Escrit per: vestiteca

En el primer capítol de la Riera, en Claudi Guitart (Pere Arquillué) ens va seduir amb el seu look i la seva personalitat de “pijo” dolent.


Ambiciós home de negocis: la parca de pell ajuda a potenciar encara més el caràcter fort del personatge.
Va seguir fent negocis, més o menys legals, però sense abandonar el seu look clàssic.


Així d’elegant i enamorat se’ns va casar amb l’Àgata.


I així de “xulo” es va presentar al casament de la que ja era la seva ex, l’Àgata. Tot fosc i amb ulleres de sol, ja que per ell aquesta no era una gran celebració.


El que anomenen "look baix". Acostuma a anar marcat a l’escaleta i serveix igual per a vestuari com per a caracterització. L’utilitzem quan un personatge no està passant el seu millor moment i necessita una imatge una mica deixada.


Abans de ser alcalde, en Claudi era molt de fer negocis a casa seva. Sempre ens hem preguntat per què un home com ell no tenia un despatx, però això són coses dels guionistes.
Per treballar a casa i per rebre visites de feina sempre prescindia de corbata i americana.


I per fi va tenir despatx (i secretària). A la casa de la vila de Sant Climent,l’alcalde, entre altres coses, va crear el seu propi protocol. No sabem què en pensarien els experts en comunicació política, però si no havia de fer una roda de premsa o una reunió important, en Claudi Guitart no portava mai corbata.


Foto de família: cada germà Guitart té la seva imatge en concordança amb la seva personalitat. Aquí, en Claudi ens sorprèn amb un look més relaxat i no tan clàssic.


Era el capítol especial i segurament ningú s'ho esperava, però la mort de l'Ona va ser un moment memorable.
Era una seqüència tècnicament difícil, cosa que va allargar la realització. La gravació va ser a finals de juny i amb molta calor. Els actors ( i la figuració) van haver d’aguantar moltes hores sota el sol i, encara que teníem vestuari doble, el nostre malson va ser que no suessin.


I per fi va aconseguir matar en Balló! La segona és la bona, i si aquest cop no ho aconseguia a la primera, teníem preparat vestuari doble. Per aquest tipus de seqüència amb tanta acció, i a vegades sang, sempre necessitem un parell de conjunts exactament iguals. Encara que poques vegades hem hagut de repetir.


Matar en Claudi no és tan fàcil com sembla, i per si no ens sortia a la primera vam preparar vestuari triple.
La camisa clara ens ajuda a destacar la sang.


I amb aquesta imatge ens vam acomiadar del Claudi Guitart.

null
Categories: General , La nostra feina
Escrit per: vestiteca


Del 30 de gener al 3 de febrer la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya es va convertir en la passarel•la d'una nova edició del 080 Barcelona Fashion.Per l’hivern que ve hem vist col•leccions d'inspiració folk o “vintage” bohemi, però també col•leccions d'estil xandall o “sporty chic”.


De l'”oversize” als vestits vaporosos, dels teixits tecnològics a les textures com la pana, la pell, el vellut, el lamé o el punt fet a mà.


El gris i el negre ja són colors imprescindibles de la paleta de tardor i es combinen aquí amb "navy", verds molsa, violetes, grocs, i la gamma de fruites vermelles.Com ja és habitual, les desfilades van compartir protagonisme amb diversos escenaris on es feien l’Open Area, el showroom, exposicions o les “pop-up stores” del Market.
D’altra banda, sota el lema “Next Generetion: el futur del negoci de la moda” el Barcelona Fashion Summit 2017 reflexionava sobre els reptes de futur del teixit empresarial del sector de la moda.

null
Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestiteca

Aquest mes torno per explicar-vos la meva experiència a La Marató!


Per aquesta edició de La Marató vam haver de vestir els presentadors, el Ramon Pellicer i l'Helena Garcia Melero, la fabulosa banda "The Gramophone All Star Big Band" i també un dels cors participants de l’”Oh Happy Day", els Affinem!
Durant la preparació del programa va ser un “non stop” de gravar promocions, gags i proves de vestuari .


