04/10/2016: Model Roquetes

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 10 d’octubre del 2016 a les 22.45 al 33


El barri de Roquetes de Barcelona és una experiència modèlica d’empoderament col·lectiu i un referent en acció comunitària. A Roquetes, entitats veïnals i serveis públics treballen en xarxa per diagnosticar i trobar solucions als problemes del barri.Els veïns de Roquetes consideren que per al bon funcionament dels serveis públics cal implicar-se en les polítiques que s’hi fan i que els equipaments els han de gestionar directament els ciutadans, per fer-los més eficaços i eficients.

.

» Text complet

27/09/2016: Elèctriques locals

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 3 d'octubre del 2016 a les 22.40 al 33 i a internet.


Diferents empreses públiques municipals i cooperatives locals produeixen distribueixen i comercialitzen electricitat. Sobreviuen en un mercat dominat per un oligopoli d’empreses transnacionals amb grans beneficis econòmics. Ofereixen un servei proper i estan gestionades de manera democràtica i transparent. Destinen els beneficis a abaratir les factures, a tasques socials i aposten per les energies renovables, promovent un canvi de model energètic.
.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 26 de setembre del 2016 a les 22.40 al 33 i a internet.


El Montsià i el Baix Maestrat –a banda i banda del riu Sénia, que uneix Catalunya i el País Valencià- comparteixen cultura, llunyania de les respectives capitals administratives i també forts impactes en el seu patrimoni natural.La serra del Montsià pateix una gran pressió d’indústries extractives –de terra fèrtil i de marbre-, contaminants i sobre les seves oliveres mil•lenàries, que sovint es venen per jardineria; el Baix Maestrat té una forta pressió turística en les seves localitats de costa.
.

» Text complet

Categoria: Sector Social
Escrit per: Latituds
Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 17 de desembre del 2015, a les 22.30 al 33


reemissió dilluns 14 de novembre del 2016, a les 22.45 al 33


El sistema alimentari actual es basa en la producció intensiva per a l’exportació. Això porta a una creixent dependència del mercat global, cada vegada més concentrat en grans empreses vinculades al sector financer. Un altre sistema alimentari sorgeix amb el principi de la Sobirania Alimentària. Planteja que són els pobles, els que han de decidir el seu model d’alimentació, prioritzant la qualitat dels aliments i els mercats de proximitat..

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 10 de desembre del 2015 a les 22.05 al 33


Segons les Nacions Unides, Espanya suspèn en drets humans. Vulnera la llibertat d’expressió, el drets socials dels més dèbils o la memòria històrica.
ONGS i organismes independents supervisen el compliment del respecte als drets de les persones.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 3 de DESEMBRE del 2015 a les 22.05 al 33


Els experts diuen que les famílies continuaran perdent casa seva, perquè no podran pagar la hipoteca i ni tan sols el lloguer. Per atendre aquests casos d’emergència no hi ha prou habitatge de lloguer social mentre que hi ha molts pisos buits en mans d’entitats financeres rescatades amb diner públic.Entitats com la Fundació Hàbitat 3 i la cooperativa Sostre Cívic busquen noves fórmules per mobilitzar habitatge social.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 26 de novembre del 2015 a les 22.35 al 33


Cada vegada serà més necessari un sistema alimentari que no depengui de subministraments de llarga distància, que no emeti gasos d’efecte hivernacle i que resisteixi els episodis de meteorologia extrema.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 8 d'octubre del 2015, a les 22.30 al 33


Reemissió dilluns 28 de novembre a les 22.50h al 33 i a internet


Salt és una petita ciutat gironina barreja de cultures i de nacionalitats que pateix l’estigma de ser una ciutat conflictiva, estigma alimentat per alguns mitjans de comunicació.

Entitats socials i associacions del poble han aconseguit, però, trencar aquest estigma i preservar la convivència i la cohesió social..

» Text complet

Categoria: Sector Social
Escrit per: Latituds
La sessió es celebrarà el 24 de novembre del 2015 a Paris


El periodista de TV3 Jordi Vilardell participarà a la Projecció-Debat “Paris 2015. la derniere chance pour eviter la catastrophe?“ que forma part de l’agenda cultural ARTCOP21 de la Conferència de Nacions Unides sobre canvi climàtic COP21

.

» Text complet

Següent Anterior
Televisió de Catalunya Generalitat de Catalunya

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.