“Latituds" recull el VIII Memorial Joan Gomis.
Dimarts 5 de novembre del 2013


L’acte el va presidir Arcadi Oliveres en nom de les entitats convocants: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Fundipau, Fundació Cultura de Pau, Universitat Ramon Llull, les publicacions "Foc Nou" i "El Ciervo", i la família de Joan Gomis, amb la col•laboració del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament.

El jurat ha premiat la “trajectòria periodística” de "Latituds" pel “rigor i la qualitat dels documentals i la voluntat de l’equip del programa de donar visibilitat i protagonisme a persones i col•lectius que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres o que promouen els drets humans, la cooperació o la construcció de pau.”

L'acte va finalitzar amb la projecció del reportatge de "Latituds" "CIEs, Centres d'Internament d'Estrangers", del reporter Agustí Gràcia.


null

També va ser premiada Gemma Parellada per un reportatge sobre el Congo. Parellada és reportera a l’Àfrica subsahariana des de fa vuit anys, des d’on treballa per a diversos mitjans, com Catalunya Ràdio, "Ara", "El País" i diversos mitjans internacionals.

null

Els premiats van coincidir a assenyalar que el periodisme ha de ser rigorós, clar i contundent, i que en temes de drets humans no es pot ser neutral, sinó que s’ha de ser militant.

"Latituds", produït per Televisió de Catalunya, és un programa sobre drets humans, construcció de pau, cooperació i desenvolupament social, que vol donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món.

En emissió des del 2010, "Latituds" també ha rebut el Premi del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona 2011; el Premi Solar 2011 de la secció espanyola d’EUROSOLAR, l’Associació Europea per les Energies Renovables; i la Menció Especial del Premi Consell Benestar Social 2012 de l'Ajuntament de Barcelona.

"Latituds" treballa amb l’assessorament de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, per donar visibilitat als temes del tercer sector social.

Aquí teniu un article de la Vanguardia del 06/11/2013.

www.tv3.cat/latituds