El “gran dia” ens vam organitzar per torns i per equips, matí, tarda i nits.
Cadascun dels equips treballàvem seguint l’escaleta del programa i el llistat dels camerinos per a tota la gent que al llarg del dia aniria passant pel programa.
Així, mentre unes recollien i col•locaven la roba als camerinos dels següents que s'havien de preparar per actuar, les altres estaven control•lant que tot estigués en ordre a plató.

Ha estat un programa molt emotiu, una jornada súper intensa en la qual he tingut el privilegi de conèixer moltíssima gent!


Durant aquest viatge m'han acompanyat i ensenyat moltíssimes coses la Maria Rocamora i la Marta Ventosa. Ha estat un plaer treballar amb elles i poder-les ajudar . Sempre han tingut en compte la meva opinió.
Gràcies noies per ser com sou!!

Ara tot just començo la meva experiència a l”Oh Happy Day!
Així que ens veiem al proper post per explicar-vos-ho!null


Categories: General
Escrit per: vestiteca24/12/2016: BON NADAL

Escrit per: vestiteca


null
Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestitecaHola a tots!
En aquest “post” us faré un petit tast del que va ser la Festa dels Súpers.Va ser genial veure com funciona un espectacle tan gran. Organitzar una festa així no és fàcil, i l’equip del Super3 feia mesos que treballava per preparar “el gran dia”.
Tot i que el temps semblava que no ens acompanyaria, finalment no vam haver de patir per la pluja, la Festa va tornar a ser un èxit i l'estadi es va omplir de súpers molt emocionats de veure els seus ídols.Així que vaig poder viure de prop el gran esdeveniment en què la família dels súpers salvava el 6Q del Pou de l’Infern.Durant l’actuació vaig ser al “backstage” amb la Neus Pernau, de l’equip de Disseny de Vestuari del Super3.També hi eren els SP3, i vaig poder estar amb la Montse Ruiz, l’estilista dels SP3, preparant els canvis de vestuari dels ballarins.

Formar part de la família del Super3 va ser una SUPEREXPERIÈNCIA i una SUPERAVENTURA !


nullCategories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestiteca

Darrere una coreografia també s’amaguen petits secrets de vestuari. Evidentment, cada espectacle té les seves característiques i necessitats que marcaran el disseny del vestuari, però us expliquem cinc petits “trucs” d’estilisme que cal tenir en compte quan es crea el projecte.

1. Colors i teixits
L’elecció dels colors vindrà marcada per les característiques de l’espectacle i la coreografia. Segons les característiques de la coreografia optarem per materials o teixits amb més o menys moviments. Però a l’hora de dissenyar el vestuari és recomanable prioritzar aquells colors i teixits que aguantin la suor.

2. PantalonsAllongé, croisé i demi-plié, els pantalons millor amb un punt elàstic per permetre la màxima llibertat en tot tipus de moviments.
Una altra solució és afegir una peça de roba a l’entrecuixa del pantaló. Aquesta gaia facilitarà els moviments més exagerats.


3. Els complements
Haurem de tenir en compte que durant el ball qualsevol complement és susceptible de sortir volant. Així que els fixarem o cosirem per a comoditat dels ballarins.


Una goma evitarà que les ulleres es moguin.


Les corbates es poden fixar a un dels traus de la camisa.
En el cas dels tirants es cusen sobre la camisa o samarreta sobretot per evitar petits accidents. Imagineu que en ple ball s’escapessin i donessin un cop a un dels companys!


Afegir una goma amb un trau que anirà agafada a un dels botons de la camisa la mantindrà sempre a lloc.4. Les sabates
Els moviments fan que les sabates cobrin importància, ja que visualment donen joc marcant el moviment final. La imatge de la coreografia marcarà el tipus de sabates que utilitzarem. A l’hora d’escollir un model buscarem que siguin flexibles i llisquin en la mida justa.
Els ballarins estan acostumats a ballar amb tot tipus de sabates i són capaços de fer “puntes” amb qualsevol tipus de calçat. Però en el cas de les bambes tenim un ventall més ample d’opcions que s’adapten a les necessitats del peu de cada ballarí.
5. Vestits i faldilles
Vestits i faldilles confeccionats amb teixits fluids que remarquin els moviments.
Depenent de la mida de la faldilla podem fer un “coulotte” a conjunt per a comoditat de la ballarina.

