27 d'abril del 2015


El premi el concedeix la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i ha estat concedit pel capítol “Assentaments d’Immigrants” estrenat al gener del 2014 al 33.

El jurat valora molt especialment la trajectòria del programa i el plantejament del reportatge d'explicar a la població en general la realitat d'uns fets que van succeir, i en destaca la voluntat de donar visibilitat a les persones migrades que viuen en els assentaments tot erigint-los en protagonistes, amb veu pròpia, però sense mostrar una visió victimista dels fets.“

“Assentaments d’Immigrants” mostra com al Poblenou de Barcelona, entre hotels de luxe, edificis de disseny i centres tecnològics, centenars d’immigrants, la majoria africans, viuen en condicions infrahumanes en assentaments situats en antigues fàbriques abandonades. Entitats socials del barri i veïns s’han constituït en Xarxa de Suport als Assentaments del Poblenou, per pal•liar les condicions de vida d’aquests immigrants, donar-los suport en les seves necessitats i reivindicacions, i assessorant-los i acompanyant-los mentre regularitzen la seva situació.

Aquest és el 5è premi que rep “Latituds”, que s’emet pel 33 des del 2010. Altres premis són:

PREMI VIII MEMORIAL JOAN GOMIS DE PERIODISME SOLIDARI 2013
per la trajectòria periodística del programa, concedit per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Fundipau, Fundació Cultura de Pau, Universitat Ramon Llull, les publicacions "Foc Nou" i "El Ciervo" i família Joan Gomis, amb la col.laboració del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament.

MENCIÓ ESPECIAL PREMI CONSELL BENESTAR SOCIAL 2012
del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona al programa Latituds pel capítol Sense Llar, estrenat al desembre de 2011.

PREMI SOLAR 2011
de la secció espanyola d'EUROSOLAR, l'Associació Europea per les Energies Renovables, pel capítol Som Energia.

PREMI HONORÍFIC DEL FESTIVAL CINEMA I DRETS HUMANS, BARCELONA 2011
a l'equip del programa Latituds del Canal 33, per la seva tasca de difusió i defensa dels Drets Humans a Catalunya.


CONSELL DE L'AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Capítol premiat: ASSENTAMENTS D'IMMIGRANTS