Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 19 desembre del 2016 a les 22.50 al 33


Abandonar els combustibles fòssils és complex però també urgent. La comunitat científica estudia com fer-ho possible i també com afrontar-ho a nivell personal. Cal un pla de transició energètica, econòmica i social, que integri els humans en els cicles naturals del planeta. Però el sistema polític segueix sense posar la transició energètica com a punt central de l’agenda.

.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 12 desembre del 2016 a les 22.50 al 33


El desequilibri climàtic creixent força a abandonar ràpidament els combustibles fòssils. Una transició difícil, en què treballen empreses exemplars i la comunitat científica. Cal estalvi, eficiència i energies renovables, però també un model social i econòmic amb molta menys potència energètica..

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 5 desembre del 2016 a les 22.50 al 33


El món gasta en armament i guerres prop d’1,7 bilions de dòlars, un 2% del producte interior brut mundial. A Espanya la xifra arriba als 17.500 milions d’euros, 10 vegades més el pressupost que es destina a ajuts al desenvolupament. Ongs i moviments pacifistes d’arreu del món, reunits a Berlín en el Congrés Mundial de l’Oficina Internacional per la Pau a l’octubre del 2016, reclamen als governs que destinin part d’aquests diners a construir la pau, eradicar la pobresa i lluitar contra la pitjor amenaça per al planeta: el canvi climàtic.


.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 8 d'octubre del 2015, a les 22.30 al 33


Reemissió dilluns 28 de novembre a les 22.50h al 33 i a internet


Salt és una petita ciutat gironina barreja de cultures i de nacionalitats que pateix l’estigma de ser una ciutat conflictiva, estigma alimentat per alguns mitjans de comunicació.

Entitats socials i associacions del poble han aconseguit, però, trencar aquest estigma i preservar la convivència i la cohesió social..

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 21 novembre del 2016 a les 22.50 al 33


Els experts parlen del maltractament a la gent gran com un fenomen iceberg perquè no hi ha suficients estudis de camp i perquè els maltractadors són sovint parents, cuidadors, persones de l’entorn més immediat de la víctima i per això no es denuncien. Diverses campanyes com el “Tracta’m bé” intenten fomentar el bon tracte a la gent gran des d’institucions com el Consell Comarcal de l’Anoia i entitats com FATEC.
.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Des d’aquesta pàgina podeu consultar tots els capítols de Latituds: veure els vídeos, les sinopsis, els enllaços de cada tema i fer els comentaris que creieu oportuns.
.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dijous 17 de desembre del 2015, a les 22.30 al 33


reemissió dilluns 14 de novembre del 2016, a les 22.45 al 33


El sistema alimentari actual es basa en la producció intensiva per a l’exportació. Això porta a una creixent dependència del mercat global, cada vegada més concentrat en grans empreses vinculades al sector financer. Un altre sistema alimentari sorgeix amb el principi de la Sobirania Alimentària. Planteja que són els pobles, els que han de decidir el seu model d’alimentació, prioritzant la qualitat dels aliments i els mercats de proximitat..

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 7 novembre del 2016 a les 22.45 al 33


Empreses transnacionals de mineria estan explotant els recursos del Perú i perjudiquen greument les poblacions locals. Contaminen les aigües, desplacen les poblacions del seu lloc d’origen i criminalitzen els moviments de protesta. L’oenagé catalana Enginyeria Sense Fronteres defensa les poblacions afectades i promou un model econòmic més sostenible i just, basat en l’agricultura comunitària i ecològica..

» Text complet

25/10/2016: Joves extutelats

Categoria: General
Escrit per: Latituds
Estrena dilluns 31 d’octubre del 2016 a les 22.45 al 33


A Catalunya milers de nens, amb situacions familiars dificils, viuen sota la tutela de l’administració, però quan arriben als 18 anys s’han d’emancipar per força. Les entitats socials, amb el suport de l'administració, els acompanyen amb ajuts econòmics, habitatges tutelats i suport educatiu i emocional.

.

» Text complet

18/10/2016: Ciutat per als veïns

Categoria: General
Escrit per: Latituds
“Gentrificació”, “turistificació” són paraules tècniques que descriuen el que està passant a la ciutat de Barcelona, un dels destins turístics més importants del món que visiten més de 8 milions de persones a l’any.Quan resulta més rendible dedicar els pisos de lloguer a allotjament turístics, els immobles a hotels i les botigues de proximitat es converteixen en botigues de souvenirs, els veïns dels barris es veuen expulsats i són substituïts per persones amb més poder econòmic, siguin turistes o no.

.

» Text complet

Anterior
Televisió de Catalunya Generalitat de Catalunya

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.