null

Escrit per: vestiteca


El fred ja ha arribat i suposem que ja haureu fet el canvi d'armari. Nosaltres ja fa unes quantes setmanes que anem de bòlit perquè tots els conductors d'Informatius i Esports tinguin a punt la roba per a la nova temporada.
Pel volum de feina que suposa preparar el canvi de temporada, pràcticament tot el departament es mobilitza. Durant un mes haurem de compaginar els nostres programes habituals amb la preparació del dossier dels nostres presentadors.
Segons la nostra disponibilitat, a cada estilista o dissenyadora se'ns assigna un nombre determinat de conductors d'Informatius i un pressupost.

Però abans haurem de veure què podrem aprofitar d'altres temporades i què trobem que ens pugui servir de la vestiteca.
Cal tenir en compte quin programa farà ara el presentador, si hi ha un chroma o si farà connexions des de l'exterior i necessitarà peces d’abric.
Les peces que no ens serviran van a la vestiteca, on les reciclem per a altres programes (figuració telenovel•la, programes sense pressupost, emergències, etc.)


El següent és contactar amb el presentador i aconseguir quadrar agendes. No és fàcil trobar un moment per poder coincidir un matí o una tarda. Així que intentem avançar feina buscant algunes peces, sobretot corbates, en alguns dels mostraris que ja tenim.


L’estilista Alicia Surli i la dissenyadora Cristina Casas, de l’equip de disseny de vestuari d’Informatius, de visita a Marco Pascali, un dels nostres proveïdors, per fer una tria de corbates.


Un cop tenim totes les peces, és hora de fer les fotos del dossier per a la nova temporada. Després, amb aquestes fotos fem un muntatge, on l’estilista, d’una manera fàcil i visual, mostra totes les combinacions.L’estilista de l’equip de disseny de vestuari d’Informatius, José Sánchez, fent el dossier amb els conjunts de la temporada.


En el cas dels TNs, en alguns programes d'Informatius i Esports hi ha un equip de vestuari que cada setmana prepara els vestuaris i en fa el manteniment. Així, cada presentador té una taquilla on trobarà els conjunts fets per a tota la setmana o per a un parell de dies.


L’equip de Disseny de Vestuari d’Informatius prepara els conjunts de tota la setmana per als TNs. Cada presentador ha de tenir sempre 2 o 3 conjunts a l’armari.


En canvi, a les delegacions, al 3/24 i a alguns conductors se'ls fa un armari per temporada i se'ls adjunta un dossier amb totes les combinacions possibles. Això facilita molt la seva feina, ja que no s'han de preocupar de com combinar les peces. Alhora ens assegurem que el vestuari serà l'adient i segueix les pautes marcades per la dissenyadora d'Informatius. Per descomptat, estem sempre a la seva disposició per a qualsevol dubte que sorgeixi durant la temporada.


El dossier és una "xuleta" per a aquells conductors a qui no se'ls prepara diàriament els conjunts.


null
Categories: General , La nostra feina
Escrit per: vestiteca

Es pot saber com és una dona pel que porta a la seva bossa? No som psicòlegs, però t'expliquem què pots trobar al nostre maletí de rodatge.

Tisores: indispensables! Petites o de mida mitjana, ja que tampoc no es tracta de carregar amb les tisores de tallar pollastre. El més important és que siguin acabades en punxa i esmolades.
Sempre a punt per tallar un fil inoportú, ratllar una sola de sabata per evitar relliscades o tallar cintes, etc.

Fil: a més del blanc i el negre, som molt fans de les trenes de fils de diferents colors. Així en poc espai tens una gamma de colors bàsics. Per experiència sabem que, arribat el moment, segur que mai trobaràs el color exacte que necessites.

Agulles: no sabem si va ser abans l'ou o la gallina, i tampoc sabem si el fil o l'agulla. Tenint en compte que segurament haurem d’enfilar-la amb pressa, millor una amb el forat d’una mida adaptada al teu nivell de presbícia. Per evitar córrer, normalment portem alguna enfilada amb fil blanc o negre.

