Categoria: General
Escrit per: Latituds
- Estrena Dimecres 19 d'octubre de 2011 al 33 i a internet -


reemissió dijous 28 de maig del 2015, a les 22.40 (aprox) al 33Amb la crisi la pobresa s’estén a Catalunya i els infants estan entre els més desprotegits. Les dades són alarmants: a Catalunya, 1 de cada quatre infants viu sota el llindar de la pobresa.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
- estrena dimarts 23 de novembre del 2010, al 33 -


reemissió dijous 21 de maig del 2015, a les 23.05 (aprox) al 33


Les polítiques contra la fam de les darreres dècades han fracassat: mil milions de persones pateixen fam, malgrat que produïm aliments de sobres. Fins i tot en períodes de gran creixement econòmic la fam creix. Ara una idea s’obre pas, impulsada per especialistes i pels grups dels més vulnerables: per acabar amb la fam, no s’ha de potenciar l’agricultura industrial, sinó l’agricultura familiar ecològica.


.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 14 de maig del 2015 a les 23.10 al 33 i a internet


L’atur afecta més de la meitat dels joves de Catalunya. I s’acarnissa especialment en aquells que no tenen estudis. Això s’ha vist agreujat per les retallades en les polítiques públiques d’ocupació. Diverses entitats socials formen els joves i ajuden a inserir-los en el mercat laboral i, sobretot, també en la societat.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 7 de maig del 2015 a les 23.10h al canal 33 i a internet


A Catalunya hi ha una denúncia diària per discriminació i agressió per orientació sexual i expressió de gènere. Fins ara l’Observatori contra l’homofòbia ha estat recollint i gestionant les denúncies d’ofici de les víctimes. A la demarcació de Barcelona per combatre l’homofòbia, les víctimes disposen d’un fiscal contra delictes d’odi i discriminació i també un protocol específic d’actuació dels Mossos d’esquadra


.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 30 d'abril del 2015 a les 23.10 al 33 i a internet


Joves que han arribat a Catalunya sense papers, i que han viscut situacions dramàtiques, han aconseguit fer-se un lloc a la societat. I això, gràcies a les entitats socials que els han donat suport i, sobretot, al seu propi esforç i esperit de lluita.

.

» Text complet

Categoria: Sector Social
Escrit per: Latituds
27 d'abril del 2015


El premi el concedeix la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i ha estat concedit pel capítol “Assentaments d’Immigrants” estrenat al gener del 2014 al 33.

El jurat valora molt especialment la trajectòria del programa i el plantejament del reportatge d'explicar a la població en general la realitat d'uns fets que van succeir, i en destaca la voluntat de donar visibilitat a les persones migrades que viuen en els assentaments tot erigint-los en protagonistes, amb veu pròpia, però sense mostrar una visió victimista dels fets.“.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 23 d'abril del 2015 a les 23.10 al 33 i a internet.


Un fenomen social d’àmbit mundial ha arrelat al nostre país: les xarxes i mercats d’intercanvi. Com a resposta a la crisi, un gran nombre de moviments socials i veïnals promouen l’intercanvi de béns i coneixements sense diners pel mig.

.

30/03/2015: Cuidar les cuidadores

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 16 abril del 2015 a les 23.05 al 33 i a internet.


La majoria de les cuidadores de familiars en dependència són dones. Una tasca que pot ser una càrrega feixuga i que tot i ser “indispensable té poca visibilitat”. Sovint les persones que fan de cuidadores acaben tenint problemes de salut física i mental, i pèrdues econòmiques, d’oci i de vida social, però habitualment un mateix no s’adona d’aquestes pèrdues, fins que es pateix un deteriorament físic.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Des d’aquesta pàgina podeu consultar tots els capítols de Latituds: veure els vídeos, les sinopsis, els enllaços de cada tema i fer els comentaris que creieu oportuns.

.

» Text complet

27/03/2015: Immigrants i salut

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 26 de març del 2015 a les 23.10h al 33 i a internet


El govern espanyol limita l’accés a la sanitat pública del col·lectiu d’immigrants sense papers. Però metges i entitats socials han decidit organitzar-se perquè ningú quedi fora del sistema i puguin ser atesos.

.

» Text complet

Anterior
Televisió de Catalunya Generalitat de Catalunya

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.