Després de la Documenta de Kassel, Ferran Adrià ha estat el responsable d’obrir la mostra central de la 56ena edició de la Fira del Llibre Antic i d’Ocasió, L’art del ben menjar, del Llibre del Coc al Llibre del Bulli, un fet que demostra aquesta presència multidisciplinar del cuiner que, ha aconseguit sobreviure al fet de veure’s convertit en una figura mediàtica sense que la seva feina real, el restaurant i la cuina, ho notin.
Us vull acostar una peça editorial que té a veure amb Adrià i que, de ben segur, no veureu per tor arreu com passa amb qualsevol cosa que passa per les seves mans. És un manga on ell és un dels protagonistes. És diu Mibu•elBulli i té al darrere una curiosa història.

El manga "Mibu·elBulli"

Hyroyoshi Ishida és un cuiner budista de Tokio. Juntament amb la seva dona Tomiko regenta un restaurant, el Mibu, amb capacitat per a 8 persones on la cuina agafa una dimensió especial, espiritual, quasi mística.

Hyroyoshi Ishida

Ells escullen els vuit clients que, a més, han de pertànyer al grup de 300 socis de l’establiment o anar acompanyats per un soci i, com a molt només hi poden anar una vegada cada mes.

Una pàgina del manga on apareix Ferran Adrià

Anar-hi, a més del regal de Déu que representa ser l’escollit, implica també pagar els 1.200 dòlars que val el cobert. Això vol dir que la suma de les dues coses el converteixen en un dels restaurants més exclusius del món. Doncs bé, al senyor Ishida tenia la dèria de conèixer Ferran Adrià, de cuinar per ell i se li va acudir una manera singular de fer-ho, desmuntar el Mibu i portar-lo al Bulli.

Juli Soler convertit en personatge manga

La proposta va ser ben acollida i un racó del restaurant de Cala Monjoi es va convertir en el Mibu. Hyroyoshi Ishida va posar a la vista de tots la seva personal manera d’abordar el kaiseki, la cuina tradicional japonesa que respecta les estacions, els productes i l’harmonia amb l’entorn i l’esperit.

Una de les pàgines de "Mibu·elBulli"

Després de tenir-lo tan a la vora, Adrià va declarar que la diferència entre els cuiners occidentals i Ishida és que els primers poden cuinar amb les mans, el cervell, els sentits o fins i tot amb l’amor, però no ho poden fer amb l’ànima com ho fa ell.

L'equip responsable del manga "Mibu·elBulli"

Quan van tornar al Japó van voler reflectir l’aventura en un manga i van tenir la deferència de fer-ne traduir uns quants que van regalar al cuiner i a tot l’equip del Bulli. Un llibre, que, òbviament no es troba a les llibreries però que posa de manifest aquesta capacitat de seducció que Ferran Adrià i Juli Soler han sabut imprimir al seu establiment i que s’escampa més enllà de les fronteres i de les disciplines professionals.