Agulles de cap: per si has de marcar algun arranjament. Tenen l'inconvenient de cobrar vida pròpia i aparèixer als llocs inoportunament.

Raspall: millor que sigui suau o dels reutilitzables. Serveix per treure borrissol, pèls i caspa, sobretot sobre colors foscos on el més mínim borrissol es magnifica en pantalla.

Rotlle de cinta adhesiva: l'equivalent al raspall però millor per al borrissol més rebel i especialment en cas de pèls de mascota.

Cinta de doble cara: per mantenir a lloc una peça de roba, per exemple una corbata. I també per fer vores exprés.

Imperdibles: t’estalvien haver de cosir, però s’han de saber posar bé per evitar que no es notin. És millor portar-ne de totes les mides, però sobretot dels més petits i un de gros.

Netejador de sabates: millor les espongetes i deixar el betum i altres estris de netejar sabates.

Càmera de fotos o la del mòbil: és, sobretot, la nostra eina imprescindible per treballar en una sèrie o pel•lícula. Per quan et trobes amb un vestuari que ha de tornar a sortir (té ràcord). Per molt que ho descriguis per escrit en la seva fitxa corresponent, al final una imatge val més que mil paraules.
Les més "vintage" encara recordem quan encara no existien les digitals ni els mòbils i fèiem servir les Polaroids.Opcionals:

Botons: serà molt difícil que et coincideixi amb el que necessitis justament, però et pot solucionar una emergència. Sobretot els blancs de mida estàndard de camiseria.

Guix blanc: per dissimular una taca (no gaire fosca) sobre una peça blanca.

Productes antitaques: has d'anar amb compte, ja que segons el teixit o la consistència del color pot ser pitjor el remei que la malaltia.

Goma elàstica: fina i de color negre, et pot servir per subjectar peces. Tens uns pantalons que et va grans i no tens un cinturó a mà? Agafes dues travetes i les uneixes amb la cinta per cenyir la cintura.
Vols convertir un sostenidor normal en un de nedadora? Uneix amb la cinta els dos tirants (per la part de darrere, evidentment), i voilà!

Cinta mètrica: per agafar alguna mida per a un arranjament posterior.

Cadascú de nosaltres tenim els nostres mètodes i els nostres trucs, que anem adaptant a les diverses situacions, al temps i al material de què disposem.

null

Escrit per: vestiteca


Hola a tothom!

Com ja sabeu, em dic Meritxell Escofet i sóc la nova becària del Departament de Disseny de Vestuari de TV3!
És increïble com passa el temps, ja fa un mes que vinc cada dia des de Terrassa i m'ha passat volant!
La primera setmana vaig començar coneixent el funcionament del magatzem de vestuari, la vestiteca, amb la Neus Martín. He descobert que la seva feina és essencial per al funcionament del departament, ja que s'encarrega d'organitzar les entrades, les sortides i la vida de les peces de roba. Aquesta roba es reutilitza en programes diferents d’aquells per als quals va ser comprada.
Després he passat a formar part de l'equip de vestuari del Super3, amb la Pepi Aubia i la Neus Pernau, unes grans professionals, companyes i, m'atreviria a dir, amigues!
He pogut veure com preparen i dissenyen el vestuari que es necessita per als personatges, els gags i, a més, estic vivint de primera mà la preparació de la Festa dels Súpers.

Mentre preparàvem la Festa dels Súpers hem estat molt enfeinades amb un gag que requeria d’uns efectes de vestuari concrets. Han sigut dies de proves cercant la millor manera d’aconseguir efectes, colors, textures i.... De moment, no us puc avançar res més, és top secret! Ja us en parlarem més endavant.Entre gag i gag del Super3, també he pogut viure per primera vegada la gravació d'algunes promos ajudant la dissenyadora Maria Rocamora, amb en Peyu, en Quim Masferrer i l’Helena Garcia Melero com a protagonistes.

Estic molt contenta de viure aquesta nova etapa i de formar part, durant un temps, d'aquesta gran família!

Ens veiem en el pròxim post! :)
null
Categories: General