’anaven comunicant per mòbil per adaptar els conjunts als diferents escenaris.

Ja tenim ganes de veure els nous looks per a aquesta temporada.1.A l’aeroport del Prat, esperant els nostres convidats per començar una nova aventura.
Vestuari:Ese o Ese2. Amb la família Toulat a Aigüestortes.3.Prop del congost de Mont-rebei amb @chaiwalla
Vestuari: Grifone.4.Vins i caves pel Priorat i el Penedés amb @kttassy.
Vestuari:Zara.5.Navegant pel delta de l'Ebre amb @imjustafox i @manumanuti
Vestuari: Fórmula joven


6.Cicloturisme per Barcelona amb @puanindya
Vestuari:Zara


7. De visita per terres lleidatanes amb @corno_van_den_berg
Vestuari: Zara


8. A la Patum amb @annabelcandy9.La Marushka @mzansigirl de Sud-àfrica, a la Vall d’Aran.
Vestuari: Sita Murt10.A Baqueria Beret.
Vestuari: Helly Hansen i Milletnull
Categories: General , Programes