23 de maig del 2017


El premi el concedeix la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, del CAC i ha estat atorgat pel documental “Teixint Cohesió a Salt”.

És la segona vegada que el CAC premia “Latituds”.

L’equip de Latituds amb la Consellera del CAC Yvonne Griley i Martínez

El jurat valora molt especialment la contribució del programa a donar una visió positiva i realista del fet migratori (...) la sensibilització pels temes que afecten la immigració i per l’aprofundiment en una realitat que sovint s’ignora o s’obvia, tot donant veu als protagonistes directes. I del reportatge, per mostrar l’altra cara de Salt, la convivència pacífica del veïnat i la unió de diverses cultures, per trencar prejudicis i, també per fer palès que les entitats socials i les associacions de la ciutat han aconseguit trencar l’estigma i preservar la convivència i la cohesió social.“

“Teixint cohesió a Salt” és un retrat del teixit social de Salt, al Gironès, una ciutat amb una gran diversitat cultural i d’orígens. El 2011, molts mitjans de comunicació van estigmatitzar Salt, alimentant la idea que la convivència estava a punt d’explotar, però passats els anys no hi ha hagut cap explosió, la convivèn¬cia a Salt és bona i molts veïns treballen des d’enti¬tats diverses per cohesionar la població.
Aquest és el 7è premi que rep “Latituds”, que s’emet pel 33 des del 2010. Altres premis són:


PREMI CIVISME als MITJANS DE COMUNICACIÓ 2015
pel capítol “Veïns Solidaris” estrenat al gener del 2014, concedit pel Departament de Benestar Social i Família, que guardona “els treballs que hagin sobresortit pel tractament de valors de civisme i dels valors per a una nova cultura cívica”.

PREMI a la DIVERSITAT en L’AUDIOVISUAL del CAC 2014
pel capítol “Assentaments d’Immigrants” estrenat al gener del 2014, concedit per la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya: “El jurat valora molt especialment la trajectòria del programa (...) i en destaca la voluntat de donar visibilitat a les persones migrades que viuen en els assentaments tot erigint-los en protagonistes, amb veu pròpia, però sense mostrar una visió victimista dels fets.“

PREMI VIII MEMORIAL JOAN GOMIS DE PERIODISME SOLIDARI 2013

per la trajectòria periodística del programa, concedit per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Fundipau, Fundació Cultura de Pau, Universitat Ramon Llull, les publicacions "Foc Nou" i "El Ciervo" i família Joan Gomis, amb la col.laboració del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament.

MENCIÓ ESPECIAL PREMI CONSELL BENESTAR SOCIAL 2012
del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona al programa Latituds pel capítol Sense Llar, estrenat al desembre de 2011.

PREMI SOLAR 2011

de la secció espanyola d'EUROSOLAR, l'Associació Europea per les Energies Renovables, pel capítol Som Energia.

PREMI HONORÍFIC DEL FESTIVAL CINEMA I DRETS HUMANS, BARCELONA 2011
a l'equip del programa Latituds del Canal 33, per la seva tasca de difusió i defensa dels Drets Humans a Catalunya.

CONSELL DE L'AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Capítol premiat: TEIXINT COHESIÓ A SALT