Pendents encara de confirmacions de la policia -i, per tant, amb tota la precauci del mn- podem dir en aquests moments Frana viu un gir de 180 graus sobre la percepci que tenia dels atacs de Tolosa de Llenguadoc i Montauban. Des de la mort dels tres nens i el mestre de l'escola jueva dilluns 19, la policia i els mitjans de comunicaci privilegivem la pista supremacista i d'utradreta. Per ara sembla que ens trobem davant d'atacs de signe salafista. El presumpte assass s'hauria declarat mujahidn i simpatitzant d'Al-Qaeda.

El candidat centristaFranois Bayrou i el del Front d'Esquerres, Jean-Luc Mlenchon, havien acusat el Front Nacional i, en general, la campanya de la dreta d'haver reforat un clima d'intolerncia a Frana.

Els atemptats de Tolosa i Montauban tindran un efecte inesperat a la campanya electoral
Ara, Marine Le Pen reivindica que "tots els que han intentat aprofitar-se polticament d'aquests assassinats" haurien de ser desclassificats en la campanya de l'elecci presidencial del 22 d'abril i 6 de maig. Encara en una interpretaci prematura del que est passant, podem dir que els atemptats i la resoluci del cas per part de la policia afectar la campanya i, potser, els resultats electorals.

De moment, el candidat socialista Franois Hollande ha mantingut un paper digne, ha parlat d'unitat i de prudncia. Per des de l'entorn de Nicolas Sarkozy se l'ha acusat de voler exercir de "president bis" durant els actes d'homenatge a les vctimes.

Nicolas Sarkozy ha felicitat les forces de seguretat per la "rapidesa i eficincia" en la detenci del responsable dels assassinats a Tolosa i Montauban. Per Marine Le Pen ha criticat que l'Estat no presta prou atenci als moviments de suport d'Al-Qaeda a Frana. La campanya s'ha aturat formalment durant 48 hores. Per per les seves declaracions, sembla que els candidats estan a punt per reprendre-la.