25/10/2016: Joves extutelats

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 31 d’octubre del 2016 a les 22.45 al 33


A Catalunya milers de nens, amb situacions familiars dificils, viuen sota la tutela de l’administració, però quan arriben als 18 anys s’han d’emancipar per força. Les entitats socials, amb el suport de l'administració, els acompanyen amb ajuts econòmics, habitatges tutelats i suport educatiu i emocional.

.

» Text complet

18/10/2016: Ciutat per als veïns

Categoria: General
Escrit per: Latituds
“Gentrificació”, “turistificació” són paraules tècniques que descriuen el que està passant a la ciutat de Barcelona, un dels destins turístics més importants del món que visiten més de 8 milions de persones a l’any.Quan resulta més rendible dedicar els pisos de lloguer a allotjament turístics, els immobles a hotels i les botigues de proximitat es converteixen en botigues de souvenirs, els veïns dels barris es veuen expulsats i són substituïts per persones amb més poder econòmic, siguin turistes o no.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 17 d’octubre del 2016 a les 22.45 al 33


El discurs hegemònic diu que la crisi econòmica ha acabat, però les dades confirmen que la crisi social està creixent. A Catalunya, tres de cada deu infants i joves són pobres. Davant la situació de pobresa cronificada i la fractura social, les entitats socials treballen per protegir-los i perquè puguin tenir una vida digna.

.

» Text complet

04/10/2016: Model Roquetes

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 10 d’octubre del 2016 a les 22.45 al 33


El barri de Roquetes de Barcelona és una experiència modèlica d’empoderament col·lectiu i un referent en acció comunitària. A Roquetes, entitats veïnals i serveis públics treballen en xarxa per diagnosticar i trobar solucions als problemes del barri.Els veïns de Roquetes consideren que per al bon funcionament dels serveis públics cal implicar-se en les polítiques que s’hi fan i que els equipaments els han de gestionar directament els ciutadans, per fer-los més eficaços i eficients.

.

» Text complet

27/09/2016: Elèctriques locals

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 3 d'octubre del 2016 a les 22.40 al 33 i a internet.


Diferents empreses públiques municipals i cooperatives locals produeixen distribueixen i comercialitzen electricitat. Sobreviuen en un mercat dominat per un oligopoli d’empreses transnacionals amb grans beneficis econòmics. Ofereixen un servei proper i estan gestionades de manera democràtica i transparent. Destinen els beneficis a abaratir les factures, a tasques socials i aposten per les energies renovables, promovent un canvi de model energètic.
.

» Text complet

Categoria: Sector Social
Escrit per: Latituds
Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 26 de setembre del 2016 a les 22.40 al 33 i a internet.


El Montsià i el Baix Maestrat –a banda i banda del riu Sénia, que uneix Catalunya i el País Valencià- comparteixen cultura, llunyania de les respectives capitals administratives i també forts impactes en el seu patrimoni natural.La serra del Montsià pateix una gran pressió d’indústries extractives –de terra fèrtil i de marbre-, contaminants i sobre les seves oliveres mil•lenàries, que sovint es venen per jardineria; el Baix Maestrat té una forta pressió turística en les seves localitats de costa.
.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 17 de desembre del 2015, a les 22.30 al 33


El sistema alimentari actual es basa en la producció intensiva per a l’exportació. Això porta a una creixent dependència del mercat global, cada vegada més concentrat en grans empreses vinculades al sector financer. Un altre sistema alimentari sorgeix amb el principi de la Sobirania Alimentària. Planteja que són els pobles, els que han de decidir el seu model d’alimentació, prioritzant la qualitat dels aliments i els mercats de proximitat..

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 10 de desembre del 2015 a les 22.05 al 33


Segons les Nacions Unides, Espanya suspèn en drets humans. Vulnera la llibertat d’expressió, el drets socials dels més dèbils o la memòria històrica.
ONGS i organismes independents supervisen el compliment del respecte als drets de les persones.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Des d’aquesta pàgina podeu consultar tots els capítols de Latituds: veure els vídeos, les sinopsis, els enllaços de cada tema i fer els comentaris que creieu oportuns.
.

» Text complet

Anterior
Televisió de Catalunya Generalitat de Catalunya

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.